Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Μήνου: «Ντέρμπι… εσωτερικών προβλημάτων»

Τα εσωτερικά τους προβλήματα με νίκη στο σημερινό ντέρμπι θέλουν να επιλύσουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο παλαίμαχος άσος των δύο ομάδων Αντώνης Μήνου στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Μήνου: «Ντέρμπι… εσωτερικών  προβλημάτων»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας των δύο ομάδων, το «τριφύλλι» και η «Ένωση» έχουν τα δικά τους προβλήματα τα οποία θα προσπαθήσουν να επιλύσουν με μία νίκη απόψε.

Παράλληλα, ο πρώην διεθνής γκολκίπερ επέρριψε ευθύνες στους διεθνείς για τον αποκλεισμό της ομάδας από το Euro 2016, τονίζοντας ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΕΠΟ, εκείνοι έπρεπε να διαχειριστούν σωστά την κατάσταση και να κάνουν απλά τη δουλειά τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντώνης Μήνου στην εκπομπή «Επίθεση από τα μπακ» με τον Σωτήρη Ταμπάκο

Για το αποψινό ντέρμπι στη Λεωφόρο: «Έχει ιδιομορφίες. Δεν θυμάμαι όσο αγωνιζόμουν εγώ οι δύο ομάδες να είναι εκτός τίτλου και να μην διεκδικούν στην ουσία το πρωτάθλημα. Πάντα τα παιχνίδια της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό είχαν μία ιδιαίτερη σημασία, για τον τίτλο και τη φόρμα, την επιβεβαίωση της κάθε ομάδας. Οι δύο ομάδες τώρα θέλουν να λύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα. Αυτή την στιγμή γίνεται με άλλους όρους: ήρθε στην ΑΕΚ ένας νέος προπονητής και ο Παναθηναϊκός έχει τα δικά του προβλήματα με τα σκαμπανεβάσματα με την απόδοσή του. Ο Παναθηναϊκός έχει τα τελευταία τρία χρόνια έναν προπονητή, όμως οι κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι δεν βελτίωσαν την εικόνα της ομάδας. Μακάρι να γίνει ένα καλό ντέρμπι και να ευχαριστηθούμε μία καλή αναμέτρηση, επειδή το έχουμε ανάγκη όλοι μας».

Για την πρόσληψη του Γκουστάβο Πογέτ στην ΑΕΚ και την αντίδραση που θα έχει η ομάδα: «Οι παίκτες που έπαιζαν και εκείνοι που θέλουν να παίξουν θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν. Υπάρχει μία νέα πνοή στα αποδυτήρια της ομάδας και για ένα με δύο μήνες η ΑΕΚ θα λειτουργεί σε αυτό το πλαίσιο. Δεν πιστεύω ότι θα επιλέξει εκείνος απευθείας την ομάδα, θα ρωτήσει και τον Στέλιο Μανωλά για πολλά πράγματα. Θα πατήσει πάνω στα κομμάτια του Δέλλα και του Μανωλά, ο οποίος δεν έκανε και πολλές αλλαγές. Δεν θεωρώ ότι άλλαξε κάτι πολύ σημαντικό».

Για την παρουσία του κ. Αναστασίου στον πάγκο του «τριφυλλιού»: «Το άγχος αυτή τη στιγμή το έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι σε πιο νορμάλ καταστάσεις με τον προπονητή, παρότι εκείνος αμφισβητείται. Η ΑΕΚ, αν και ακούεται περίεργο, είναι νεοφώτιστη ομάδα και αυτή είναι μία πραγματικότητα. Δεν περιμένω κάτι περισσότερο από την ΑΕΚ, θέλω να μην έχει προβλήματα αγωνιστικά και οικονομικά. Δεν θέλω να πέσει στην παγίδα των μεγάλων μπάτζετ. Και ο Παναθηναϊκός έχει τα προβλήματα και το μπαλάκι της πίεσης πέφτει στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου».

Για τις μεσοεπιθετικές γραμμές των δύο ομάδων: «Η ΑΕΚ στο χώρο του κέντρου έχει μία ικανότητα περισσότερο δημιουργική σε σχέση με τον Παναθηναϊκό και με τον Κρισάντους και τον Αραβίδη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, έχοντας ένα πλεονέκτημα. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να πιέσει ψηλά και αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην άμυνά του. Ο Μπεργκ θα προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι του, αν και το τελευταίο διάστημα δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αν το δούμε στατιστικά όμως ο Μπεργκ στα μεγάλα ματς είναι πάντα καλός. Μεσοεπιθετικά οι δύο ομάδες είναι αρκετά καλά και ίσως να δούμε ένα ωραίο παιχνίδι. Λείπει ο Μπεργκ στα τελευταία ματς. Ο κάθε προπονητής έχοντας στη διάθεσή του το υλικό, δουλεύει με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα και από εκεί κρίνουμε. Για αυτό είναι άδικο να κρίνουμε τις επιλογές ενός προπονητή, με τη δική μας θέση να είναι εκτιμήσεις και μόνο».

Για τον Σωτήρη Νίνη και την επιστροφή του στο ματς με τον Λεβαδειακό: «Είναι καλός παίκτης, δεν αμφισβητείται. Αν ξεκινούσα να μιλήσω για τους παίκτες που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό και μπορούν να προσφέρουν θα ξεκινούσα από τον Νίνη. Για να μην παίζει όμως κάτι θα συμβαίνει σε αγωνιστικό επίπεδο. Υπάρχουν πράγματα που τα βλέπει ο προπονητής και εκείνος ξέρει καλύτερα από εμάς. Πιστεύω ότι θα ξεκινήσει σήμερα, αφού περιμένουμε να παίξει επιθετικά ο Παναθηναϊκός με την στήριξη του κόσμου».

Για την Εθνική Ελλάδας και το μέλλον της (σ.σ.: ήταν συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος στο προπονητικό επιτελείο): «Με στεναχωρεί το γεγονός αυτό. Όταν είχαμε δει την κλήρωση πριν από το Μουντιάλ της Βραζιλίας, αρχίζαμε να προετοιμάζουμε την ομάδα μας για τη Γαλλία. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο θέλει σταθερά βήματα χωρίς μεγάλες αλλαγές και προσδοκίες. Δεν είναι το βασικό θέμα ότι έφυγε ο Σάντος, αλλά κυρίως οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να προβληματιστούν. Η έκφραση του προπονητή είναι οι ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν εκατοντάδες προβλήματα στην ΕΠΟ, όμως οι παίκτες πρέπει να κάνουν τη δική τους προσπάθεια. Οι επιλογές στην Ελλάδα για έναν προπονητή είναι περιορισμένες. Θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να καταλάβουν ότι και οι ίδιοι φέρουν ένα μερίδιο ευθύνης και έχουν το μεγάλο βάρος. Εκείνοι δίνουν τη διαφορετικότητα στο παιχνίδι τους. Υπάρχουν και θα υπάρχουν προβλήματα στην Ομοσπονδία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: