Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

«Φτιάχνεται» κι άλλο η ΑΕΚ!


«Φτιάχνεται» κι άλλο η ΑΕΚ

Μια ακόμη ευκαιρία να φτιαχτεί (ψυχολογικά και βαθμολογικά) έχει η ΑΕΚ. Με στόχο να συνεχίσει τη βελτίωση και το σερί των νικών, η «Ένωση» υποδέχεται την Καλλονή και μπορεί να μεγαλώσει τη διαφορά της

Στον… ίσιο δρόμο που δείχνει να έχει μπει το τελευταίο διάστημα θέλει να μείνει η ΑΕΚ.

Έχοντας πάρει τα αποτελέσματα που έπρεπε σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και δείχνοντας όλο και πιο βελτιωμένη από παιχνίδι σε παιχνίδι, η «Ένωση» έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το σερί της απέναντι στην Καλλονή (17:15, NovaSports 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα (πέραν του τιμωρημένου Μπαρμπόσα) και με τον Γκουστάβο Πογιέτ να αγχώνεται μονάχα για το ποιόν θ’ αφήσει εκτός ενδεκάδας, οι «κιτρινόμαυροι» θα προσπαθήσουν να συνδυάσουν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους με πιο γερή… τζούρα θεάματος για τον κόσμο που θ’ ανηφορίσει στο ΟΑΚΑ.

Πέραν αυτού, εξάλλου, έχουν και βαθμολογικά μεγάλο κίνητρο, καθώς ο Ολυμπιακός δεν χάνει πουθενά βαθμούς για να μείνουν όσο πιο κοντά του γίνεται, αλλά μπορούν να αυξήσουν τη διαφορά τους στη δεύτερη θέση, αξιοποιώντας την ήττα του Αστέρα και ενδεχόμενες απώλειες του ΠΑΟΚ (απέναντι στον δυνατό Πανιώνιο) ή/και του Παναθηναϊκού (στην έδρα-παγίδα της Βέροιας).

Θα έχει ενδιαφέρον, δε, ο τρόπος (ή μάλλον το σύστημα) που θα το επιδιώξουν. Γιατί ο Πογιέτ χρησιμοποίησε στα προηγούμενα ματς πρωταθλήματος το 4-3-3, αλλά η παραγωγικότατη εφαρμογή του 4-4-2 στο ματς Κυπέλλου με τον Πανελευσινιακό κάνει πολύ πιθανή τη χρησιμοποίησή του και σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι θέσεις στην ενδεκάδα μοιάζουν να έχουν κλειδώσει, με τον Μπαρόχα να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, τους Ντίντακ-Γκάλο στα άκρα της άμυνας και τους Άρθο-Κολοβέτσιο στα στόπερ. Ο Σιμόες, Γιόχανσον και Μάνταλος θα είναι σίγουρα βασικοί και ανάλογα με τη διάταξη θα διαμορφωθούν οι θέσεις τους, ακλόνητοι μοιάζουν οι Μπουονανότε-Πλατέλλας, φαβορί ο Αραβίδης για την επίθεση, ενώ ετοιμοπόλεμοι (και καθόλου έκπληξη αν προτιμηθούν και για το αρχικό σχήμα) είναι και οι Τζεμπούρ-Μπακάκης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: