Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ρομάνο: «Την ίδια πίστη με Ολυμπιακό, όπως με Ατρόμητο»

Το βραβείο του MVP που κέρδισε για την απόδοσή του στο ματς με τον Ατρόμητο, παρέλαβε απ’ τον Σάββα Κωφίδη ο Ντιέγκο Ρομάνο και μίλησε για το ερχόμενο ματς του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό.

Ρομάνο: «Την ίδια πίστη με Ολυμπιακό, όπως με Ατρόμητο»
Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της ένατης αγωνιστικής παρέλαβε ο Ντιέγκο Ρομάνο απ ‘τα χέρια του Σάββα Κωφίδη σε εκδήλωση που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (6/11) στη Μίκρα.

Ο Ρομάνο τιμήθηκε για τα δύο γκολ που πέτυχε στη μεγάλη νίκη του Ηρακλή επί του Ατρόμητου, με τον τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών του γηραιού να λέει γι’ αυτόν:

«Ο Ντιέγκο είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που θαυμάζω, για το ποδοσφαιρικό του ταλέντο και την ποδοσφαιρική του ευφυΐα. Και σήμερα είναι διπλή η χαρά μου, καθώς είναι τιμή μου να τον βραβεύσω για τις επιδόσεις του. Πιστεύω ότι ανάλογες εμφανίσεις, ο Ντιέγκο μπορεί να τις επαναλαμβάνει πολύ συχνά».

Για το ερχόμενο ματς με τον Ολυμπιακό είπε: «Πρώτα απ’ όλα, θα είναι ένα πολύ όμορφο ποδοσφαιρικό παιχνίδι, σε μία φανταστική ατμόσφαιρα, καθώς το γήπεδο είναι εξαιρετικό. Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα η καλύτερη ελληνική ομάδα, αλλά δίνεται η ευκαιρία και στη δική μας ομάδα να παίξει δυνατά, να ανταγωνιστεί και να κερδίσει ότι μπορεί από την πρωταθλήτρια ομάδα της Ελλάδας. Νομίζω μπορούμε να το κάνουμε, μπορούμε να το καταφέρουμε και φυσικά το ματς αυτό είναι και μία μεγάλη πρόκληση για τους παίκτες του Ηρακλή. Μακάρι να επαναλάβει ο Ντιέγκο την εμφάνιση με τον Ατρόμητο, για να έχουμε ακόμη περισσότερες πιθανότητες».

Για το αν επηρεάσει τον Ολυμπιακό ότι προέρχεται από ευρωπαϊκό παιχνίδι: «Ο Ολυμπιακός είναι σε τέτοιο επίπεδο και σε τέτοιο βαθμό ετοιμότητας, που δεν επηρεάζονται τόσο πολύ με ενδιάμεσα παιχνίδια. Ίσως μπορεί να τους επηρεάσει ο εφησυχασμός μετά από μία τέτοια μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία, παρά η κούραση. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά σε όλες τις ομάδες και όχι μόνο τώρα στον Ολυμπιακό».

Για την πορεία του Ηρακλή: «Είναι μία μεταβατική περίοδος η φετινή, όπου ο Ηρακλής πρέπει να έχει ως πρώτο μέλημα να σταθεροποιηθεί στην Superleague, και από εκεί και πέρα να βάλει τις βάσεις για να είναι ανταγωνιστικός στα επόμενα πρωταθλήματα».

Από τη μεριά του ο Ντιέγκο Ρομάνο ευχαρίστησε τον κόσμο για την ψήφο του, τονίζοντας παράλληλα πως η ομάδα του θα παραταχθεί με την ίδια πίστη για τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, όπως και στο ματς με τον Ατρόμητο.

«Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι με ψήφισαν ως τον καλύτερο παίκτη της αγωνιστικής, αλλά και τον Σάββα Κωφίδη για τα τόσα καλά λόγια είπε για μένα. Θα ήθελα να τονίσω, ότι αυτό το βραβείο, δεν είναι μόνο δικό μου, αλλά όλης της ομάδας, ανήκει σε κάθε έναν άνθρωπο που δουλεύει εδώ σκληρά και δίνει τον καλύτερο εαυτό του για τον Ηρακλή. Κάναμε μία μεγάλη νίκη, είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου που είναι δίπλα μου σε κάθε στιγμή. Ωστόσο, τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, γιατί έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή, στο οποίο πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100%, για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν είναι κίνητρο το αήττητο του Ολυμπιακού: «Ναι, είναι ποδόσφαιρο. Εμείς πιστεύουμε σ’ αυτό που κάνουμε κάθε μέρα και αν είμαστε συγκεντρωμένοι και έχουμε την ίδια πίστη για τη νίκη, όπως και στον αγώνα με τον Ατρόμητο, τότε μπορούμε να πάρουμε κάτι πολύ σημαντικό».

Για το αν είναι πιο προετοιμασμένος ο Ηρακλής για το εκτός έδρας ματς συγκριτικά με το ματς κόντρα στην ΑΕΚ: «Φυσικά και θα είναι έτσι όπως τα λέτε. Η νίκη που κάναμε μας έδωσε πολλά, πέραν των 3 βαθμών. Τώρα, πρέπει να κάνουμε αυτό που ξέρουμε, να παίξουμε με μυαλό για να καταφέρουμε το στόχο μας».

Για το πιο δύσκολο γκολ απ’ τα δύο που πέτυχε κόντρα στον Ατρόμητο αλλά και για το ποιο του άρεσε περισσότερο: «Έχω την εντύπωση ότι το πρώτο γκολ ήταν το πιο δύσκολο, όμως εμένα μου άρεσε πιο πολύ το δεύτερο, γιατί παρά το μικρό ύψος μου, θέλω να μπαίνω στην αντίπαλη περιοχή, να πηδάω για κεφαλιά και να σημειώνω γκολ (γέλια!)».

Για το αν το βραβείο τονώνει την ψυχολογία του: «Σίγουρα, νομίζω ότι αυτό το βραβείο ήρθε στην κατάλληλη στιγμή για μένα, το χρειαζόμουνα πάρα πολύ. Άλλωστε, όλοι γνωρίζετε πως αυτό που κάνω, το αγαπώ πολύ, και προσπαθώ κάθε μέρα να βελτιώνομαι. Η νίκη αυτή ήταν σημαντική για την ομάδα, κι ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι την πορεία μας». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: