Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Επέστρεψε… φουριόζος!!

Σε περίπατο μετατράπηκε για τον Άρη το παιχνίδι με τον Αρκαδικό, καθώς οι κίτρινοι επικράτησαν 86-52 και επέστρεψαν στις νίκες στην 15η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ.

Επέστρεψε… φουριόζοςΜε το καλημέρα στην αναμέτρηση ο Άρης έδειξε της διαθέσεις του στην ομάδα της Τρίπολης και πήρε κεφάλι στο σκορ, αρχικά με μονοψήφιες διαφορές πόντων. Οι κίτρινοι μετά τις διαδοχικές «κακές» ήττες από Κολοσσό, Μιλάνο, Παναθηναϊκό και Άλμπα δεν είχαν άλλη επιλογή άλλωστε, ούτε βαθμολογικά, αλλά ούτε από ψυχολογικής πλευράς.

Μπροστάρης στο εξαιρετικό ξεκίνημα για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ήταν ο Ντομινίκ Γουότερς, που μέχρι την Πέμπτη έκανε ατομικό πρόγραμμα, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν πανέτοιμος και φρόντισε με εννέα δικούς του πόντους να διαμορφωθεί το 26-14 της πρώτης περιόδου.

Ο Αρκαδικός από την πλευρά που πήγε στην Θεσσαλονίκη δίχως τον τραυματία Νούτινεν, έπαιρνε στο ξεκίνημα του αγώνα πόντους μόνο μέσα από το ζωγραφιστό, με κύριο εκφραστή τον Καββαδά, κάτι που τελικά συνεχίστηκε για όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Άρης προηγήθηκε 29-14 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και παρά τις φιλότιμες των Αρκάδων η διαφορά ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κυμάνθηκε σταθερά σε διψήφια επίπεδα. Τελικά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τους κίτρινους να βρίσκονται στο +19(43-24) και τα πάντα να έχουν κριθεί σε μεγάλο βαθμό.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Ουότερς, Μακνιλ και Χάγκινς έκαναν ότι ήθελαν στην επίθεση και οδηγούσαν εκ τους ασφαλούς την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, την ώρα που πλην του Καββαδά, ο Αρκαδικός είχε ήδη παραδοθεί και όσο ο χρόνος κυλούσε η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες μεγάλωνε σε ένα ωραίο σαββατιάτικο απόγευμα για τον Άρη στο «Nick gallis hall».

Κορυφαίοι των κίτρινων ήταν οι Γουότερς με 17, Μακνίλ με 15 και Γουάιτ 14 πόντους, ενώ για τον Αρκαδικό ο Καββαδάς σταμάτησε στους 19 πόντους, την ώρα που κανένας άλλος συμπαίκτης του δεν συμπλήρωσε διψήφιο αριθμό πόντων.

Πλέον ο Άρης επικεντρώνεται στο κρίσιμο ματς του Γιούροκαπ κόντρα στην Άλμπα, ενώ ο Αρκαδικός θα συνεχίσει την δύσκολη του μάχη για την παραμονή στην Α1 μπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 43-24, 68-39, 86-52.

ΑΡΗΣ: Γουάιτ 14, Γουότερς 17, Χάγκινς 7, Μούρτος 6, Μακ Νιλ 15, Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 5, Τσούπκοβιτς 3, Δίπλαρος, Ζάρας 5, Κοέν 12, Σίμτσακ.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Καββαδάς 19, Βαν Όστρουμ 7, Στεφανίδης, Μπράουν 5, Καλλινικίδης 3, Καραμαλέγκος 2, Κοψαύτης 5, Κωνσταντίνου, Τζουγκαράκης 2, Τσέλος 2, Λι 7 . *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: