Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Χάκετ: «Κανείς δεν κερδίζει τίτλο τον Οκτώβριο»


Ο Ολυμπιακός θέλει χρόνο για να παίξει όπως πραγματικά μπορεί και να διεκδικήσει με αξιώσεις πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα, όπως δήλωσε ο Ντάνιελ Χάκετ.

Χάκετ: «Κανείς δεν κερδίζει τίτλο τον Οκτώβριο»
Αισιόδοξος για τη συνέχεια του Ολυμπιακού μετά τα σημάδια προόδου που παρουσίασε στη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο δήλωσε ο Ντάνιελ Χάκετ. Ο Ιταλοαμερικανός γκαρντ τόνισε πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ της ομάδας και του ιδίου, ενώ υπενθύμισε πως τίποτα δεν κρίνεται τόσο νωρίς μέσα στη σεζόν. Αναλυτικά, ο νεοαποκτηθείς γκαρντ μίλησε στη SportDay για:

-τη νίκη στο Μιλάνο: «Ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάσαμε το ίδιο καλό πρόσωπο και σε άμυνα και σε επίθεση. Είμαστε μια νέα ομάδα και ακόμα ο ένας μαθαίνει το παιχνίδι του άλλου, αλλά και τα συστήματα του προπονητή. Με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο ότι έχουμε κάνει ήδη κάποια βήματα προόδου σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Αυτή η ομάδα προσπαθεί πολύ. Δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις και αυτό στο μέλλον θα φανεί. Κάνουμε ακόμα κάποια λάθη, αλλά όσο περνά ο καιρός αυτά θα μειώνονται».

-την κριτική που δέχτηκε η ομάδα: «Είναι απόλυτα φυσιολογικό να χρειαζόμαστε χρόνο. Νομίζω πως σε κανένα σπορ στον κόσμο δεν κερδίζεις τους τίτλους από τον Οκτώβριο. Δεν είναι εύκολη δουλειά ο πρωταθλητισμός. Όποιος βιάζεται να κρίνει από τόσο νωρίς μία ομάδα, μάλλον δεν γνωρίζει καλά από αθλητισμό. Κάθε μέρα που περνά, μαθαίνουμε και κάτι καινούργιο για το πνεύμα της ομάδας».

-το πότε ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος: «Αναμφίβολα ηγέτες αυτής της ομάδας είναι ο Βασίλης και ο Γιώργος και όσο εμείς οι νέοι συμπαίκτες μαθαίνουμε τον τρόπο που κινούνται, η βελτίωση θα αυξάνεται. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η προσαρμογή των ψηλών που είναι καινούργιοι. Νομίζω πως έχουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα που έχει προοπτική να γίνει πολύ καλή και να διεκδικήσει τους δύο μεγάλους στόχους της».

-τη δική του παρουσία: «Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν δύσκολο για μένα διότι πήρα σημαντικές αποφάσεις, όπως η μεταγραφή μου. Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι μακριά από τις πατρίδες μου (σ.σ. Ιταλία και ΗΠΑ) και ήταν λογικό πως θα χρειαστώ χρόνο προσαρμογής σε ένα διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Το Ευρωμπάσκετ σίγουρα επιφέρει κόπωση σε όλους και εγώ δεν θα μπορούσα να την αποφύγω. Είμαι σίγουρος πως σιγά-σιγά θα βλέπετε τον καλό εαυτό μου».

-την υποδοχή των φίλων της Αρμάνι: «Πέρασαν δυο όμορφα χρόνια στο Μιλάνο, αλλά τώρα είμαι στον Ολυμπιακό και είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να πάρουμε την εκτός έδρας νίκη. Περίμενα πως το μεγαλύτερο μέρος των φίλων της Αρμάνι θα ήταν χαρούμενο που θα με έβλεπε ξανά, έστω ως αντίπαλο» κατέληξε αναφερόμενος στην επιστροφή του στο Μιλάνο για τον αγώνα της Ευρωλίγκας.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: