Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ερνέστο, μπορείς;


Παίζοντας κόντρα σε ένα μεγαθήριο, την Μπαρτσελόνα, η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε διεκδικεί το Κύπελλο Ισπανίας, ενώ είχε κατακτήσει το τελευταίο της τρόπαιο κόντρα στους Καταλανούς.

Ερνέστο, μπορείς;
Τελικός Κυπέλλου με πολλές ιδιαιτερότητες απόψε (22:30) στην Ισπανία ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Μπιλμπάο στο «Καμπ Νόυ». Από όποια πλευρά και αν το προσεγγίσει κανείς. Καταλανοί κόντρα σε Βάσκους.

Ο τεχνικός των μεν, Ερνέστο Βαλβέρδε θα αντιμετωπίσει μια ομάδα την οποία υπηρέτησε από το 1988 έως το 1990. Επιπλέον, η τελευταία φορά που κατέκτησαν τον τίτλο οι «ερυθρόλευκοι» είναι το 1984 κόντρα στη σημερινή της αντίπαλο, επικρατώντας 1-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», χάρη σε τέρμα του Εντινκά.

Πρόκειται για την ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις, την Μπαρτσελόνα (26) κόντρα στη δεύτερη σχετική λίστα (24).

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, έχει κατακτήσει τον συγκεκριμένο τίτλο μόλις μια φορά, αλλά όχι ως τεχνικός. Συγκεκριμένα το 1990 με την Μπαρτσελόνα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (2-0). Ωστόσο, δεν αγωνίστηκε στον τελικό.

inner

Στην αντίπερα όχθη, ο Λούις Ενρίκε το έχει πάρει τρεις φορές (και αυτός ως παίκτης). Μια με τη Ρεάλ Μαδρίτης (92-93) και δύο συνεχόμενες με την Μπαρτσελόνα (96-97, 97-98).

Οι πρωταθλητές Ισπανίας θέλουν πολύ να φθάσουν στο νταμπλ και αυτό φαίνεται από την ενδεκάδα που σχεδιάζει να κατεβάσει ο προπονητής τους.

Μπιλμπάο (Βαλβέρδε): Ερερίν, Μπαλενθιάνγκα, Λαπόρτε, Ετσέιτα, Μπουστίνθα, Σαν Χοσέ, Μικέλ Ρίκο, Μπενιάτ, Ιραόλα, Αντούριθ, Ουίλιαμς

Μπαρτσελόνα (Λούις Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ζόρντι Άλμπα, Μασεράνο, Πικέ, Ντάνι Άλβες, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Ράκιτιτς, Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: