Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Τα «πράσινα μωρά» μαθαίνουν να περπατάνε…!!

Τελικά ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ξέρει καλά τι κάνει και με τα μέχρι στιγμής δείγματα γραφής κρίνεται ΑΠΟΛΥΤΑ επιτυχημένος. Στην Ελλάδα έκανε την υπέρβαση στο Κύπελλο, αφήνοντας έξω τον Ολυμπιακό, ενώ στο πρωτάθλημα βρίσκεται ζωντανός στο κυνήγι της πρωτιάς.Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
Μεγάλη επιτυχία υπάρχει και στην Ευρωλίγκα, όπου οι «πράσινοι» όχι απλά πέρασαν στο ΤΟΠ-16, αλλά έχουν πιθανότητες ακόμα και για τη δεύτερη θέση του ομίλου που θα δώσει πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Κι όλα αυτά σε μια πραγματικά μεταβατική χρονιά, όπου «ξηλώθηκε» η ομάδα που κατέκτησε δύο σερί νταμπλ απέναντι στον Ολυμπιακό και ανανέωσε το ρόστερ της, ρίχνοντας αισθητά και το μέσο όρο ηλικίας.
Οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Αντώνης Φώτσης, Τζέιμς Γκιστ και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν οι μοναδικοί έμπειροι που παρέμειναν, οι περιθωριοποιημένοι Νίκος Παππάς και Βλάντο Γιάνκοβιτς αναβαθμίστηκαν αισθητά, ενώ μπήκε σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη των μικρών. Νομίζουμε πως το τελευταίο έχει αρχίσει να κορυφώνεται…
Μετά τον θρίαμβο επί της Γαλατασαράι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν προβληματισμένος για το γεγονός πως η νίκη ήρθε με τους έμπειρους και όχι με τους νεαρούς. Μήπως, όμως, ο Ιβάνοβιτς έχει ένα μεγάλο δίκιο; Γιατί αν για παράδειγμα η ομάδα έπαιζε με τους μικρούς και έχανε με 15-20 πόντους η γκρίνια θα ήταν ατέρμονη και η καρέκλα του θα άρχιζε να τρίζει. Παράλληλα, μπορεί και να «έκαιγε» κάποια από αυτά τα νεαρής ηλικίας ταλέντα, αν δεν τα κατάφερναν καλά.
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού κάνει πάρα πολύ σωστή διαχείριση και υποστηρίζει άψογα το εγχείρημα της ΚΑΕ. Η πορεία είναι πρωταγωνιστική σε όλες τις διοργανώσεις και παράλληλα οι μικροί συλλέγουν σημαντικές εμπειρίες. Και η πιο… ασφαλής διοργάνωση γι΄ αυτό είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και δη τα παιχνίδια όπου υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας.
Στον εντός έδρας αγώνα με τα Τρίκαλα οι εξαιρετικά ταλαντούχοι Μιχάλης Λούντζης και Γιώργος Παπαγιάννης έβγαλαν μάτια με την απόδοσή τους. Ο πολύ ώριμος για την ηλικία του, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που είναι ένα βήμα μπροστά σε ουσία και ετοιμότητα ανταποκρίθηκε ιδανικά. Θετικότατες εντυπώσεις άφησε ο Αντώνης Κόνιαρης.
Για τον Λευτέρη Μποχωρίδη τι να πούμε; Έχει αποδείξει πολλάκις όταν δεν παίζει σαν μικρός, αλλά σαν άντρας. Το ταλέντο του ξεχειλίζει και όσο εξελίσσεται θα βαδίζει προς την καθιέρωσή του στους «πράσινους». Κόντρα στο Ρέθυμνο αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Γιώργος Διαμαντάκος, ενώ ο Μιχάλης Λούντζης πάτησε ξανά παρκέ και σκόραρε.
Όλοι παίρνουν τις ευκαιρίες τους. Ό,τι γίνεται με πίεση δεν φέρνει ποτέ αποτέλεσμα. Ο Ιβάνοβιτς μπορεί να έχει την φήμη του σκληρού, όμως τη δουλειά του την κάνει καλά. Παλαιότερα, είχε δημιουργήσει μια Ταουγκρές γεμάτη αστέρια, που δεν είχαν την ίδια λάμψη πριν. Τώρα καλείται να κάνει κάτι πολύ δύσκολο στον Παναθηναϊκό και τα καταφέρνει καλά.
Τα μωρά πρώτα μαθαίνουν να μπουσουλάνε και μετά να περπατάνε. Αλλιώς μπορεί να χτυπήσουν ή ακόμα και να πληγωθούν. Γι΄ αυτό και δεν χρειάζεται κανένας… προβληματισμός. Η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και πέραν από καλό παρελθόν και παρόν, θα έχει ακόμα πιο λαμπρό μέλλον. Αρκεί να τηρηθεί το πλάνο που υπάρχει…
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: