Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Τα ρεκόρ του ντέρμπι!!

Τον Μάρτιο του 1982 ήταν η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανατρέψει εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Το «πράσινο σερί» και ο φοβερός Μπεργκ. Πενηντάρισε ο Αναστασίου.

Τα ρεκόρ του ντέρμπι
Εντυπωσιακό ήταν το 4-3 με το οποίο κατάφερε ο Παναθηναϊκός να επικρατήσει του ΠΑΟΚ χθες στη Λεωφόρο. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που σημειώνεται για πρώτη φορά σε ντέρμπι των δύο ομάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπέρ του ενός ή του άλλου.

Ωστόσο, εκείνο που έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι πως το «τριφύλλι» κατάφερε να ανατρέψει εντός έδρας παιχνίδι με τον «Δικέφαλο του Βορρά» για δεύτερη φορά στην ιστορία της Α’ Εθνικής ύστερα από 33 χρόνια παρά μία ημέρα πριν τον χθεσινό αγώνα.

Συγκεκριμένα, στις 7 Μαρτίου 1982, οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-1 με γκολ των Ερμή Κουρόπουλου (65'), Μάικ Γαλάκου (74'), ανατρέποντας το προβάδισμα που είχε πάρει ο ΠΑΟΚ στο 50' με τον Χρήστο Δημόπουλο. Παράλληλα, Μάρτιο σημειώθηκε και η μοναδική ανατροπή του Παναθηναϊκου στην Τούμπα. Το 1987 με 3-2 (ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί 1-0) και τον Χρήστο Δημόπουλο, παίκτη του «τριφυλλιού» πια, να σημειώνει χατ τρικ!

Όσον αφορά των αριθμών των «πράσινων» τερμάτων, τέσσερα γκολ είχε πετύχει η ομάδα– εκτός από τον περσινό τελικό του Κυπέλου – και στις 24 Μαΐου 2009 για πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, όταν ακόμα ήταν στο ΟΑΚΑ, με τον Αναστασίου να είναι βοηθός του Τεν Κάτε!

Εν τω μεταξύ, το «τριφύλλι» έφτασε τις 11 σερί νίκες μέσα στη Λεωφόρο, ύστερα από την ήττα από τον ΟΦΗ, και κατάφερε να ξεπεράσει την αντίστοιχη επίδοση του 2011-12 που είχε «σπάσει» με ήττα από τον ΠΑΟΚ και πλέον παλεύει για την ισοφάριση του ρεκόρ σε μία σεζόν (15 σερί νίκες το 1999-2000).

Όσον αφορά προσωπικά τον Αναστασίου, η χθεσινή νίκη ήταν η 50η στον πάγκο του Παναθηναϊκού σε 89 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Ο 42χρονος προπονητής έχει 39 νίκες στο πρωτάθλημα, 9 στο Κύπελλο και 2 στην Ευρώπη.

Η τελευταία, μάλιστα, φορά που το «τριφύλλι» δέχθηκε τρία γκολ μέσα στην έδρα του και τελικά κατάφερε να νικήσει ήταν στις 9 Απριλίου 2006, όταν είχε επικρατήσει με σκορ 4-3 του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ.

Στο απέναντι στρατόπεδο, η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει τρία γκολ μακριά από την Τούμπα και έχασε ήταν τη σεζόν 2011/12, και τότε είχε ηττηθεί με το ίδιο ακριβώς σκορ από τον Λεβαδειακό, παρότι λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα προηγείτο με σκορ 3-2.

Πρωταγωνιστής, χωρίς αμφιβολία του ντέρμπι, ήταν ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος έχει πετύχει 39 γκολ σε 64 αγώνες με τον Παναθηναϊκό σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Σουηδός έχει ένα «καρέ» με τη Μίντιλαντ τον περασμένο Αύγουστο, ενώ έχει πετύχει και τέσσερα χατ τρικ.

Πηγή: SportDay

Δεν υπάρχουν σχόλια: