Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Man-ιάς of the match!!


Man-ιάς of the match!

Σε ένα νευρικό ματς που καιγόταν για βαθμούς ο ΠΑΣ βρήκε τον άνθρωπό του! Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μανιά επικράτησε 2-1 επί της μαχητικής Καλλονής, που διαμαρτυρήθηκε για γκολ που δεν μέτρησε.

Και οι δύο καίγονταν για βαθμούς, όμως τελικά το τρίποντο έγινε προσωπική υπόθεση του Μιχάλη Μανιά. Ο επιθετικός του ΠΑΣ «καθάρισε» για τους Γιαννιώτες στη νίκη με σκορ 2-1 επί της Καλλονής στην έκτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Στην αρχή (7’) και στο φινάλε (79’) ο Μανιάς έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ απίθανο σουτ του Μπαρκάν είχε φέρει προσωρινά την ισοφάριση (64’).

Καλή εμφάνιση για την Καλλονή, που διαμαρτυρήθηκε έντονα για γκολ του Γεωργίου που δεν μέτρησε στην πρώτη φάση του ματς ως οφσάιντ.

Έτσι, ο ΠΑΣ παίρνει βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη της παραμονής, αφού ανέβηκε στην έβδομη θέση με 14 βαθμούς, ενώ η Καλλονή έμεινε στην προτελευταία θέση με επτά βαθμούς.

Το ματς:


Άγριες διαθέσεις απ’ την αρχή στο ματς. Στην πρώτη τους φάση οι δύο ομάδες έψαξαν αμέσως το γκολ, όμως μόνο ο ΠΑΣ ήταν αυτός που κατάφερε να στείλει… έγκυρα τη μπάλα στα δίχτυα.

Και αυτό γιατί στην πρώτη φάση του αγώνα ο Γεωργίου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη, όμως το τέρμα δεν μέτρησε ως οφσάιντ, ξεσηκώνοντας τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, αφού η μπάλα έφτασε στα πόδια του από αντίπαλο.

Στην αμέσως επόμενη φάση -και με τον ίδιο τρόπο- οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, με τον Μανία να εκμεταλλεύεται άψογα το λάθος της άμυνας της Καλλονής και να ευστοχεί στο τετ α τετ με τον Χογκ για το 1-0.

Ο ΠΑΣ κυριάρχησε μέχρι το ημίωρο του ματς, έχοντας την κατοχή και τις ευκαιρίες, όμως η Καλλονή άρχισε να ανεβαίνει, ανακτώντας την κυκλοφορία. Ο ρυθμός του ματς έπεσε, με τα νεύρα να κυριαρχούν και οι Γιαννιώτες κράτησαν το υπέρ τους προβάδισμα να

Οι ευκαιρίες άργησαν να έρθουν στο δεύτερο μισό του ματς, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν αγωνιωδών το γκολ. Τα πρώτα δείγματα ήρθαν απ’ τον ΠΑΣ στο 55’ με τον Ακόστα να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ η Καλλονή άρχισε να βρίσκει λύσεις για να φτάσει μπροστά στην εστία του Βελλίδη.

Αυτός που κατάφερε να «πληγώσει» τον νεαρό τερματοφύλακα ήταν ο Μπαργκάν με απίθανο σουτ που «καρφώθηκε» στην δεξιά γωνία του τέρματος των γηπεδούχων για το 1-1.

Η κατοχή παρέμεινε στα… πόδια των φιλοξενούμενων, όμως οι ευκαιρίες παρέμειναν στον ΠΑΣ, με τους Μανιά και Ίλιτς να ψάχνουν το προβάδισμα. Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, έδωσε ξανά τη λύση, με την μπάλα να φτάνει σ’ αυτόν μετά από απόκρουση του Χογκ σε κεφαλιά του Τσάβες. Ο τερματοφύλακας της Καλλονής δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο κα στο σουτ του Μανιά με τον ΠΑΣ να κλειδώνει με αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη νίκη.




Οι συνθέσεις:


ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Μανιάς (81’ Γιάκος), Κοζορώνης (78’ Γαρουφαλιάς), Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ακόστα, Ίλιτς, Καρανίκας, Τσάβες, Ναδάλες.
Στον πάγκο οι: Περιστερίδης, Φερφελής, Μπέριος, Ηλιάδης, Στρούνα.

Καλλονή (Θεοδωρίδης): Χογκ, Σπυρόπουλος (69’ Αντέτζο), Ούκα, Αναστασιάδης, Κρολ (60’ Γιορέντε), Καλτσάς, Κεϊτά, Σάμπα (78’ Κλαντρούμπσκι), Γεωργίου, Μπαργκάν, Μανούσος.
Στον πάγκο οι: Δαύκου, , Χατζηδημητρίου, Ξυδάς, Μπουρούς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: