Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Καμία δικαιολογία για τη βία στη Λεωφόρο!!


Καμία δικαιολογία για τη βία στη Λεωφόρο

Ο Διονύσης Δεσύλλας εξηγεί στο sport-fm.gr γιατί τα εγκλήματα Παππά και αστυνομίας δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι για όλες τις ασχήμιες στο «Απ. Νικολαϊδης».

Επειδή από χθες το κεφάλι πολλών είναι θερμό, παρακαλείσθε όσοι διαβάσετε το κείμενο, προτού το κάνετε να «καθαρίσετε», να ηρεμήσετε και κυρίως να σκεφτείτε. Να σκεφτείτε τι έγινε χθες και γιατί όλοι εμείς που φύγαμε από τα σπίτια μας στις 3 το μεσημέρι με σκοπό να δούμε ποδόσφαιρο, αποχωρήσαμε 12 ώρες μετά, βλέποντας μόνο ξύλο. Ωμή βία…

Να συμφωνήσουμε σε κάτι. Ο διαιτητής Παππάς και η αστυνομική διεύθυνση είναι εγκληματίες. Δεν έχει καμία λογική εξήγηση η καθυστέρηση δυο ωρών στο να παρθεί η απόφαση αν θα γίνει, τελικά, το ματς, σε μια χρονική στιγμή που όλα ήταν ήρεμα. Ο ρέφερι έπρεπε από την πρώτη φωτοβολίδα να πει «τέλος», δίχως να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα, που ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΑΝ. Το συγκεκριμένο δίωρο χθες αποτέλεσε τον απόλυτο παραλογισμό. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού να κάνουν ζέσταμα, από τα μεγάφωνα να γίνονται ανακοινώσεις ότι δεν θα πρέπει να πέσει ούτε μια φωτοβολίδα με την έναρξη της αναμέτρησης και ξαφνικά 18.000 κόσμος να μαθαίνει ότι το ντέρμπι δεν θα γίνει από τις κινήσεις χεριών των υπεύθυνων ασφαλείας στο γήπεδο! Ζήτω το Ελλάντα…

Δεν έχει, επίσης, καμία μα καμία λογική, η αστυνομία να χτυπάει στο ψαχνό από νωρίς στα πέριξ της Λεωφόρου, προκειμένου να απομακρύνει τη μάζα, ώστε την ώρα της εισόδου της αποστολής στο γήπεδο να υπάρχει όσο το δυνατόν λιγότερος κόσμος. Εκτος κι’ αν το «βαράτε, αλλά δεν έχουμε άλλο σχέδιο», είναι μέσα στον περίφημο νόμο του κ. Κοντονή. Τα έχουμε ξαναγράψει: Βία είναι να χτυπιούνται χουλιγκάνοι με χουλιγκάνους, βία να «πλακώνονται» χουλιγκάνοι με αστυνομικούς. Κύριε Κοντονή, να το προσέξετε αυτό…
Δεν ταιριάζει στην «κυβέρνηση της αριστεράς» η καταστολή, μα η πρόληψη. Αλλά για την πρόληψη, απαιτείται σχέδιο και όχι «πιστολιές».

Πάμε παρακάτω…

Παρατηρείται από χθες μια προσπάθεια από τα δυο «στρατόπεδα». Το ένα στέκεται αποκλειστικά και μόνο στον Παππά και την αστυνομία, το άλλο στα επεισόδια. Κλασικά πράγματα. Προβλέψιμα και αστεία. Η πραγματικότητα, όμως, είναι μια και δεν πρέπει να κρύβεται.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βία της Λεωφόρου! Να το ξαναγράψω για να το εμπεδώσουν ορισμένοι: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βία της Λεωφόρου. Εγκληματικές οι αποφάσεις Παππά, αστυνομίας. Σαφώς, επίσης, και η βρωμιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο διογκώνει τη βία και τη «γιγαντώνει», αλλά θα πρέπει επιτέλους να κάνουν και κάτι οι ΠΑΕ με τους 100-200 αλήτες που… κυκλοφορούν ανάμεσα τους.

Όπως είναι, λοιπόν, εγκληματίας ο Παππάς και ο αστυνομικός διευθυντής, εγκληματίας είναι κι αυτός που πέταξε τη φωτοβολίδα στον Φινμπόγκασον. Εγκληματίες είναι κι αυτοί που έσπασαν (ξανά) την πόρτα της 13 και… όρμησαν στον αγωνιστικό χώρο, μετά την απόφαση μη τέλεσης του αγώνα, για να παίξουν ξύλο για μια ώρα με τα ΜΑΤ. Εγκληματίες, που ποτέ μα ποτέ (σ.σ. με ελάχιστες εξαιρέσεις) δεν εκδιώχθηκαν από τις διοικήσεις των ομάδων.

Καμία δικαιολογία, λοιπόν. Ούτε για τον διαιτητή, ούτε, όμως, και για τον χουλιγκάνο. Η βία δεν πρέπει να «προστατεύεται», παρά τις όποιες αιτίες τις προκαλούν. Αν θες να την καταπολεμήσεις, δεν το κάνεις με το να τη δικαιολογείς, αλλά με το να την απομακρύνεις από τον χώρο σου και παράλληλα να «πολεμάς» το σύστημα που τη θρέφει.

Κι αυτό δεν θα γίνει ούτε με να δικαιολογείς καταστάσεις, ούτε με νόμους καταστολής, ούτε με «χάδια», ούτε με ανοχή στην ανομία…

Υ.Γ.: Τη στιγμή που γράφεται το κείμενο, είναι σε εξέλιξη το κρίσιμο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται τεράστιες προσπάθειες να μεταπειστεί ο Γιάννης Αλαφούζος. Υπομονή λίγες ώρες και όλα θα γίνουν γνωστά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: