Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Μόνο αν θέλει ο Εσιέν…!

Κανένα περιθώριο αποδέσμευσης του Μικαέλ Εσιέν δεν έχει αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός και μόνο αν συμφωνήσει ο Γκανέζος μέσος θα λυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών.

Μόνο αν θέλει ο Εσιέν…
Έχουν περάσει 153 ημέρες από την ημέρα που ανακοινώθηκε ο Μικαέλ Εσιέν από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ακόμη ο Γκανέζος μέσος δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα.

Ο Αφρικανός χαφ έχει συμφωνήσει για δύο χρόνια με το «τριφύλλι» και η διοίκηση του συλλόγου, σύμφωνα με τη Live Sport, είναι αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένη, αφού δεν υπάρχουν ρήτρες ή αστερίσκοι για την αποδέσμευσή του αυτή τη στιγμή και παράλληλα δεν υπάρχει καμία σχετική διάταξη στους κανονισμούς της FIFA.

Έτσι αν οι «πράσινοι» θελήσουν να αποδεσμεύσουν τον 32χρονο παίκτη θα πρέπει να το επιθυμεί και ο ίδιος, αφού χωρίς τη συναίνεσή του δεν μπορεί να λυθεί το συμβόλαιό του. Υπενθυμίζεται πως οι ετήσιες αποδοχές του Εσιέν αγγίζουν το 1,6 εκατ. ευρώ, χωρίς τα μπόνους που έχουν συμφωνηθεί, και σε περίπτωση «διαζυγίου» θα πρέπει να του δοθεί ένα γερό ποσό.

Ωστόσο, το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει καταγγελία του συμβολαίου λόγω αδυναμίας προσφοράς του ποδοσφαιριστή, μόνο αν περάσουν εννιά μήνες, κάτι που σημαίνει πως ο Εσιέν θα πρέπει να μη μπορεί να αγωνιστεί μέχρι τον Μάρτιο!

Επίσης, ο σχετικός κανονισμός της FIFA αναφέρει πως μία ομάδα δεν μπορεί να λύσει μονομερώς συμβόλαιο ποδοσφαιριστή, αλλά μόνο αν εκείνος δεν έχει παίξει στο 10% των επίσημων αγώνων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: