Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Σημασία έχει που θα είναι το Μάιο!!

Ο Αρσέν Βενγκέρ αναδείχθηκε για 15η φορά στην καριέρα του καλύτερος προπονητής του μήνα στην Πρέμιερ Λιγκ, σε μια χρονιά που δείχνει να έχει και πάλι αυξημένες πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Σημασία έχει που θα είναι το Μάιο
Η Αρσεναλ ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό εντός έδρας για τη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και όλα έδειχναν «βουνό». Μέσα από την εμπειρία του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος έχει διαχειριστεί και στο παρελθόν τέτοιες καταστάσεις αλλά και φυσικά μέσα από την ποιότητα του ρόστερ, οι «κανονιέρηδες» αντέδρασαν.
Οι συνεχόμενες νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ μέχρι την ισοπαλία με την Τότεναμ αλλά και η επικράτηση επί της Μπάγερν στο Λονδίνο, η οποία διατήρησε την Άρσεναλ ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης, άλλαξαν αμέσως το κλίμα.
Ο Βενγκέρ απέβαλλε την αυξημένη πίεση που συσσωρεύθηκε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού διατηρώντας την Αρσεναλ εντός στόχων. Εχω την αίσθηση ότι και ο ίδιος φτάνοντας σιγά-σιγά στην ολοκλήρωση της καριέρας του στον πάγκο των Λονδρέζων θα ήθελε όσο τίποτα να αποχαιρετίσει με έναν τίτλο. Αν και ο ίδιος έχει σταθεί αρκετές φορές στο γεγονός ότι η ομάδα του βρίσκεται συνεχόμενα χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ και το έκανε κυρίως όταν δεχόταν κριτική από τον Τύπο, δεν αποκλείεται φέτος να στρέψει όλη του την προσοχή στην Πρέμιερ. Στο κάτω-κάτω, σημασία δεν έχει για τον ίδιο το βραβείο του Οκτωβρίου αλλά ο τίτλος του Μαϊου.
Η κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος με την Αρσεναλ μετά από πολλά χρόνια, θα είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να αποχαιρετίσει το δημιούργημά του.

Πηγή:england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: