Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Τυφώνας… Αραβίδης!!

Στην Αμερική χτυπάει ο «Κατρίνα», στο ΟΑΚΑ χτύπησε ο «Αραβίδης»! Χορεύοντας στη βροχή, ο επιθετικός της ΑΕΚ ήταν εξίσου καταιγιστικός και κάνοντας χατ-τρικ, οδήγησε σε άνετο 3-0 επί του Παναιγιαλείου.

Τυφώνας… Αραβίδης
Φαντάσου να μην ήταν «υπηρεσιακός» φορ!

Την ώρα που η ΑΕΚ ψάχνει επιθετικό, ο Χρήστος Αραβίδης έδειξε ότι μπορεί (και εκεί) ν’ ανταποκριθεί και κάνοντας χατ-τρικ (40’, 65’, 86’), μετέτρεψε σε προσωπικό σόου το παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο (3-0).

Αξιοποιώντας τις ασίστ του μόνιμα διακριθέντα Μάνταλου, της «αποκάλυψης» Σοϊλέδη και του ενθαρρυντικού Γροντή, ο Έλληνας επιθετικός έβαλε τα γκολ σαν το… χαλάζι που έπεσε από νωρίς στο ΟΑΚΑ.

Εξαιρετικός και πάλι ο Πλατέλλας, είχε ευκαιρίες και δοκάρι, την ώρα που ο Γιόχανσον έδειξε να προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στο παιχνίδι της «Ένωσης».


Πώς έπαιξε

Αλλαγές -αλλά και αρκετές επιστροφές- είχε η ενδεκάδα με την οποία παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Χωρίς να υπολογίζει στους γνωστούς απόντες (Κολοβέτσιο, Κορδέρο) και κρίνοντας ανέτοιμο τον Ντακόλ, ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε πρώτη φορά βασικό τον Σοϊλέδη, άφησε στον πάγκο τον Μπρέσεβιτς κι επανέφερε τους Λαμπρόπουλο και Μπαρμπόσα. Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Ανέστης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Σαρρής και Μπακάκης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γιόχανσον-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπαρμπόσα (αριστερά), Μάνταλος (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Αραβίδης.

Το ματς

Στα περισσότερα παιχνίδια της στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ μπαίνει σαν καταιγίδα. Μόνο που σήμερα την πρόλαβε ένα κανονικό μπουρίνι. Πριν καν συμπληρωθεί πεντάλεπτο η ξαφνική χαλαζόπτωση (!) διέκοψε το ματς κι έκανε… ασήκωτο το τερέν. Δεν μπόρεσε όμως να σταματήσει (τελικά) την «Ένωση». Διότι ο Παναιγιάλειος προσαρμόστηκε άμεσα στα δεδομένα και απείλησε σοβαρά. Ανάγκασε τον Ανέστη σε νέες αποδείξεις (τετ-α-τετ και σουτ του Σεχολάρι) ότι δεν παγώνει ποτέ.

Σταδιακά όμως οι «κιτρινόμαυροι» συμφιλιώθηκαν με τις αντιξοότητες. Άρχισαν να πιέζουν (με καλές σέντρες του Σοϊλέδη και μπασίματα των Μπακάκη-Πλατέλλα). Και τελικά δικαιώθηκαν μ’ ένα γνώριμο τρόπο: Φαρμακερή εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου που εξαργύρωσε -αυτή τη φορά- ο Αραβίδης. Αυτό ήταν. Το (όποιο) άγχος έφυγε. Κι ο Παναιγιάλειος ήταν τυχερός (κυρίως λόγω της σουτάρας του Πλατέλλα στο οριζόντιο δοκάρι) που κουβάλησε ένα μόνο γκολ στ’ αποδυτήρια.

Βέβαια, με την επιστροφή απ’ αυτά, η ΑΕΚ δεν ήταν το ίδιο καλή. Δεν πίεζε στον ίδιο ρυθμό. Και η συντριπτική κατοχή της μπάλας δεν ήταν αρκετή για να φτιάξει μεγάλες φάσεις. Αρκούσε όμως η ποιότητα που αποκάλυψε ο Σοϊλέδης (με όμορφο σόλο και σέντρα) και επιβεβαίωσε ο Αραβίδης (με κεφαλιά-ψαράκι) για να φτάσει στο γκολ που κλείδωσε οριστικά το ματς. Και να μπορέσει έπειτα να χαλαρώσει (ενόψει και της ρεβάνς Κυπέλλου με την Κέρκυρα).

Όχι όλη όμως. Γιατί η λέξη «χαλάρωση» απουσιάζει απ’ το λεξιλόγιο του Χρήστου Αραβίδη. Παίζοντας στην ίδια ένταση μέχρι το τέλος, ο Έλληνας επιθετικός έψαξε το χατ-τρικ. Βρισκόταν σε κάθε φάση. Μπορεί λοιπόν του το στέρησε αρχικά ο Αθανασόπουλος (με μια ακόμα απόκρουση) και να μην πρόλαβε «στο τσακ» σέντρα του Γροντή. Την επόμενη φορά όμως που ο μικρός τον έψαξε βρισκόταν ξανά εκεί. Για να υπογράψει την καλύτερή του εμφάνιση με την ΑΕΚ και να τη στείλει στιλάτη στη ρεβάνς Κυπέλλου.

inner


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Σοϊλέδης (72’ Γροντής), Λαμπρόπουλος, Σαρρής, Μπακάκης, Γιόχανσον, Ανάκογλου (79’ Ρόβας), Μπαρμπόσα (83’ Μπρέσεβιτς), Μάνταλος, Πλατέλλας, Αραβίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Τζανετόπουλος, Ζόριτς, Ντούνης

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Αθανασόπουλος, Σπίνουλας, Τζημογιάννης, Ιωάννου, Γκοτσούλιας, Ρουμπουλάκου, Μίλιεβιτς (70’ Ντος Σάντος), Νάστος (65' Καμινιώτης), Σεχολάρι (79’ Φουρτάδο), Σκαρτσίλας, Μπούνας

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαλτεμάς, Σανδραβέλης, Ακπαρίδης, Ουρτάδο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καραλιόλιος (Γρεβενών)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Γκολ και φάσεις του αγώνα


*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: