Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Θέμα εμπειρίας!!

Έστω και αν δυσκολεύτηκε στην αρχή της αναμέτρησης, ο Άρης νίκησε με 76-67 στο Λαύριο την τοπική ομάδα, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Basket League και έφτασε στις τρεις νίκες.

Θέμα εμπειρίας
Ο Άρης νίκησε με 76-68 το Λαύριο στα ανατολικά προάστια, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Basket League και έδειξε πως βρίσκεται σε σταθερά καλή αγωνιστική κατάσταση, φτάνοντας τις τρεις νίκες στο πρωτάθλημα και άφησε τους γηπεδούχους στη νίκη της περασμένης αγωνιστικής. \

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έχαναν στο ημίχρονο, όμως η εμπειρία τους και οι «εκλάμψεις» των Αμερικανών και ιδιαίτερα του Χάγκινς, έφεραν την «ανατροπή» και το ροζ φύλλο αγώνα, σε ένα ματς που διεκόπη για αρκετά λεπτά, αφού ο Κρουμπαλί έσπασε το ταμπλό μετά από κάρφωμα.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι ΜακΝιλ με 18 και Ουότερς με 15 πόντους, ενώ για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Νίξον με 14 πόντους.

Με πολλά «κέφια» μπήκε στο ματς ο Χάγκινς, ο οποίος χάρη στην συμπαράσταση του Ουότερς έδωσε στον Άρη ένα σοβαρό προβάδισμα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (5-11). Όμως, στη συνέχεια, η αντίδραση του Λαυρίου ήταν… διαρκείας, καθώς αρχικά έφερε το ματς στα ίσα (11-11). Οι «κίτρινοι» πέρασαν για λίγο μπροστά (11-14), ωστόσο οι γηπεδούχοι έκαναν ένα 8-0 μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο τους βρήκε στο +5 (19-14).

Την αστοχία του Άρη εκμεταλλεύτηκε στην αρχή της δεύτερης περιόδου το Λαύριο, το οποίο έφτασε στο +9 (23-14) και, στη συνέχεια, ακόμη και στο +10 (26-16). Περίπου στα μισά, ο ΜακΝίλ… σήμανε την αντεπίθεση για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, μειώνοντας σε 29-25, όμως οι Γιανγκ και Νίξον δεν άφησαν να ξεφύγει περισσότερο η κατάσταση, στέλνοντας τους νεοφώτιστους στα αποδυτήρια προηγούμενους 38-33.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, μπήκε στο παρκέ ένας άλλος… Άρης. Μέσω της καλής του άμυνας και με πρωταγωνιστές τους Ουάιτ και ΜακΝιλ, όχι μόνο εξάλειψε τη διαφορά, αλλά κατάφερε να πάει στο +5 (42-47). Όμως, το Λαύριο αντέδρασε ξανά, μειώνοντας στον πόντο (48-49) με τον Κρουμπαλί, του οποίου η… μανία έφερε την προσωρινή διακοπή στο ματς, καθώς με το κάρφωμά του έκανε θρύψαλα το ταμπλό! Με την επανέναρξη της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα +1, όμως με ένα σερί 4-0 το Λαύριο προηγήθηκε με +22 στο 1’18’’ και για το επόμενο λεπτό το μόνο καλάθι που σημειώθηκε ήταν αυτό του Χάγκινς που έφερε το 57-56 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Ο ΜακΝιλ πήρε την κατάσταση στα χέρια του στην αρχή της τέταρτης περιόδου και έφερε το +5 για του τους «κιτρινόμαυρους». Ο Μούρτος έφερε το +7, αφού οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη εκμεταλλεύονταν την αστοχία των γηπεδούχων σε εκείνο το διάστημα και με τις λύσεις από την περιφέρεια, ο Άρης διατηρούσε ένα +7 με +8. Οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύτηκες την τεχνική ποινή τους για να γίνουν πιο απειλητικοί και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε στο +8 για τους Θεσσαλονικείς.


Τα δεκάλεπτα: 19-14, 38-33, 57-56, 68-76

Λαύριο (Σερέλης): Γιανγκ 15, Κρουμπάλι 9, Τσίρος, Σακελλαρίου, Νικολακόπουλος 3, Νίξον 14, Περράκης 3, Γιαννακόπουλος 3, Κακλαμανάκης 2, Μπάρλος 12, Μπέμπης, Έβανς 7

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 4, Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς 2, Ουάιτ 11, Ουότερς 15, Δίπλαρος, Ζάρας 1, Χάγκινς 11, Κοέν 4, Μούρτος 6, Σίμτσακ 4, ΜακΝιλ 18 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: