Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Η διαφορά των 119 πόντων και η μη μεταγραφή του Βεζένκοβ!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τα playoffs που δεν βλέπονται, την χαοτική διαφορά των ομάδων και εξηγεί γιατί ο Βεζένκοβ δύσκολα θα πάει σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό.
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κάνουν περίπατο στην ημιτελική φάση των playoffs επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά πως δεν υπάρχει ομάδα που να μπορεί να τις κοντράρει στο τέλος της σεζόν.
ADVERTISEMENT
Ο Ολυμπιακός προηγείται με 2-0 με συνολική διαφορά 80 πόντων.
Ο Παναθηναϊκός προηγείται με 2-0 με συνολική διαφορά 39 πόντων. Οι «πράσινοι» αγωνίζονται και με απουσίες. Φανταστείτε...
Αν λοιπόν αυτή είναι η διαφορά της 3ης και της 4ης ομάδας σε σχέση με τις δύο πρώτες τότε δεν έχουμε δικαίωμα να αναφερόμαστε στο πρωτάθλημα μας ως ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης. Απλά έχουμε το κορυφαίο ντέρμπι της Ευρώπης.
Πρώτο μέλημα του Ολυμπιακού στη σειρά με τον Άρη είναι να μην τραυματιστεί κανείς. Μόνο αυτό και τίποτα άλλο. Ούτε να δουλέψουν σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού δε μπορούν.
Θα συμφωνήσω με την άποψη του Βεζένκοβ πως η εικόνα του Άρη στα δύο ματς δεν αντικατοπτρίζει την παρουσία της ομάδας του σε όλη τη σεζόν, αλλά όχι και τέτοιος διασυρμός.
ΠΕΡΙ ΒΕΖΕΝΚΟΒ...
Μιας και αναφέρθηκα στον Βουλγαροκύπριο φόργουορντ να απαντήσω στη μόνιμη ερώτησή σας αν θα πάει σε μία από τις δύο μεγάλες ομάδες.
Ο Βεζένκοβ δύσκολα θα πάει σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό για δύο ( συν έναν) λόγους.
Πρώτον, καταλαμβάνει θέση ξένου στο ρόστερ και όχι Έλληνα. Αυτό δε θα αλλάξει καθώς ο ίδιος έχει διαψεύσει τις φήμες περί ελληνοποίησης του.
Δεύτερον, ο ίδιος ο παίκτης έχει εκφράσει την επιθυμία τη σεζόν 2016-17 να δοκιμάσει στο ΝΒΑ. Για ποιο λόγο μία εκ των δύο ομάδων να τον αποκτήσει, να τον πληρώσει αδρά για να τις φύγει μετά από έναν χρόνο και να πρέπει να ξαναβγεί στην αγορά για αντικαταστάτη του;
Ο συν ένας λόγος που έγραψα πιο πάνω αφορά μόνο τον Παναθηναϊκό και έχει να κάνει με τον ατζέντη του παίκτη ο οποίος στους «πράσινους» είναι ανεπιθύμητος.
Ο Βεζένκοβ είναι ένας εξαιρετικό ταλέντο στην επίθεση, αλλά αν δε φτιάξει το κορμί του, αν δε γυμναστεί, αν δε βελτιώσει την ταχύτητα και την εκρηκτικότητά του τότε σε 3 χρόνια θα είναι ένας από τους πολλούς καλούς παίκτες που θα κυκλοφορούν.
ΥΓ: Ο Ολυμπιακός στη σειρά με τον Άρη μοιάζει σα να παίζει playstation.
ΥΓ 2: Όσοι βιάζεστε να δώσετε το πρωτάθλημα από τώρα στον Ολυμπιακό κάνετε μεγάλο λάθος. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται βελτιωμένος και τα μεταξύ τους παιχνίδια πάντα έχουν ειδικό βάρος. Σίγουρα πάντως ο Ολυμπιακός στην παρούσα φάση είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Παναθηναϊκό.
ΥΓ 3: Να αγιάσει το στόμα αυτού που είπε στον Πέτγουεϊ να κόψει την αηδία με τα τόξα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: