Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Με το δεξί στη νέα εποχή!!

Η εποχή Γκουστάβο Πογέτ αρχίζει απόψε για την ΑΕΚ στη Λεωφόρο και οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Το πλάνο του Ουρουγουανού, που δύσκολα θα υπολογίζει στον Αραβίδη.

Με το δεξί στη νέα εποχή

Και παρότι ουδείς θα του καταλογίσει ευθύνες σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν είναι το ευκταίο για τους «κιτρινόμαυρους», ουδείς στις τάξεις της ομάδας θέλει να δει να χάνεται και το τρίτο φετινό ντέρμπι, μετά από τις απώλειες σε Τούμπα και Καραϊσκάκη.

Ο «Γκας» δεν ψάχνει δικαιολογίες, γιατί θεωρεί πως όποιος τις αναζητά απλώς προετοιμάζεται για να αποτύχει. Ο ίδιος ζήτησε να είναι στον πάγκο για το ντέρμπι, μολονότι είχε την ευχέρεια να το δει σαν θεατής και να αρχίσει τη θητεία του στην ομάδα σε ένα πιο βατό παιχνίδι. Έδειξε ότι δεν φοβάται, ωστόσο, και το ίδιο περιμένει απόψε και από την ομάδα του απέναντι στο «τριφύλλι».

Μην περιμένετε δραστικές αλλαγές σε πλάνο και πρόσωπα. Με μόνο δύο προπονήσεις θα ήταν δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Ο Πογέτ θα διατηρήσει το 4-2-3-1 του προκατόχου του και δεν πρόκειται να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές σε πρόσωπα. Φαίνεται, δε, πως μοναδική τροποποίηση σε σχέση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος, το περασμένο Σάββατο απέναντι στον Ηρακλή, θα είναι η χρησιμοποίηση του Μακόλεϊ Κρισάντους αντί του Χρήστου Αραβίδη, που είναι μεν στην αποστολή, αλλά δύσκολα θα κριθεί έτοιμος να αγωνιστεί.

Το πιθανότερο σχήμα, λοιπόν, θα απαρτίζεται από τους Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλο, Κολοβέτσιο, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλο, Βάργκας, Μπαρμπόσα και Κρισάντους.

Ο Πογέτ δεν έδειξε χθες βίντεο του Παναθηναϊκού στους παίκτες του, αλλά τα λάθη τους που εντόπισε σε προηγούμενα παιχνίδια και τόνισε την αξία που θα έχει να αποφευχθούν αυτά σήμερα. Με τη βοήθεια των συνεργατών του, Τάρικο και Όουτγουεϊ, δούλεψε σε απλά πράγματα στην κυκλοφορία της μπάλας, την ανάπτυξη και τα μαρκαρίσματα, ενώ από την πρώτη στιγμή έκανε σαφές πως θέλει απόλυτη πειθαρχία και επαγγελματισμό.

Κάπως έτσι, και με οπαδούς της Original 21 να πηγαίνουν στο ξενοδοχείο για να «ντοπάρουν» ψυχολογικά την ομάδα, η ΑΕΚ στοχεύει στην πρώτη της νίκη επί του Παναθηναϊκού εκτός έδρας για το πρωτάθλημα από τις 23 Οκτωβρίου του 2006. Τότε, που-με τον Λορένθο Σέρα Φερέρ στον πάγκο-είχε περάσει με 2-1 από το ΟΑΚΑ, με σκόρερ στο 75’ τον… Τραϊανό Δέλλα. Πώς τα φέρνει η ζωή… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: