Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Κακή η συγκυρία για τον ΠΑΟ, αλλά…!!


Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την όχι και τόσο καλή περίοδο για τον Παναθηναϊκό, αλλά και τις ιδιαιτερότητες ενός ματς με την ΑΕΚ, που παραμένει ντέρμπι.

Κακή η συγκυρία για τον ΠΑΟ, αλλά…
Τούτη η χρονική περίοδος δεν είναι και η καλύτερη για τον Παναθηναϊκό. Πάνω που πήγε να στρώσει κάπως το πράγμα, πάνω που πήγε να επανέλθει η ηρεμία μετά τα όσα έγιναν στις αρχές της σεζόν, ήρθε το «χαστούκι» στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και η αμφισβήτηση έκανε ξανά την εμφάνισή της. Προσπερνώ την εύκολη επικράτηση επί του Λεβαδειακού στο Κύπελλο. Ηταν απλώς μια ψυχολογική τόνωση των παικτών και αν θέλετε αποτελούσε υποχρέωση μια τέτοια νίκη. Δεν έγινε, δα, και κάτι το τρομερό…

Η συγκυρία για το αποψινό ματς δεν είναι και η καλύτερη για το «τριφύλλι». Για την ακρίβεια είναι κακή. Για τους λόγους που αναφέραμε. Πόσο μάλλον όταν έχεις απέναντί σου μια ομάδα η οποία και δεν έχει τι να χάσει σήμερα και με νέον προπονητή έρχεται, με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Τα πάντα, όμως, είναι σχετικά. Διότι ακόμη και στις κακές συγκυρίες, ένας παιχνίδι και μάλιστα μεγάλο, μπορεί να σε «αναστήσει», μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας αντεπίθεσης. Διότι αν οι «πράσινοι» πάρουν σήμερα τη νίκη απέναντι στην «Ενωση», δεν θα έχουν κατακτήσει απλώς ένα τρίποντο. Θα έχουν επικρατήσει σε ένα ντέρμπι (ναι, παραμένει τέτοιο το ΠΑΟ – ΑΕΚ), σε μια ιδιαίτερη - διαφορετική αναμέτρηση και κάτι τέτοιο συνήθως έχει περισσότερα από ένα κέρδη.

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν έδειξε, ξανά, κάτι στις δοκιμές που έκανε στο Κορωπί. Πιστός στην τακτική των τελευταίων ημερών, «μπέρδεψε» τις ενδεκάδες. Μια εικόνα, όμως, την έχουμε. Ο Στιλ θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια ενώ η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από Ταυλαρίδη, Σάντσεθ (Τριανταφυλλόπουλο), Νάνο, Μαρινάκη. Στα χαφ θα παίξει ο Λαγός με τον Ζέκα και τον Πράνιτς, ενώ μια θέση διεκδικούν οι Αμπέντ και Νίνης. Όλα δείχνουν ότι ο Σωτήρης θα μείνει εκτός, αλλά μην παίρνουμε κι όρκο. Η αλήθεια είναι ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα… ξενίσει, καθώς ο παίκτης και προέρχεται από καλή εμφάνιση με τον Λεβαδειακό και είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα της «Ενωσης». Στην επίθεση θα παίξουν οι Μπεργκ, Καρέλης.

Η Λεωφόρος αναμένεται να γεμίσει ξανά, έπειτα από αρκετό διάστημα. Ο κόσμος δείχνει απίστευτη ωριμότητα μέχρι στιγμής και διάθεση για στήριξη, έστω και με «διαμαρτυρίες», παρά τα όσα άσχημα έχει γευτεί. Και σήμερα θα δείξει τη στήριξή του και με το παραπάνω, με την ελπίδα να φύγει από το γήπεδο χαμογελαστός… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: