Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ο ΠΑΟΚ κοντά στους πρόσφυγες!!

Το κοινωνικό της πρόσωπο δείχνει για άλλη μία φορά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία αποφάσισε θα προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Σύριους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη.

Ο ΠΑΟΚ κοντά στους πρόσφυγες
Κοντά στους πρόσφυγες παραμένει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία το ερχόμενο Σάββατο θα βρεθεί στην Ειδομένη για να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Σύριους πρόσφυγες που βρίσκονται στην περιοχή, με φαρμακευτικό υλικό και αναγκαίο εξοπλισμό ένδυσης.

Η ενημέρωση της ΠΑΕ

Ο ΠΑΟΚ, ένας σύλλογος που γνωρίζει πολύ καλά την προσφυγιά, συνεχίζει τις δράσεις του, σε μία προσπάθεια να ανακουφίσει τον πόνο των ανθρώπων που αναγκάστηκαν ν’ αφήσουν τα σπίτια τους και αναζητούν ένα καλύτερο αύριο. Επόμενος σταθμός της οικογένειας του Δικεφάλου, η Ειδομενή.

Το κάλεσμα ήρθε από την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας και η ανταπόκριση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν άμεση. Το πρωί του Σάββατου (07.11), παλαίμαχοι παίκτες της ομάδας μας, μαζί με στελέχη του Δικεφάλου θα μεταβούν στον Κιλκίς για να συναντήσουν από κοντά τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί, να προσφέρουν υλικά αγαθά αλλά και να δώσουν χαρά και ελάχιστη ξεγνοιασιά στα νεαρά παιδάκια μέσα από αθλητικές δραστηριότητες.

Το δελτίο Τύπου της δράσης

Το Σάββατο στις 7 Νοεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και υλοποιώντας μία από τις αποφάσεις της 2ηςΠαγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (2-4 Οκτωβρίου 2015),η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας μαζί με την προσφυγική ομάδα του ΠΑΟΚ θα μεταβούν στην Ειδομένη για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους Σύριους πρόσφυγες, με φαρμακευτικό υλικό και αναγκαίο εξοπλισμό ένδυσης.

Η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας αποτελείται από νέους Πόντιους από όλο τον κόσμο (Αρμενία, Αυστραλία, Γεωργία, Καζακστάν, Κύπρο, Ευρώπη, Υπόλοιπη Ελλάδα, Ουκρανία, Ρωσία) και δημιουργήθηκε στις 4 Οκτωβρίου στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Πρόεδρου Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Οι 500 συμμετέχοντες στη συνδιάσκεψη ποντιακής καταγωγής, γνωρίζοντας καλά τι θα πει προσφυγιά από όσα έζησαν οι οικογένειές τους στο πρόσφατο παρελθόν, εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τους Σύριους πρόσφυγες στο Ψήφισμα της Συνδιάσκεψης και αποφάσισαν να βοηθήσουν, οργανώνοντας αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας επικοινώνησε με τους γιατρούς – εθελοντές που βοηθάνε τους πρόσφυγες και πληροφορήθηκε τις ανάγκες που υπάρχουν. Έπειτα απευθύνθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στην εταιρεία MEDOCHEMIE LTD (Κύπρος), που άμεσα ανταποκρίθηκαν και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στην πρωτοβουλία των νέων Ποντίων.

Μεταξύ άλλων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μαζί με την Επιτροπή Νεολαίας στα πλαίσια της επίσκεψής τους στο Κιλκίς σκοπεύουν να οργανώσουν για τους πρόσφυγες μικρής ηλικίας αθλητικές δραστηριότητες, έτσι ώστε τα παιδάκια αυτά να ξεχάσουν για λίγο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να χαρούν. Στην περιπχή θα μεταβεί αντιπροσωπεία των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ομάδας και στελέχη της.

www.gpyf2015.org
facebook page: gpyf2015
#pontosunited #gpyf #gpyf2015
email: press@gpyf2015.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: