Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Δύο Ολυμπιακοί, σκορ 9-0 και «γιατί»…!!


Δύο Ολυμπιακοί, σκορ 9-0 και «γιατί»…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επισημαίνει στο sport-fm.gr δύο πράγματα, που μπορεί να τα βρούμε μπροστά μας.

***Το λάθος που κάνουμε είναι ότι προσπαθούμε όλα στο ποδόσφαιρο να τα εξηγήσουμε με την χρησιμοποίηση του τάδε η, του δείνα ποδοσφαιριστή.

***Δηλαδή, πιστεύουμε ότι π.χ. ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Ατρόμητο με 4-0 γιατί έπαιξε ο άλφα κι ο βήτα παίκτης, ενώ έχασε από την ΑΕΚ και την Άντερλεχτ γιατί δεν έπαιξαν αυτοί οι παίκτες.

***Πάμε και μπλέκουμε με τα δέντρα, αγνοώντας το δάσος. Και το δάσος είναι η ομάδα. Το πώς παίζει η ομάδα μετράει. Γιατί πολύ απλά σε υψηλό επίπεδο, όσο καλά κι αν παίξουν κάποιοι παίκτες, αν δεν τσουλήσει η ομάδα, το σύνολο, δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

***Με τι ενδεκάδα έπαιξε ο Ολυμπιακός εναντίον του Ατρόμητου και κέρδισε 4-0; Ρομπέρτο, Ομάρ, Ντα Κόστα, Βούρος, Μαζουάκου, Καμπιάσο, Κασάμι, Τσόρι, Φουστέρ, Πουλίδο, Κολοβός.

***Με τι ενδεκάδα είχε παίξει ο Ολυμπιακός και κέρδισε 5-0 τον Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο; Καπίνο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ, Φορτούνης, Πάρντο, Ιντέγε, Ντουρμάζ.

***Με δέκα αλλαγές είναι η μία ενδεκάδα σε σχέση με την άλλη! Ουσιαστικά δύο εντελώς διαφορετικές ενδεκάδες, με μόνο κοινό σημείο τον Ομάρ.

***Κι οι δύο…Ολυμπιακοί έπαιξαν κόντρα σε δύο από τις πιο καλές ομάδες του πρωταθλήματος (βγάζοντας τους λεγόμενους μεγάλους). Και τα δύο ματς στο Καραϊσκάκη. Και στα δύο ο Ολυμπιακός έριξε πολλά γκολάκια, παίζοντας πολύ καλή μπάλα. Μάλιστα, ο αγώνας Κυπέλλου ήταν πιο κρίσιμος, καθότι το πρώτο από τα δύο ματς σε νοκ άουτ.

***Τι θα έπρεπε να δούμε και που να σταθούμε; Στο πόσο καλό έμψυχο υλικό έχει ο Ολυμπιακός που μπορεί με δύο εντελώς διαφορετικές ενδεκάδες (για την ακρίβεια 21 παίκτες) να ρίχνει εννιά γκολ σε δύο τόσο καλές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος...

***Τι βλέπουμε εμείς; Γιατί δεν παίζει τώρα ο ένας και γιατί δεν έπαιξε τότε ο άλλος. Και μετά το ματς με την Άντερλεχτ, αν δεν μας κάτσει το αποτέλεσμα, θα πούμε πάλι, «γιατί». Γιατί έβαλε τον τάδε και γιατί δεν έβαλε τον δείνα. Λες και θα ξέραμε, τι θα γίνονταν αν έπαιζε ο τάδε κι ο δείνα…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: