Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Αυτά θα κρίνουν την οριστική παραμονή Αλαφούζου!!


Αυτά θα κρίνουν την οριστική παραμονή Αλαφούζου

Η σκέψη αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου από τον Παναθηναϊκό «πάγωσε», αλλά δεν έχει εγκαταλειφθεί πλήρως. Ποιοι παράγοντες θα κρίνουν αν θα παραμείνει στην ομάδα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος παραμένει στον Παναθηναϊκό, αλλά μένει να αποδειχτεί προσεχώς αν αυτό θα είναι οριστικό ή… μέχρι νεωτέρας. Η σκέψη αποχώρησης από την ηγεσία της ΠΑΕ δεν έχει εγκαταλειφθεί πλήρως και το μέλλον του θα εξαρτηθεί από διάφορες παραμέτρους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το αφεντικό του συλλόγου δέχεται πιέσεις από ανθρώπους του περιβάλλοντός του να αποχωρήσει, καθώς η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο τον φθείρει οικονομικά και όχι μόνο. Ο ίδιος πάντως είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθειά του, αλλά όχι… άνευ όρων και όχι αν δεν δει άμεσα αποτελέσματα.

Σημαντικό ρόλο στην τελική του απόφαση θα παίξουν διάφορες παράμετροι: Αρχικά, η κατάληξη της υπόθεσης του ντέρμπι, καθώς θεωρεί πως θα είναι σκάνδαλο να μη διεξαχθεί το ματς από τη στιγμή που το φύλλο αγώνα κάνει λόγο για απόφαση της αστυνομίας να μην εγγυηθεί για την ασφάλεια του ματς και δεν μιλά για υπαιτιότητα των «πράσινων», ενώ παράλληλα τονίζει πως θα είναι λάθος να επιβληθούν εξοντωτικές ποινές στην ΠΑΕ τη στιγμή που υπάρχουν αντικειμενικές ευθύνες πολλών πλευρών, όπως της αστυνομίας και του διαιτητή, για όσα συνέβησαν.

Παράλληλα, ο Γιάννης Αλαφούζος περιμένει μεγαλύτερη συμπαράσταση από τον κόσμο. «Δεν γίνεται να παλεύω μόνος μου», τονίζει διαρκώς βλέποντας πως πολλοί οπαδοί της ομάδας όχι απλώς δεν είναι δίπλα του, αλλά με τη συμπεριφορά τους προκαλούν πρόβλημα στην ομάδα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ περιμένει, μάλιστα, να δει την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Τετάρτη στη Λεωφόρο. Ένα καλό πρώτο βήμα ήταν το γεγονός ότι εντοπίστηκαν οι οπαδοί που πέταξαν φωτοβολίδες και τραυμάτισαν αστυνομικό και θα εκδιωχθούν από το γήπεδο.

Ασφαλώς ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ περιμένει και την εξέλιξη στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η πίστη του ότι θα υπάρξουν αποφάσεις που μπορεί να αλλάξουν το χάρτη στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το κυριότερο που τον κρατά στον Παναθηναϊκό, μαζί με την προσπάθεια εξυγίανσης της ΠΑΕ που έχει αρχίσει και παρά το φετινό πισωγύρισμα (με τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό) θα συνεχιστεί για να «καθαρίσει» από τα χρέη του παρελθόντος, που αυτή τη στιγμή υπολογίζονται στα 23 εκατ. ευρώ.

Αν ο Γιάννης Αλαφούζος δεν δει «φως» από όλα τα παραπάνω, η απόφασή του να αποχωρήσει θα είναι οριστική. Μάλιστα θα φύγει τελείως από την ομάδα και το ποδόσφαιρο, όχι απλώς από το θεσμικό ρόλο του προέδρου. Έστω κι αν όσοι τον γνωρίζουν καλά εξακολουθούν να πιστεύουν πως δύσκολα θα εγκαταλείψει την ομάδα γνωρίζοντας και ο ίδιος καλά πως αυτό θα συνεπάγεται σχεδόν σίγουρα πτώχευση και… Γ’ Εθνική. Το προσεχές διάστημα, συνεπώς, είναι κρίσιμο για τον Παναθηναϊκό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: