Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Παναθηναϊκός… ώρα μηδέν!!


Παναθηναϊκός… ώρα μηδέν

Κρίσιμη για το μέλλον του Παναθηναϊκού η σημερινή μέρα. Έτοιμος να τα βροντήξει ο Γ.Αλαφούζος, απηυδισμένος από όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συζητείται και η αποχώρηση από το πρωτάθλημα.

Η Κυριακή είναι πολύ… συννεφιασμένη για τον Παναθηναϊκό. Χωρίς υπερβολή, ίσως να πρόκειται για την πιο κρίσιμη μέρα στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, καθώς από τις αποφάσεις που θα ληφθούν θα εξαρτηθεί πώς θα πορευτεί η ομάδα στο άμεσο μέλλον.

Ο Γιάννης Αλαφούζος εξέδωσε χθες δήλωση παραίτησης και δεν πρόκειται για πυροτέχνημα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ το εννοεί και μένει να φανεί αν θα επιμείνει σε αυτή τη στάση μέχρι το τέλος ή αν κατόπιν των πιέσεων που ήδη δέχεται και με πιο «καθαρό» μυαλό σήμερα αποφασίσει να παραμείνει, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.

Η απόφαση του ισχυρού άνδρα του συλλόγου δεν είναι ξαφνική. Απλώς αυτό που συνέβη χθες αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι απηυδισμένος από όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και βλέπει πως τα πράγματα αντί να διορθώνονται γίνονται χειρότερα.

Έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει ένα σύστημα που δρα υπέρ του Ολυμπιακού, από τη διαιτησία μέχρι τα αθλητικά όργανα, ενώ είναι οργισμένος και με τη στάση της κυβέρνησης θεωρώντας πως γίνεται επιλεκτική εφαρμογή των νόμων με τις συνέπειες να βαραίνουν τους πάντες πλην ενός.

Πέραν αυτών, ωστόσο, είναι έντονα δυσαρεστημένος και με τη στάση μιας μικρής αλλά «θορυβώδους» μερίδας οπαδών της ίδιας του της ομάδας, που καταδικάζουν τον Παναθηναϊκό με τη συμπεριφορά τους. Δεν μπορεί να διανοηθεί πως παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από τις επαφές με τους οργανωμένους, βρέθηκαν ορισμένοι να πετάξουν φωτοβολίδες με αποτέλεσμα το χθεσινό ντέρμπι να μην αρχίσει ποτέ και οι συνέπειες να είναι ανυπολόγιστες για το σύλλογο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως οι «πράσινοι» κινδυνεύουν να χάσουν το ματς στα χαρτιά εφόσον θεωρηθούν υπαίτιοι για τη διακοπή, να τους αφαιρεθούν τρεις βαθμοί, να τιμωρηθεί η έδρα τους με 2-4 αγωνιστικές και να τους επιβληθούν βαρύτατα πρόστιμα (70-150 χιλ. ευρώ). Μάλιστα ο νόμος Κοντονή δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να τιμωρήσει την ΠΑΕ με πρόστιμο ακόμη και 1 εκατ. ευρώ!

Όλο αυτό το βάρος, αγωνιστικό, οικονομικό και όχι μόνο, δείχνει ο Γιάννης Αλαφούζος να μην έχει διάθεση να σηκώσει στους ώμους του, από τη στιγμή που δεν βλέπει να αλλάζουν τα πράγματα, δεν βρίσκει συμμάχους και αντιθέτως βρίσκει «εχθρούς» ακόμη και ορισμένους ανεγκέφαλους οπαδούς της ομάδας του.

Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα. Το ΔΣ δεν αναμένεται να κάνει δεκτή την παραίτηση του Γιάννη Αλαφούζου, αλλά αν αυτός επιμείνει αυτό δεν θα έχει μεγάλη σημασία. Επίσης θα συζητηθεί η πρόταση αποχώρησης της ομάδας από το πρωτάθλημα, ένα ενδεχόμενο το οποίο οι «πράσινοι» δείχνουν να εξετάζουν πιο σοβαρά από ποτέ.

Εφόσον ο Γιάννης Αλαφούζος εμμείνει στην παραίτησή του, αναμένεται να αναλάβει τις υποχρεώσεις του προς την ομάδα και να παραχωρήσει τις μετοχές στον Ερασιτέχνη. Αυτό, με τα χρέη από το παρελθόν που βαραίνουν την ομάδα, τον αρνητικό φετινό ισολογισμό και την οικονομική ζημιά από όσα έγιναν χθες, σημαίνει πως με μαθηματική ακρίβεια ο σύλλογος οδεύει σε πτώχευση. Εκτός κι αν εμφανιστεί κάποιος… σωτήρας, που-ωστόσο-δεν δείχνει να υπάρχει στον ορίζοντα, γιατί ειδάλλως θα είχε εμφανιστεί εδώ και καιρό. Αν ο Γιάννης Αλαφούζος αλλάξει γνώμη και αποφασίσει να παραμείνει, τότε δεν θα το κάνει άνευ όρων, αλλά θα πάρει αυστηρά μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση, η Κυριακή είναι καθοριστική για το μέλλον του Παναθηναϊκού.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: