Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Νίκη που δίνει… χρόνο, αλλά θέλει δουλειά!


Νίκη που δίνει… χρόνο, αλλά θέλει δουλειά

Χαμόγελα στην ΑΕΚ, αλλά για τη νίκη κι όχι για την εμφάνιση στην Κομοτηνή. «Έχουμε δουλειά μπροστά μας», το μήνυμα Πογέτ που διέγνωσε την ανάγκη βελτίωσης. Ταλαιπωρία στην επιστροφή στην Αθήνα.


Η ΑΕΚ δεν έθελξε με την απόδοσή της στην Κομοτηνή, αλλά έφτασε στο ζητούμενο νικώντας με 2-1 τον Πανθρακικό. Αυτό είναι ίσως και το πιο σημαντικό στην παρούσα φάση, καθώς η ομάδα βρίσκεται εμφανώς σε μεταβατικό στάδιο, με τον Γκουστάβο Πογέτ να προσπαθεί να περάσει τα δικά του στοιχεία στο παιχνίδι της.

Ο Ουρουγουανός προπονητής ξεκίνησε το ματς με 4-3-3, αλλά απέδειξε πως δεν είναι δογματικός κι όταν το έκρινε αναγκαίο επέστρεψε στο «παλιό» 4-2-3-1 ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με τρεις στόπερ. Είναι εμφανές πως ο «Γκας» ακόμη το… ψάχνει και προσπαθεί να βρει όχι το σύστημα που ταιριάζει περισσότερο στα δικά του «θέλω», αλλά στα χαρακτηριστικά των διαθέσιμων παικτών του.

Η ουσία είναι πως οι τρεις βαθμοί προσφέρουν στην ΑΕΚ την ηρεμία να συνεχίσει τη δουλειά, δίχως όμως να χάνεται η επίγνωση πως απαιτείται βελτίωση εν όψει της συνέχειας. Μια συνέχειας που περιλαμβάνει την Κυριακή (15:00) τον αγώνα στο ΟΑΚΑ με τον Παναιτωλικό, που χθες πήρε ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και δεν αποτελεί εύκολη λεία.

Η αποστολή επέστρεψε περιπετειωδώς από την Κομοτηνή, καθώς το τσάρτερ που επρόκειτο να την παραλάβει δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης κι έτσι η ομάδα μετέβη οδικώς στη Θεσσαλονίκη κι επιβιβάστηκε εκεί στο αεροπλάνο. Η ταλαιπωρία αυτή μετέτρεψε ένα σύντομο ταξίδι σε μια διαδικασία περίπου 5-6 ωρών, με τους «κιτρινόμαυρους» να επιστρέφουν στη βάση τους τα ξημερώματα. Το παρήγορο γι’ αυτούς είναι πως ο Γκουστάβο Πογέτ έδωσε ρεπό για τη Δευτέρα. Η προετοιμασία για τους Αγρινιώτες θα αρχίσει την Τρίτη και για το παιχνίδι αυτό δεν υπολογίζεται ξανά ο τιμωρημένος Βάργκας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: