Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

«Έλεγχος» για τους διαιτητές του NBA!!

Πιστό στην παράδοση, το NBA πρωτοπορεί σε ένα ακόμα θέμα που αφορά την καλύτερη προώθηση του προϊόντος που πρωτίστως και πέρα από κάθε… γκλαμουριά, είναι το θέαμα εντός των παρκέ. Και τι καλύτερο, από τον «έλεγχο» των διαιτητών που ακόμα και στο NBA έχουν υπάρξει κατά καιρούς σκιές.
Από την Δευτέρα (02/03) και κάθε απόγευμα στις 17.00 (2 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) η λίγκα θα δημοσιεύει αναλυτικά όλα τα σχόλια, τις παρατηρήσεις και τις κρίσεις των παρατηρητών διαιτησίας για κάθε σφύριγμα που κάνουν οι διαιτητές στα τελευταία δύο λεπτά όλων των αγώνων που κρίνονται στο τέλος!
Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΒΑ και συγκεκριμένα το NBA.com/official θα υπάρχει η πλήρης αναφορά του παρατηρητή, που θα περιέχει για κάθε σφύριγμα ή no call κρίση (αν είναι σωστό ή λάθος), ένα επεξηγηματικό σχόλιο και το βίντεο της κάθε φάσης. Θα αφορά δε αγώνες στους οποίους δύο λεπτά πριν από τη λήξη τους η διαφορά δεν ξεπερνά τους 5 πόντους και θα περιλαμβάνει όλα τα σφυρίγματα των διαιτητών σε αυτό το τελευταίο δίλεπτο, αλλά και την παράταση.
Ο Μάικ Μπάντομ, ο αντιπρόεδρος των διαιτητών δήλωσε: «Νομίζω ότι αυτή η λύση θα κάνει όλους να βλέπουν τους διαιτητές από μια καλύτερη σκοπιά. Με αυτή τη μέθοδο δεν κρύβουμε μεν το γεγονός ότι είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη, παράλληλα όμως τονίζουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των σφυριγμάτων τους είναι σωστά. Προσπαθούμε να γίνουμε ακόμα πιο διαφανείς σε σχέση με τους διαιτητές μας. Νομίζω ότι οι φίλαθλοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να καταλάβουν – ή τουλάχιστον εμείς ενδιαφερόμαστε να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν – πώς ακριβώς εφαρμόζονται οι κανονισμοί πεδιάς, έτσι ώστε να μην έχουν λανθασμένη αντίληψη για ένα σφύριγμα ή no call. Με αυτό τον τρόπο θα τους κάνουμε να καταλάβουν περισσότερο αφενός πόσο δύσκολη είναι η δουλειά που κάνουν οι διαιτητές και αφετέρου πόσο καλοί είναι».
Συνήθως οι καινοτομίες του NBA κάνουν κάποια χρόνια για να εφαρμοστούν στην Ευρώπη (αν και όποτε γίνεται αυτό). Δεν ξέρουμε αν θα μπορούσε να έχει και εφαρμογή στα λημέρια μας, που στη θέα και μόνο της σφυρίχτρας τα πνεύματα οξύνονται.
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: