Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Αυτή την κορυφή ποιος θα την πάρει;


Αυτή την κορυφή ποιος θα την πάρει;

Κάτι... περισσότερο από χορταστικό είναι το «ορεκτικό» της 23ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ πριν από το μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου, αφού η κορυφή μπορεί ν' αλλάξει ξανά χέρια!

Κάτι ... περισσότερο από χορταστικό είναι το «ορεκτικό» της 23ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ πριν από το μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου, αφού η κορυφή μπορεί ν' αλλάξει ξανά χέρια! Όσο η Άρσεναλ θα περιμένει, η Λέστερ μπορεί να προσπεράσει μετά το ματς με τη Στόουκ, ενώ πολύ γερά στο «κόλπο» συμμετέχει πλέον και η Μάντσεστερ Σίτι!

Οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ρετιρέ παρά το 0-0 στο τελευταίο τους παιχνίδι στο «Μπριτάνια», αφού την ίδια στιγμή η Λέστερ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Άστον Βίλα και έμεινε στο -1. Μεγάλη κερδισμένη από την περασμένη αγωνιστική ήταν η Μάντσεστερ Σίτι που με το 4-0 επί της Κρίσταλ Πάλας πλησίασε πλέον στον πόντο και μπορεί με θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Γουέστ Χαμ να περάσε τουλάχιστον, το Σαββατόβραδο στην κορυφή.

Βέβαια, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να μην πάρει βαθμό η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι στο δικό της παιχνίδι στο «King Power Stadium» κόντρα στη Στόουκ, ενώ θα πρέπει να συνυπολογιστεί πως και η Γουέστ Χαμ, η οποία υποδέχεται τους «πολίτες», ηττήθηκε για πρώτη φορά έπειτα από περίπου δύο μήνες το περασμένο Σάββατο με το 2-1 από τη Νιούκαστλ.

Η Τότεναμ που ακολουθεί και συμπληρώνει την πρώτη τετράδα, αντιμετωπίζει τους «αετούς» του Άλαν Πάρντιου με τη φόρα από την πρόκριση στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, μετά το 4-1 επί της Σάντερλαντ στην αμέσως προηγούμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η παρούσα κατάσταση της Πάλας επιτρέπει στην ομάδα του Ποκετίνο να συνεχίσει να ελπίζει και να πιστεύει στις δυνατότητές της που μπορούν να την καταστήσουν διεκδικήτρια της κορυφής, κάτι που βάσει, τουλάχιστον, της βαθμολογίας και όχι της εικόνας που παρουσιάζει, θα μπορούσε να κάνει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» των πολλών φετινών προβλημάτων και της γενικότερης αναστάτωσης στο εσωτερικό της, φιλοξενεί στο «Ολντ Τράφορντ» τη Σαουθάμπτον που στα τελευταία δύο παιχνίδια έχει πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες κόντρα σε Γουότφορντ και Γουέστ Μπρομ, κάνοντας μάλιστα και κίνηση – ματ με την απόκτηση του Τσάρλι Όστιν από την ΚΠΡ, για την ενίσχυση της επίθεσής της.

Η Λίβερπουλ που βρίσκεται στην 9η θέση και γι' ακόμα ένα Σαββατοκύριακο δεν θα έχει τον Ντάνιελ Στάριτζ διαθέσιμο σε ένα σήριαλ που πλέον δεν αποτελεί είδηση κάθε φορά που ο Κλοπ τονίζει ότι ο παίκτης είναι ανέτοιμος, φιλοξενείται από τη Νόριτς τριών σερί ηττών σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ το παιχνίδι της Γουότφορντ με τη Νιούκαστλ στο «Vicarage Road» είναι επίσης ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα αυτής της αγωνιστικής. Δεδομένου πως και οι δύο ομάδες είναι μαχητικές, με τις «καρακάξες» να έχουν... ξυπνήσει από τον λήθαργο και να παλεύουν για την επιβίωσής τους, τη στιγμή που οι «hornets» στοχεύουν στην πρώτη δεκάδα έχοντας όμως συνεχώς και την ανησυχία για τα ... χαμηλότερα στρώματα, η αναμέτρηση αυτή μπορεί ν' αποδειχθεί από τις πιο αμφίρροπες και εντυπωσιακές...

Η Σάντερλαντ που προηγήθηκε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» αλλά επέδειξε και πάλι τις αμυντικές της αδυναμίες απέναντι στην Τότεναμ για να ηττηθεί 4-1 παρά το προβάδισμα που είχε αποκτήσει, κοντράρεται με τη Μπόρνμουθ σε μια μάχη που διακυβεύει σημαντικότατους βαθμούς στην προσπάθεια παραμονής, ενώ τα δυτικά Μίντλαντς έχουν το δικό τους ντέρμπι, με την ουραγό Άστον Βίλα που πήρε βαθμό από το ματς με τη Λέστερ το περασμένο Σάββατο, να έχει μείνει μεν αρκετά πίσω, αλλά να μην τα παρατά και να παίζει σήμερα στο «Χόθορνς» απέναντι στη Γουέστ Μπρομ.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:

Νόριτς – Λίβερπουλ (14:45)
Γουέστ Μπρομ – Άστον Βίλα (17:00)
Σάντερλαντ – Μπόρνμουθ
Γουότφορντ – Νιούκαστλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον
Λέστερ – Στόουκ
Κρίσταλ Πάλας – Τότεναμ
Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: