Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Τέλος εποχής για τον Ρίο Φέρντιναντ!!

Την απόφαση να ολοκληρώσει την καριέρα του πήρε ο σπουδαίος Ρίο Φέρντιναντ. Oι μεταγραφές ρεκόρ, οι επιτυχίες με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η εθνική Αγγλίας και ο άδικος χαμός της συζύγου του.

Τέλος εποχής για τον Ρίο Φέρντιναντ
Έπειτα από 19 χρόνια στα αγγλικά γήπεδα σε τοπ επίπεδο, ο Ρίο Φέρντιναντ γνωστοποίησε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο “BT Sport” αποκάλυψε πως η εφετινή σεζόν με την φανέλα της ΚΠΡ ήταν και η τελευταία της μεγάλης καριέρας του.

Ο 36χρονος Φέρντιναντ συνέδεσε την καριέρα του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπήρξε αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς στον κόσμο, ενώ δύο φορές αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφική κίνηση στο Νησί.

Το 1996 προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα της Γουέστ Χαμ όπου έμεινε για μια τετραετία. Το 2000 η Λιντς δαπάνησε το ποσό ρεκόρ των 18 εκατ. λιρών και το 2002 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον απέκτησε έναντι 34 εκατ. λιρών! Με τους «κόκκινους διαβόλους» γεύτηκε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του.

Την εφετινή σεζόν, η οποία όπως αποδείχθηκε ήταν και η τελευταία του πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αγωνίστηκε με την ΚΠΡ. Σε μια δύσκολη περίοδο σε προσωπικό επίπεδο μιας και σημαδεύτηκε από την απώλεια της συζύγου του, Ρεμπέκα Έλισον από καρκίνο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: