Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Καλύτερα να όριζαν τον κυρ-Σάββα!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον ορισμό... μήνυμα του Αλέξανδρου Αρετόπουλου στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.
Μακάρι κάθε ποστ να ήταν για ποδόσφαιρο. Μακάρι το ελληνικό πρωτάθλημα να ήταν αντίστοιχο της Premier League, της Primera ή της Bundesliga και να μπορούσαμε να ασχοληθούμε αποκλειστικά με τακτικές, ποδοσφαιριστές, προπονητές, συστήματα, στρατηγικές. Δεν είναι, όμως. Αποτελεί ένα «καρκίνωμα» της κοινωνίας, αποτελεί πεδίο δράσης για κάθε λογής εγκληματική οργάνωση και το σύστημα φρόντισε να στείλει το πρώτο μήνυμα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει το θράσος να βρίσκεται στο -3 από τον Ολυμπιακό μετά από επτά αγωνιστικές.
ADVERTISEMENT
Προφανώς και κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα. Προφανώς και ο ορισμός του Αρετόπουλου στο ντέρμπι της Τούμπας δεν αποτελεί έκπληξη. Κάποια στιγμή και πριν να είναι πολύ αργά, όσοι βρίσκονται στο πλευρό του Γιάννη Αλαφούζου και έχουν λόγο στην χάραξη της «πράσινης» πολιτικής στα κέντρα αποφάσεων θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Τι σημασία έχει να γίνουν νομικές ενέργειες για να προστατευθεί ο σύλλογος εκ των υστέρων; Απολύτως καμία. Το θέμα είναι τι κάνεις πριν σου στείλουν το απόλυτο «εργαλείο», το θέμα είναι τι κάνεις πριν σε «σφάξουν», το θέμα είναι πως θα προστατεύσεις την ομάδα σου.
Προφανώς και κανείς δεν ζητά από τον Αλαφούζο να γίνει ένα με την βρώμα, προφανώς ο πρόεδρος της ΠΑΕ είναι ο άνθρωπος που βγήκε μπροστά και είναι πρωταγωνιστής στην κάθαρση αλλά ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να είναι απροστάτευτος μέσα και έξω από τα γήπεδα! Όλα, τα πάντα, κρίνονται εκ του αποτελέσματος και σε αυτό το κομμάτι, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να πάρει παράδειγμα από τον ΠΑΟΚ.
Πάμε τώρα και στον Αρετόπουλο. Διαιτητάρα. Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις;
*Μιλάμε για έναν διαιτητή, ο οποίος έχει καταθέσει αγωγή κατά του Γιάννη Αλαφούζου. Προφανώς δημιουργείται «ασυμβίβαστο». Πως γίνεται να ορίζεις διαιτητή σε παιχνίδι του Παναθηναϊκού, όταν εκείνος έχει δικαστική διαμαχή με τον πρόεδρο της ΠΑΕ; Μόνο η ΚΕΔ θα μπορούσε και το έχει ξανακάνει με τον Βοσκάκη.
*Στις 24 Μαϊου και το παιχνίδι με τον Ατρόμητο για τα πλέι-οφ ακυρώνει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ γκολ του Στάθη Ταυλαρίδη, για ένα επιθετικό φάουλ που μόνο εκείνος είδε.
*Στις αρχές του χρόνου σφυρίζει το ΠΑΣ-Παναθηναϊκός και είναι υπεύθυνος για την απίστευτη φαρσοκωμωδία! Για 35' και με το έτσι θέλω αναγκάζει τις δύο ομάδες να παίζουν κάτω από ομίχλη που δεν επέτρεπε να δεις τον διπλανό σου, όχι να παίξεις ποδόσφαιρο. Ένα ματς που δεν θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει την Κυριακή, τελικά παίχτηκε σε δύο... δόσεις και μόνο για μια ώρα κάτω από φυσιολογικές συνθήκες.
*Στο περυσινό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο Φάληρο... εξαφανίζει από το Φ.Α τον τραυματισμό του Γλύκου από δυναμιτάκι, την αλλαγή πλευράς στο ζέσταμα του ΠΑΟΚ και την απόσυρση του «δικεφάλου» στα αποδυτήρια εξαιτίας της «ζούγκλας» που είχε δημιουργηθεί. Λεπτομέρειες...
*Προ τριετίας στο Πλατανιάς-Παναθηναϊκός σφυρίζει την μεγαλύτερη... μούφα πέναλτι των τελευταίων ετών υπέρ των Κρητικών και αποβάλλει τον Ζέκα για να μην γίνει και καμιά στραβή στην συνέχεια. Στο περυσινό ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες, ήταν πάλι διαιτητής και έγραψε ιστορία! Σφύριξε 1 μόλις φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού που είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας!
*Ήταν τέταρτος διαιτητής στο ντέρμπι της ντροπής τον Φεβρουάριο του 2011. Έγραψε ελάχιστα από όσα ακολούθησαν το τελευταίο σφύριγμα του Καλόπουλου.
*Για την γνωστή φωτογραφία που κυκλοφορεί από τα... νιάτα του ως οπαδός του Ολυμπιακού, δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα.
Μετά από τα παραπάνω, μετά την τρομερή ιστορία που έχει γράψει σε βάρος του Παναθηναϊκού, θαρρώ πως ο ορισμός του κυρ-Σάββα θα ήταν καλύτερος για το «τριφύλλι». Και δεν κάνω πλάκα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: