Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Γιατζόγλου: «Έχουμε τρεις μαχαιριές στην πλάτη»


Γιατζόγλου: «Έχουμε τρεις μαχαιριές στην πλάτη»

Με βουνό παρομοίασε την αποστολή της Καβάλας να σωθεί, λόγω των τριών εντός έδρας ηττών, ο νέος προπονητής της ομάδας, Στιβ Γιατζόγλου, μετά την ήττα από τον Άρη.

Ο Στιβ Γιατζόγλου περιέγραψε με το δικό του, ξεχωριστό στυλ την κατάσταση στην Καβάλα και τη δυσκολία της αποστολής να σωθεί, όχι τόσο μετά την ήττα από τον Άρη, αλλά μετά τις τρεις εντός έδρας ήττες από ανταγωνιστικές με εκείνη ομάδες.

«Όταν μπαίνεις σε ένα μαγαζί για να αγοράσεις μία τηλεόραση τι είναι το πρώτο που σου λέει ο πωλητής; Αν θες μεγάλη ή μικρή οθόνη, πόσο μεγάλη θα είναι. Για εμάς η μικρή εικόνα ήταν ότι έπρεπε να κάνουμε ένεση στον πρώτο μας σκόρερ τον Κοστόφ ο οποίος έχει 16 πόντους. Ο γιατρός είπε ότι μπορεί να παίξει, τον ρώτησα αν υπάρχει κίνδυνος υποτροπής, μου είπε ναι. Του ρώτησα αν πάθει υποτροπή πόσο μπορεί να μείνει εκτός, μίλησε για δύο μήνες. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι έπρεπε να τον αφήσουμε εκτός, έχουμε 15 μέρες μπροστά μας για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε για τα παιχνίδια που θέλουμε να κερδίσουμε. Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι για εμάς προπόνηση για τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε. Το ζήτημα είναι τι κάνουν οι άλλοι, ο Απόλλωνας έχασε από τον Αρκαδικό. Η παρτίδα παίζεται ακόμη αλλά έχουμε τρεις... μαχαιριές πλάτη, τρεις ήττες εντός έδρας με ομάδες που έχουν ίδιους στόχους με εμάς. Στην Καβάλα δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, ο πρόεδρος είπε ότι θα "ματώσει" για να φέρουμε ενίσχυση. Είναι βουνό για τον άλλο, βουνό και για μένα», τόνισε ο νέος προπονητής της Καβάλας.

Μιλώντας για το παιχνίδι, είπε: «Είχαμε βάλει στόχο να κρατήσουμε τον Άρη κάτω από τους 70 πόντους και το πετύχαμε. Αναγκάσαμε σε 22 λάθη τον αντίπαλο, είχαμε 11 κλεψίματα, στην άμυνα κάναμε υπέρβαση, αλλά ο Άρης δεν είναι τυχαία ομάδα και φάνηκε η κλάση των παικτών του σε ορισμένες στιγμές του παιχνιδιού. Δεν ξέρω πόσο καλά είναι η γυναικεία ομάδα του Άρη, αλλά με 50 πόντους την ανδρική δεν μπορείς να την κερδίσεις. Έχω τέσσερις μέρες στην ομάδα, βλέπεις αδυναμίες τι μπορούμε να κάνουμε για να ενισχυθούμε περιφερειακά. Ο Ρόμπινσον κουράστηκε αρκετά γιατί δεν έπαιξε ο Κοστόφ. Είχαμε μία θετική παρουσία, δεν θα πω ότι οι 18 πόντοι μας αδικούν. Κάναμε μία αξιόλογη παρουσίαση, δεν έχουμε ώρα να κλάψουμε ούτε να γελάσουμε».

Σε ερώτηση για το αν θα πάρει πλέι μέικερ απάντησε: «Μόλις τον βρω, μόλις βρούμε λύση που μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά και αγωνιστικά. Είναι σαφές ότι υπάρχει πρόβλημα εκεί».

Σχετικά με το χειροκρότημα του κόσμου προς το πρόσωπό του, ανέφερε: «Τα συναισθήματα πάντα είναι ευχάριστα, έχω φίλους εδώ, έχω ζήσει αρκετά χρόνια. Δεν έπεσα κάτω να κλάψω από την συγκίνηση, είναι ένα γνώριμο περιβάλλον. Ο Άρης έχει ίσως την μεγαλύτερη ιστορία, είναι το "διαμάντι" της πόλης. Οι πιο νέοι δεν καταλαβαίνουν ότι ο Άρη έβαλε την Θεσσαλονίκη στον χάρτη. Είναι πάντα καλά όταν γυρίζω πίσω».

Από πλευράς παικτών της Καβάλας, ο Ράσελ Ρόμπινσον τόνισε: «Είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο με τις οδηγίες του νέου προπονητή μας, δυσκολέψαμε τον Άρη. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο Άρης έδειξε την εμπειρία του και την ποιότητα του. Στόχος μας είναι να προοδεύουμε και να γινόμαστε καλύτεροι αγώνα με αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: