Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Στον αέρα η πρεμιέρα της Volleyleague!!

Συνεχίζονται οι συζητήσεις των διαιτητών με την ΕΣΑΠ, με το χάσμα ανάμεσά τους να παραμένει. Πληρώθηκαν τα οφειλόμενα της περσινής σεζόν, όμως παραμένει «αγκάθι» η περικοπή των εποπτών απ' τα ματς.

Στον αέρα η πρεμιέρα της Volleyleague!
Μέχρι το βράδυ θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά αν θα διεξαχθεί κανονικά η πρεμιέρα της Volleyleague, αφού το χάσμα ανάμεσα στην ΕΣΑΠ και στους διαιτητές παραμένει.

Προς το παρόν, οι δύο πλευρές δεν έχουν βρει σημείο επαφής, παρότι το πρώτο σκέλος των απαιτήσεων των διαιτητών έχει ικανοποιηθεί. Αυτό αφορά την πληρωμή των οφειλομένων της κανονικής περιόδου του περσινού πρωταθλήματος, με την ΕΣΑΠ να εκταμιεύει σήμερα ένα ποσό κοντά στις 50.000 ευρώ γι' αυτόν τον σκοπό.

Αυτό που παραμένει «αγκάθι» στις συζητήσεις είναι η πρόταση της Λίγκας να διεξάγονται τα παιχνίδια χωρίς επόπτες. Η πρόταση αυτή προέκυψε μετά την έντονη αντίδραση των διαιτητών για περικοπές στις απολαβές, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η Λίγκα στην πρόταση της περικοπής των εποπτών, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα γενναίο ποσό, που θα βοηθήσει σημαντικά στην ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Από την πλευρά τους οι διαιτητές θεωρούν πως κάτι τέτοιο θα ρίξει σημαντικά το επίπεδο του πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα θεωρούν πως ήδη έχουν γίνει τεράστιες μειώσεις στις απολαβές τους.

Από την άλλη πλευρά, η ΕΣΑΠ θεωρεί πως έχει σταθεί διαλλακτική απέναντι στο θέμα που έχει προκύψει, αντίθετα με την ΟΔΒΕ που δεν βάζει νερό στο κρασί της, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Πλέον η Λίγα περιμένει μέχρι το βράδυ την απάντηση των διαιτητών σχετικά με το θέμα των εποπτών. Αν δεν γίνει δεκτή ούτε τώρα οδηγούμαστε σε οριστικά ρήξη, που θα οδηγήσει στην αναβολή του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται η ΕΣΑΠ να αποσύρει της προτάσεις που έχουν ήδη γίνει, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με νέα δεδομένα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: