Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ο Άαρον Ράμσεϊ στο FourFourTwo!!

Ο Άαρον Ράμσεϊ μίλησε στο FourFourTwo για τη σεζόν της Άρσεναλ και τον μεγάλο τελικό με την Άστον Βίλα για το Κύπελλο.
«Θέλω να ζήσω το παιδικό μου όνειρο», λέει ο Άαρον Ράμσεϊ στο FourFourTwo, καθώς ένα χαμόγελο γεμίζει το πρόσωπό του. Ο Ουαλός κάθεται πίσω στην καρέκλα του και κάνει μία παύση, καθώς οι μνήμες από εκείνο το γκολ στην παράταση στο Wembley περνάει από το μυαλό του.
«Το να σκοράρεις το νικητήριο γκολ σε έναν τελικό Κυπέλλου δεν είναι κάτι που πολύ άνθρωποι μπορούν να πουν ότι έχουν καταφέρει. Εγώ το έκανα». Ο γκολ του Ράμσεϊ έβαλε τέλος σε μία περίοδο 9 ετών χωρίς τρόπαιο για την Άρσεναλ και με αυτό εκπλήρωσε ένα παιδικό του όνειρο. Ο μέσος της Άρσεναλ σκόραρε στο 109’, για να κάνει το τελικό 3-2 στον περσινό τελικό με αντίπαλο την Χαλ.
«Ήταν απίστευτη μέρα. Η χρονιά ήταν εκπληκτική για μένα και το κερασάκι στην τούρτα ήταν ακόμη καλύτερο. Ελπίζω να έχω ίδιο τέλος και για τη φετινή», συμπλήρωσε ο Ράμσεϊ και θα έχει αυτή την ευκαιρία, καθώς στον τελικό η Άρσεναλ θα βρει απέναντί της την Άστον Βίλα στην προσπάθεια να διατηρήσει τα σκήπτρα.

Απομένουν ώρες μέχρι τον μεγάλο τελικό και το μόνο που μπορούσε να κρατήσει συγκεντρωμένο τον Ράμσεϊ ήταν η κουβέντα για αυτόν. Δεδομένης της ηλικίας του, έχει την εντύπωση ότι η μαγεία ενός Κυπέλλου θα έχει χαθεί για τον 24χρονο Ουαλό, που έχει δει τι σημαίνουν η Premier League και το Champions League, όπου πέφτουν όλα τα φώτα. Ο Ράμσεϊ, όμως, ακόμα πιστεύει στον ρομαντισμό. Ανατριχιάζει ακόμα με τα κατορθώματα του Ρόνι Ράντφορντ στο ματς της Χέρφορντ με τη Νιούκαστλ το 1972 για το Κύπελλο.
«Το Κύπελλο δεν έχει χάσει τη μαγεία του», επιμένει. «Το λατρεύω. Δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς με όλα αυτά τα δράματα, τις μεγάλες εκπλήξεις, τον ενθουσιασμό, τα μεγάλα γκολ. Είναι μοναδικό. Το Κύπελλο πρεσβεύει τα πάντα στο ποδόσφαιρο». Με τα οικονομικά δεδομένα να μην έχουν καμία σχέση με την Premier League, πολλές φορές οι ομάδες προτιμούν να παίξουν με τους αναπληρωματικούς. Το συμπέρασμα ότι το Κύπελλο δεν ενδιαφέρει και πολύ τους παίκτες, αναγκάζει τον Ράμσεϊ να δώσει την απάντησή του.
«Αυτός θα είναι ο τρίτος μου τελικός (μετά το 2008 και το 2014) και πάντα τα δίνω όλα όταν αγωνίζομαι για το Κύπελλο. Κάθε σεζόν θέλω στο τέλος να κατακτώ το Κύπελλο. Είναι μία διοργάνωση που σημαίνει πολλά για μένα», μας λέει.

Μπορεί να έχει μεγάλο κίνητρο και αποφασιστικότητα για να κατακτήσει το τρόπαιο, όμως το ίδιο συμβαίνει και με τους παίκτες της Άστον Βίλα, που έχει να σηκώσει την κούπα από το 1957. «Μπορούμε να γράφουμε ιστορία και θα πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Έχει περάσει τόσος καιρός από τότε που η Βίλα κατέκτησε για τελευταία φορά το τρόπαιο και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε φτάσει πολύ κοντά. Αυτή είναι η ευκαιρία μας», τόνισε ο αμυντικός των χωριατών, Ρον Φλάαρ.
Στα χαρτιά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Άρσεναλ είναι το φαβορί. Η κάτοχος τερμάτισε στην 3η θέση της Premier League, κερδίζοντας ένα από τα εισιτήρια για τους ομίλους του Champions League, σκοράροντας 8 γκολ στα δύο ματς με την Βίλα. Οι χωριάτες από την άλλη κατάφεραν στο τέλος να εξασφαλίσουν την παραμονή τους.
Έδειχναν, μάλιστα, καταδικασμένοι μέχρι τη στιγμή που την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Τιμ Σέργουντ στα μέσα του Φεβρουαρίου. Ο πρώην τεχνικός της Τότεναμ αναγέννησε την ομάδα, διώχνοντας την αρνητική αύρα από την περίοδο του Πολ Λάμπερτ και πλέον η Βίλα παίζει με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.
Ο ενθουσιασμός του Σέργουντ έχει περάσει και στους παίκτες του και η πορεία της σεζόν άλλαξε. Μετά από αρνητικό σερί 10 αγώνων χωρίς νίκη και με μόλις 2 γκολ σε εκείνο το διάστημα, κέρδισαν 5 από τα τελευταία 13, πετυχαίνοντας 19 γκολ. Η ήττα με 1-0 από την Μπέρνλι και η συντριβή με 6-1 από την Σαουθάμπτον άφησαν την Βίλα στην 17η θέση, όμως θα μπορούσε να τα είχε πάει πολύ καλύτερα. Ενώ ο Ράμσεϊ αναγνωρίζει ότι οι Λονδρέζοι είναι η ομάδα που θα νιώθει τη μεγαλύτερη πίεση, προειδοποίησε τους συμπαίκτες του να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο, σημειώνοντας την εμφάνιση των χωριατών στον ημιτελικό με την Λίβερπουλ.

«Αν εξαιρέσουμε τα δύο τελευταία ματς, τελείωσαν πολύ δυναμικά τη σεζόν και μάζεψαν αρκετούς βαθμούς, για να μείνουν στην Premier League. Έδειξαν ότι επιθετικά μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα. Έκαναν την έκπληξη στα ημιτελικά με την Λίβερπουλ και έτσι γνωρίζουμε ότι αν δεν εξολοθρεύσουμε αυτή την απειλή, τότε το ματς θα είναι στα χέρια μας. Το ότι κέρδισαν τη Λίβερπουλ ήταν από μόνο του ένα μήνυμα. Θα πρέπει να τους πάρουμε στα σοβαρά. Αν κάνουμε το παιχνίδι μας, είμαι αισιόδοξος ότι θα κρατήσουμε τον τίτλο», τόνισε.
Αν οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ τα καταφέρουν, τότε αυτό θα είναι το δεύτερο τρόπαιο σε δύο σεζόν, αφήνοντας πίσω τους μια και καλή τα φαντάσματα των τελευταίων ετών. Αυτό για τον Ράμσεϊ δείχνει πρόοδο.
«Αν κερδίσουμε, τότε αυτό θα είναι τέλειο για την επόμενη σεζόν. Υπήρχε μεγάλη πίεση στον σύλλογο για το γεγονός ότι περάσαμε τόσα χρόνια χωρίς να κατακτήσουμε κάτι, όμως η νίκη πέρυσι ήταν βάλσαμο. Τώρα, κοιτάζουμε να το επαναλάβουμε για να χτίσουμε στο μομέντουμ. Δεν ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν, όμως βελτιωθήκαμε πολύ στον δεύτερο γύρο και θέλουμε να την κλείσουμε με ένα τρόπαιο. Έχουμε δυναμώσει ως ομάδα και θέλουμε να μας γίνει συνήθεια να κατακτούμε τρόπαια», μας είπε.
Σε προσωπικό επίπεδο ο Ράμσεϊ συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό κομμάτι για την ομάδα και να βελτιώνεται. Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν κατάφερε να σκοράρει διψήφιο αριθμό γκολ (11), ενώ μοίρασε και 7 ασίστ. Μετά την εμφάνισή του στον περσινό τελικό, θα ήθελε να σκοράρει και φέτος και να ζήσει ξανά το παιδικό του όνειρο;
«Το ελπίζω», λέει με χαμόγελο. «Θα ήταν το τέλειο σενάριο: να νικήσουμε με δικό μου γκολ. Αν είμαστε σοβαροί και κάνουμε το παιχνίδι μας, πιστεύω ότι θα κερδίσουμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: