Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

«Διαβολικό» παραλήρημα από Σμάιχελ!

Το όνειρο πολλών οπαδών της Μάντσεστερ να δουν τον Γκουαρντιόλα στην ομάδα, είναι εφιάλτης για τον Πίτερ Σμάιχελ, ο οποίος ωστόσο δεν θεωρεί άξιο κανέναν για τον πάγκο των Άγγλων.

«Διαβολικό» παραλήρημα από Σμάιχελ
Το όνομα του Πέπε Γκουαρντιόλα βρίσκεται στην κορυφή των υποψηφίων που ενδέχεται -κάποια στιγμή στο μέλλον- να καθίσει στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτή θα είναι μια εφιαλτική στιγμή για τον Πίτερ Σμάιχελ. «Είναι ο μεγαλύτερος μου φόβος. Να γίνει κάποιος σαν τον Γκουαρντιόλα ο επόμενος τεχνικός της Μάντσεστερ».

Ο πρώην τερματοφύλακας έχοντας ως παράδειγμα την Μπάγερν Μονάχου τόνισε πώς και πόσο ο Ισπανός κατάφερε να αλλάξει (όχι με την καλή έννοια του όρου) τη νοοτροπία μιας ομάδας: «Ο Γκουαρντιόλα έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, ένα σύστημα στο οποίο είναι προσκολλημένος. Έχει αλλάξει την Μπάγερν, την οποία εγώ θεωρούσα φανταστική ομάδα όταν βρισκόταν υπό οδηγίες του Γιουπ Χάινκες».

Ο Γερμανός βετεράνος δεν είναι ικανοποιημένος όμως, ούτε με τον τωρινό κόουτς της Γιουνάιτεντ (αλλά όπως φαίνεται ούτε και με κανέναν άλλον): «Αυτή την στιγμή δεν μου αρέσει καθόλου ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται η Μάντσεστερ. Ο (πρώην παίκτης της ομάδας), Αντρέι Καντσέλσκις, είπε ότι ο Φαν Χάαλ μετέτρεψε τους ποδοσφαιριστές σε ρομπότ και συμφωνώ μαζί του», δήλωσε ο Σμάιχελ.

Δεν σταμάτησε εκεί, αλλά τόνισε πως: «Ένα κλαμπ με τέτοια ιστορία και παράδοση απαιτεί τον σεβασμό όλων όσων έρχονται σε αυτό», και συμπλήρωσε: «Κανείς τεχνικός δεν μπορεί να αποφασίζει πώς θα παίζουν οι ποδοσφαιριστές αυτής της ομάδας!», αφήνοντάς μία απορία σε όλους μας. Αν δεν μπορεί ο προπονητής, τότε ποιος μπορεί; *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: