Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Τον κέρασε φαρμάκι!!

Ασυμβίβαστος ο Παναιτωλικός. Μπορεί να έμεινε πίσω μόλις απ’ το 11’’και να του ακυρώθηκε –λανθασμένα- γκολ, όμως δεν το έβαλε κάτω και στο φινάλε πίκρανε, 1-1, στην καταιγίδα του Αγρινίου τον Ατρόμητο

Τον κέρασε φαρμάκι

Παρά την γενικότερη υπεροχή τους, οι παίκτες του Μάχη Χάβου δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Γκορμπούνοφ, που όποτε χρειάστηκε ήταν σε ετοιμότητα, ενώ είχε και την βοήθεια των δοκαριών (8’ Φωτάκης και 90’ Γοδόι). Η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο είχε σύμμαχο και το βαρύ τερέν, καθώς δεν ήθελε να δώσει ρυθμό στο ματς από την στιγμή που είχε με το… καλησπέρα το προβάδισμα.

Τα «αίματα άναψαν» στο 27ο λεπτό, όταν ο Κούσας φάνηκε να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο βοηθός δεν κατοχύρωσε το τέρμα καθώς θεώρησε πως ο Λευκορώσος γκολκίπερ μπλοκάρει πριν περάσει την γραμμή η μπάλα. Το ριπλέι πάντως, αν και δεν ήταν σε απόλυτη ευθεία, δεν φαίνεται να τον δικαιώνει.


Το ματς:



Φοβερό ξεκίνημα για τον Ατρόμητο. Οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν τα δεδομένα στο ματς πετυχαίνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό, με τον Ούμπιντες να ανοίγει το σκορ μόλις στο 11ο δευτερόλεπτο. Το γκολ… από τα αποδυτήρια αιφνιδίασε τον Παναιτωλικό, που δεν μπορούσε να αντιδράσει, όμως άγγιξε την ισοφάριση στο 8ο λεπτό, όταν το σουτ του Φωτάκη κατέληξε στο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν, ενώ οι παίκτες του Σα Πίντο έδειχναν να «βολεύονται» με τις αντεπιθέσεις.

Η συνεχής βροχόπτωση επιβάρυνε σημαντικά τον αγωνιστικό χώρο, που βάρυνε κάνοντας δυσκολότερη την αποστολή των παικτών. Πάντως, η ομάδα του Χάβου συνέχισε να έχει την κατοχή στα πόδια της και να κυνηγά το γκολ. Στο 27ο λεπτό τα αίματα άναψαν. Ο Κούσας πήρε την κεφαλιά, ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε αφού η μπάλα πέρασε την γραμμή, όμως το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο βοηθός επέμεινε στην απόφασή του. Τα νεύρα και η ένταση που υπήρξε βοήθησαν τον Ατρόμητο να παγώσει τον ρυθμό. Οι Περιστεριώτες βγήκαν από την περιοχή τους και κατάφεραν να μπουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους σκορ. Με πείσμα και όρεξη συνέχισε ο Παναιτωλικός και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Οι Αγρινιώτες συνέχιζαν να πιέζουν για το γκολ και είχαν κάποιες προσπάθειες για να τα καταφέρουν, όμως ο Γκουρμπούνοφ ήταν πάντα σε ετοιμότητα. Πάντως, σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος έδειχνε να στέκεται καλύτερα στο παιχνίδι, γεγονός που αποδίδεται και στην καλύτερη λειτουργία της μεσαίας γραμμής έπειτα από την αλλαγή του Αγκουαζί, με τον Κατσουράνη να μετατοπίζεται στον άξονα.

Το πέρασμα των λεπτών έκανε ακόμη χειρότερη την κατάσταση του τερέν, γεγονός που ευνόησε σημαντικά τους φιλοξενούμενους. Ο Παναιτωλικός, όσο κυλούσε ο χρόνους, ανέβαζε ολοένα και περισσότερο τις γραμμές του, όμως τα γεμίσματα που επιχειρούσε έξω από την περιοχή εξουδετερώνονταν με ευκολία από τους αντίπαλους αμυντικούς. Πάντως, οι παίκτες του Χάβου δεν το έβαλαν κάτω και «άγγιξαν» την ισοφάριση πρώτα στο 88’ (με τον Κιβρακίδης να απομακρύνει την κεφαλιά του Μπεχεράνο στην γραμμή). Τελικά, η «λύτρωση» ήρθε στο τέλος, όταν ο Μπεχεράνο πλάσαρε σωστά στο 90+2’, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.


Οι συνθέσεις:



Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Κούσας, Μπεχεράνο, Άλβες, Κάπελ, Γοδόι, Σκαραμοτσίνο (61’ Κέβιν), Βιγιαφάνες (65’ Λάζαρ), Μαρτίνες, Ετζεγκέλε, Φωτάκης (76’ Βασιλείου)

Στον πάγκο: Κολοβούρης, Κουτρομάνος, Ρουσκουγιέδα, Μαλεζάς

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης, Κούρος, Αγκουαζί (46’ Λαζαρίδης), Φυτανίδης, Μπρίτο (46’ Παπάζογλου), Ναπολεόνι, Κιβρακίδης, Δημούτσος, Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία

Στον πάγκο: Τσενάμο, Γεωργίου, Νάστος, Μπάλλας, Μαρσελίνιο

Διαιτητής: Γιώργος Δασκαλόπουλος

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: