Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ελεύθερος ο Άρνεσεν!!

Γράφει ο Νίκος Πετρουλάκης
Η πρόσληψη του Άρνεσεν από τον ΠΑΟΚ, στη θέση του αθλητικού διευθυντή είναι κάτι που προκαλεί σε όλους μας την αισιοδοξία ότι ο «δικέφαλος» με αυτό το στέλεχος στον τομέα της οργάνωσής του, θα μπορέσει να ορθοποδήσει και να φτιάξει επιτέλους μια ανταγωνιστική ομάδα.
Ο Άρνεσεν έχει πολλά καλά για τον ΠΑΟΚ, αλλά και ο ΠΑΟΚ ομοίως πολλά καλά για τον Άρνεσεν και εξηγούμαι:
ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΟ «ΜΗΔΕΝ»
Με δεδομένη την κακή φετινή χρονιά, αλλά και γενικότερα τα τρία μετριότατα χρόνια της εποχής Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, υπάρχει η μεγάλη ευκαιρία σήμερα, να αναλάβει ένας έμπειρος τεχνικός διευθυντής, όπως ο Άρνεσεν, κυριολεκτικά από το «μηδέν»! Από ότι μπορεί να υπολογίσει κάποιος, ο Άρνεσεν θα κληθεί να φτιάξει ομάδα, διώχνοντας όσους δεν του κάνουν και όπως όλα δείχνουν, θα διώξει πολλούς! Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να δημιουργηθεί πλέον με βάση τους νεαρούς (αυτό θέλει να κάνει ο Άρνεσεν) και πάνω σε αυτούς να «κουμπώσουν» κάποιες καλές μεταγραφές, που επιτέλους πρέπει να έρθουν στην Τούμπα.
Όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του ΠΑΟΚ, να πάρουν την ελευθέρας τους και να βρουν αλλού την τύχη τους. Ο ΠΑΟΚ «φλόμωσε» από «παλτά», είναι η ώρα να φορέσει και κανένα… μακό!
ΚΑΙ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ;
Μια πληροφορία που πήραμε χτες το βράδυ, ανέφερε ότι ο Άρνεσεν ήταν σε επικοινωνία με τη Λίβερπουλ το τελευταίο διάστημα. Η αγγλική ομάδα τον είχε πλησιάσει, προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις του, περί συνεργασίας. Ο ίδιος δεν ήταν αρνητικός, ενώ παράλληλα μιλούσε με τον ΠΑΟΚ, που όμως πίεσε στο τέλος, λέγοντάς του ότι «εάν δεν μας απαντήσεις έως την τάδε ημερομηνία, θα απευθυνθούμε αλλού». Είχε εναλλακτικές ο Τζακ Αγγελίδης, ήταν ενημερωμένος ο Γιώργος Σαββίδης και στο φινάλε, η θετική απάντηση του Άρνεσεν ήταν αυτή που «μέτρησε», γιατί ο δανός είναι το μεγαλύτερο όνομα από αυτούς με τους οποίους μιλούσαν οι άνθρωποι του «δικεφάλου» και ο πιο πετυχημένος στο ρόλο του, σε όσες ομάδες εργάσθηκε.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΦΙΣΕΡ
Στη θητεία του ο Άρνεσεν είχε πολλούς συνεργάτες και ξέρει απέξω κι ανακατωτά όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τα ταλέντα κάτω των 15 ετών, αλλά και αυτούς που «ξεπετάγονται» από τις διάφορες ομάδες. Αυτή είναι η ειδικότητά του και μεταξύ των πολύ στενών συνεργατών του, στο θέμα του σκάουτινγκ, είναι ο Φίσερ, ο Ολλανδός σκάουτερ, που δούλεψε μαζί του και στην Τσέλσι. Ο Φίσερ είναι πολύ καλός στη δουλειά του και ίσως τον επιλέξει ο Άρνεσεν να συνεργαστεί στο σκάουτινγκ και με τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό θα αποφασιστεί σύντομα, γιατί ήδη έχει πάρει το «Ο.Κ.» του Ιβάν Σαββίδη για το ποσό που θα στοιχίζει το σκάουτινγκ της ομάδας (πιθανολογείται ότι θα είναι πάνω από 400.000 ευρώ).
Σε αναμονή λοιπόν, του ερχομού του Άρνεσεν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και των μεγάλων αποφάσεων στον ΠΑΟΚ, ο κόσμος του οποίου βροντοφώναξε προχτές στον Ιβάν: «Σαββίδη, προχώρα και άλλαξέ τα όλα». Αυτό το σύνθημα περιείχε και το πιο σημαντικό μήνυμα: «Σε στηρίζουμε, σε πιστεύουμε, θέλουμε αλλαγές παντού».
Ήρθε η ώρα λοιπόν να παρθούν αυτές οι αποφάσεις, προκειμένου να αλλάξει όλο το σκηνικό στο «δικέφαλο» του Βορρά.
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: