Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Το πίστεψε και το κατάφερε!!

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη στιγμή που ο Σπύρος Παπαθανασάκης προχώρησε στην απόκτηση της ΠΑΕ Ηρακλής. Πέρσι τέτοια εποχή, ο Ηρακλής περίμενε αδιάφορος να ολοκληρωθούν τα πλέι οφ, χωρίς να γνωρίζει ουδείς την επόμενη μέρα. Τότε ο Καναδός επιχειρηματίας που είχε βρεθεί ινκόγκνιτο στη Θεσσαλονίκη, ετοιμάζονταν να πάρει την οριστική του απόφαση. Οι περισσότεροι που τον συμβούλευαν, του έλεγαν να μην ασχοληθεί, γιατί το πιθανότερο ήταν ότι θα μπλέξει.
Ο Σπύρος Παπαθανασάκης δεν άκουσε κανέναν και γοητευμένος από τη δίψα του κόσμου που ήθελε να δει τον Ηρακλή ψηλότερα, μπήκε στη μάχη. Σαν Δον Κιχώτης πάλευε με ανεμόμυλους στο ξεκίνημα, χωρίς όρεξη και ενέργεια, όμως δεν γνώριζε πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα. Στην πορεία, άρχισαν να βγαίνουν πολλά στην επιφάνεια και η προσπάθειά του είχε μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας από λάθη που γίνονταν συνεχώς στην ΠΑΕ.
Όσο περνούσε ο καιρός τόσο και περισσότερο κολλούσε το σαράκι του Ηρακλή και στη συνέχεια το έβαλε στόχο. «Δεν θα πάμε μόνο να εξυγιάνουμε την ομάδα. Θα επιστρέψουμε και στη Σούπερ Λιγκ». Έριξε πολλά χρήματα αλλά και πάλι τα προβλήματα δεν λύνονταν  στην  ΠΑΕ, τη στιγμή που το ποδοσφαιρικό τμήμα άρχισε να δείχνει τις διαθέσεις του, με τις διαδοχικές νίκες που σημείωνε σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Ο κόσμος είχε στραμμένη την προσοχή του στην αγωνιστική προσπάθεια και δεν έβλεπε ότι η κατάσταση στην ΠΑΕ ήταν δύσκολη. Άλλωστε πάντα οι επιτυχίες σκεπάζουν τα πάντα. Τότε ίσως για καλή τύχη του Ηρακλή, υπήρξε το πρόβλημα με τη ΦΙΦΑ και την αφαίρεση βαθμών για την υπόθεση του Ντάνι Λόπεθ. Ο μεγαλομέτοχος του Ηρακλή κατάλαβε ότι θα έπρεπε να αναλάβει δράση προσωπικά και ανέθεσε στο νομικό του επιτελείο να σαρώσει τα πάντα. Τα κατάφεραν και ακολούθησε η πρόκληση της αδειοδότησης, που ήταν πιο δύσκολη, αλλά τελικά όπως αποδεδείχθηκε δεν ήταν αξεπέραστο το εμπόδιο.
Έτσι ο Ηρακλής κατάφερε να φτάσει μια ανάσα από την επιστροφή του στη Σούπερ Λιγκ, έχοντας αποκτήσει αδειοδότηση και να έχει το μέλλον μπροστά του, τη στιγμή που πριν από έναν χρόνο έδειχνε να είναι καταδικασμένος.
Ο Ηρακλής όρθωσε το ανάστημά του και με τον Παπαθανασάκη στην ηγεσία, δείχνει να βρίσκει τον δρόμο του.  Αυτό που χρειάζεται απλά είναι το τελικό εισιτήριο για τη Σούπερ Λιγκ που θα σφραγιστεί την Κυριακή με μια νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου.
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: