Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

«Εξαγόρασε ψήφους ο Μπεκενμπάουερ για το Μουντιάλ του 2006»

Η Daily Mail ισχυρίζεται πως έχει στην κατοχή της ντοκουμέντο που αποκαλύπτει πως ο Φραντς Μπεκενμπάουερ εξαγόρασε την ψήφο της Μάλτας για το Μουντιάλ του 2006 μέσω… Μπάγερν.

«Εξαγόρασε ψήφους ο Μπεκενμπάουερ για το Μουντιάλ του 2006»
Μια σοβαρότατη καταγγελία για τον Φραντς Μπεκενμπάουερ και τις μεθόδους που ακολούθησε για να αναλάβει η Γερμανία τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2006 φιλοξενεί η Daily Mail στο κυριακάτικο φύλλο της. Όπως αναφέρει, ο «Κάιζερ», που τότε ήταν πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και της Μπάγερν, εξαγόρασε το 2000 την ψήφο της Μάλτας «κλείνοντας» έναντι 250.000 δολαρίων φιλικό μεταξύ των Βαυαρών και της εθνικής ομάδας της χώρας.

Ο τότε πρόεδρος της ομοσπονδίας της Μάλτας, Γιόζεφ Μιφσούντ, είχε ψηφίσει πέντε εβδομάδες αργότερα τη Γερμανία ως διοργανώτρια του Μουντιάλ. Προ ημερών είχε δημοσιοποιηθεί καταγγελία πως οι Γερμανοί είχαν στη διάθεσή τους 6,7 εκατ. ευρώ για την εξαγορά ψήφων, προκειμένου να πάρουν τη διοργάνωση στην πατρίδα τους.

Ο νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας της Μάλτας, Νόρμαν Ντεμάγιο, κατηγόρησε τον Φραντς Μπεκενμπάουερ πως συμμετείχε αυτοπροσώπως στις διαπραγματεύσεις με τον Μιφσούντ για ένα φιλικό με τη Μάλτα τον Ιούνιο του 2000. Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμβόλαιο με ρήτρα εμπιστευτικότητας, το οποίο η βρετανική εφημερίδα ισχυρίζται πως έχει στην κατοχή της. Η Γερμανία τελικά ανέλαβε το Μουντιάλ, τη στιγμή που η αγγλική υποψηφιότητα ήταν μάλλον εξ αρχής καταδικασμένη σε αποτυχία.

«Οι Γερμανοί πάντα έλεγαν πως δεν έκαναν κάτι παράτυπο. Μπορείθ να μην έβαλαν εκείνοι χρήματα σε φακέλους, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Τα κομμάτια του παζλ ενώνονται», δήλωσε ο Ντεμάγιο. «Δώστε μου έναν καλό λόγο γιατί η Μπάγερν να ταξιδέψει στη Μάλτα, να πληρώσει όλα τα έξοδα και να μας δώσει 250.000. Αυτό προσβάλει τη νοημοσύνη μου», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως ο Μπεκενμπάουερ είναι υπό διερεύνηση για τη μη συνεργασία του με τις αρχές στην έρευνα για την ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: