Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Πογιέτ: «Στην ΑΕΚ μπορώ να κερδίσω τίτλους» (video)

Τις μεγάλες φιλοδοξίες του με την ΑΕΚ μοιράστηκε ο Γκουστάβο Πογιέτ. Πριν δώσει σύνθημα νίκης στη Λεωφόρο, ο Ουρουγουανός τόνισε ότι ήρθε στην «Ένωση» επειδή του δίνει τη δυνατότητα να πάρει τίτλους.

Πογιέτ: «Στην ΑΕΚ μπορώ να κερδίσω τίτλους» (video)
Ενθουσιασμένος με το πάθος που συνάντησε στην ΑΕΚ και έτοιμος να το αξιοποιήσει για να φτιάξει μια ομάδα-νικήτρια δήλωσε ο Γκουστάβο Πογιέτ.

Σε συνέντευξή του στο επίσημο κανάλι της «Ένωσης», ο Ουρουγουανός τόνισε ότι ήρθε σ’ αυτή επειδή του δίνει τη δυνατότητα να κερδίσει τίτλους.

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι ήξερε από πριν για τον σύλλογο (και έμαθε ακόμα περισσότερα από τον Σέρχιο Μαρκαριάν), ξεκαθάρισε ότι στόχος -αρχής γενομένης από το ντέρμπι της Λεωφόρου- είναι η δημιουργία ενός συνόλου που θα ικανοποιεί τους οπαδούς και θα κάνει τα πάντα για να κερδίζει.


Αναλυτικά όσα είπε ο Πογιέτ

«Μου έγινε μια τρομερή υποδοχή. Μπορείς να δεις το πάθος όλων σε αυτόν τον τεράστιο σύλλογο. Το μόνο που θέλω είναι να δουλέψω σκληρά και να παίρνουμε νίκες. Και ποιός είναι καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις από το να παίξεις αυτό το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό;

Ήξερα πολλά για την ΑΕΚ επειδή ένας από τους στόχους μου ήταν, αν επρόκειτο να φύγω από την Πρέμιερ Λιγκ, να βρεθώ σε έναν από τους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης. Δεν ήθελα να πάω οπουδήποτε αλλά κάπου όπου μπορώ να κερδίσω τίτλους. Χωρίς αμφιβολία, η ΑΕΚ δίνει τη δυνατότητα να κερδίσεις πράγματα.

Ξέρω για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είχα πολύ κόσμο που μου μίλησε για την ΑΕΚ. Απλά θα πω έναν, τον πρώην προπονητή της Εθνικής σας, Σέρχιο Μαρκαριάν, που μίλησε μαζί μου αμέσως και αυτό ήταν φανταστικό για μένα.

Ο άμεσος στόχος μας είναι να μείνουμε όσο γίνεται πιο κοντά στους πρωτοπόρους. Προς το παρόν δεν έχει κάνει λάθη (σ.σ. ο Ολυμπιακός), δεν έχει χάσει βαθμούς και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους ίδιους και δύσκολο για τους υπόλοιπους. Το βασικό για εμάς είναι να μη χάσουμε άλλους βαθμούς και να προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε όταν θα αρχίσουν να χάνουν βαθμούς. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι στην προσπάθειά μας και αν συνεχίσουν οι πρωτοπόροι να κερδίζουν, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε άτυχοι. Αλλά το βασικό είναι να προσέχουμε τη δική μας ομάδα.

Παραμένω απολύτως Ουρουγουανός βέβαια… Μετά από τόσα χρόνια στην Αγγλία, ξέρω τη ζωή εκεί, ξέρω τι πρέπει να κάνεις για να ζεις στην Αγγλία, αλλά είμαι 100% Ουρουγουανός.

Αναμφίβολα, είμαστε κοντά στην ελληνική νοοτροπία εμείς οι λατινοαμερικάνοι σε ό,τι αφορά τους οπαδούς και τον τρόπο παιχνιδιού. Έτσι θέλω να δω την ομάδα: Με πάθος και να ικανοποιεί τους οπαδούς. Θέλω να δω μια ομάδα που θα δίνει τα πάντα για να κερδίζει.

Η εμπειρία μου από πολλές διαφορετικές χώρες, από πολλά διαφορετικά στιλ ποδοσφαίρου και νοοτροπίες με βοήθησε να πάρω τα καλύτερα στοιχεία. Μετά από Ουρουγουάη, Γαλλία, Ισπανία και Αγγλία, μπορώ πια να επικοινωνώ με κάθε είδους κόσμο.

Ξέρω τους μεσόγειους. Είναι φανταστικό μέρος η Μεσόγειος. Τώρα μου δόθηκε η δυνατότητα να ζήσω στην Αθήνα. Είναι μια τέλεια πόλη, ένα ωραίο μέρος. Ακόμα και δουλεύοντας, θα την απολαύσω».






*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: