Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Σάεθ: «Η Ευρωλίγκα δεν προοδεύει, η FIBA εγγυάται»


Σαφή θέση υπέρ της FIBA στην πρόταση που κάνει για διοργάνωση που θα υποκαταστήσει την Ευρωλίγκα πήρε ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Χοσέ Λουίς Σάεθ.

Σάεθ: «Η Ευρωλίγκα δεν προοδεύει, η FIBA εγγυάται»
Εν αναμονή της κρίσιμης συνάντησης Ευρωλίγκα και FIBA, ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Χοσέ Λουίς Σάεθ, πήρε σαφή θέση υπέρ της FIBA στην πρόταση που κάνει για διοργάνωση που θα υποκαταστήσει την πρώτη.

«Αυτό που έχει γίνει προφανές τα τελευταία 15 χρόνια είναι πως η Ευρωλίγκα δεν έχει προοδεύσει τόσο όσον αφορά στα οικονομικά στοιχεία, όσο και σε ό,τι αφορά τη διάδοση του αθλήματος. Εξ ου και το ενδιαφέρον της FIBA. Δεν πρόκειται για μία διαμάχη, αλλά κάτι που γίνεται με στόχο το καλό του μπάσκετ. Η πρόταση της FIBA αιφνιδίασε τους πάντες. Περιμέναμε ένα παλιό γραφειοκρατικό σώμα και είδαμε μια καλά θεμελιωμένη πρόταση, που εγγυάται οικονομικά οφέλη και πρόοδο. Τα τελευταία χρόνια η FIBA έχει προοδεύσει, ενώ η Ευρωλίγκα πλήττει τις εθνικές λίγκες και έχει χάσει τη δυναμική της. Θα πρέπει η διοργάνωση να γίνει πιο ελκυστική, υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια και δεν έχουν κάποια σημασία. Θεωρώ πως πρέπει να βρεθεί μία λύση, έχω βαρεθεί τις διαμάχες», τόνισε ο Σάεθ σε συνέντευξη στην «As».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: