Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Του «Γουέμπλεϊ» τα… blues!!


Στους ρυθμούς της Τσέλσι λικνίστηκε το «Γουέμπλεϊ»! Με κλασική συνταγή (και τύχη) Μουρίνιο, οι «μπλε» καθάρισαν 2-0 την Τότεναμ και με την 5η κατάκτηση του Λιγκ Καπ, σήκωσαν την πρώτη κούπα της σεζόν!

Του «Γουέμπλεϊ» τα… blues!
Λίγο ακόμα χώρο στην ατελείωτη τροπαιοθήκη του πρέπει να κάνει ο Ζοσέ Μουρίνιο!

Με την κυνικότητα και την αποτελεσματικότητα που έχει δώσει αμέτρητους τίτλους στον «εκλεκτό», η Τσέλσι λύγισε την Τότεναμ (2-0) και πανηγύρισε το πέμπτο Λιγκ Καπ της ιστορίας της.

Παρόλο που τα «σπιρούνια» ξεκίνησαν καλύτερα στο «Γουέμπλεϊ» και είχαν δοκάρι (σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν), οι «μπλε» ήταν εκείνοι που ευνοήθηκαν από την τύχη.

Αφού λοιπόν ο Τσεχ επενέβη όποτε χρειάστηκε, μια αναμπουμπούλα στην απέναντι περιοχή -και μια κόντρα στον Ντάιερ έπειτα από σουτ του Τέρι- έδωσε προβάδισμα στην Τσέλσι.

Κι όταν ομάδα του Μουρίνιο παίρνει προβάδισμα σε τελικό, οι πιθανότητες να το χάσει είναι μικρότερες απ’ το να μείνει σιωπηλός ο Άδωνις Γεωργιάδης σε πάνελ.

inner

Έστω κι αν αυτή τη φορά χρειάστηκε κι ένα δεύτερο χατίρι της μπάλας. Διότι μια ακόμα κόντρα της (αυτή τη φορά σε πλασέ του Ντιέγκο Κόστα στον Γουόκερ) αποτελείωσε την Τότεναμ. Και ουσιαστικά καθάρισε απ’ το 56’ τον τελικό.

inner

Στα λεπτά που απέμεναν λοιπόν, το γλέντι στην εξέδρα των «μπλε» μεγάλωνε. Η γεύση της εκδίκησης (για την πεντάρα της Πρωτοχρονιάς) ήταν γλυκιά. Και οι πανηγυρισμοί στο τέλος -για το πέμπτο Λιγκ Καπ στην ιστορία της Τσέλσι- ήταν έξαλλοι.

Πώς να μην είναι, άλλωστε, όταν την ίδια μέρα που η Μάντσεστερ Σίτι παραιτείται απ' τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος (με την ήττα απ' τη Λίβερπουλ), η ομάδα του Μουρίνιο έκανε ιδανικό… ζέσταμα σηκώνοντας την πρώτη κούπα της χρονιάς!

inner

inner

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Φερτόνχεν, Ντάιερ, Ρόουζ, Γουόκερ, Μπενταλέμπ, Μέισον, Τσαντλί, Έρικσεν, Τάουνσεντ, Κέιν

ΤΣΕΛΣΙ (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Τέρι, Ζουμά, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Φάμπρεγας, Ραμίρες, Γουίλιαν, Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα







*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: