Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ντέκο στον ΣΠΟΡ FM: «Θέλω να πάρει το Champions League η Μπαρτσελόνα»


Ντέκο στον ΣΠΟΡ FM: «Θέλω να πάρει το Champions League η Μπαρτσελόνα»

Το όνειρο, λέει, κάθε άντρα είναι μπύρα, μπάλα και κολλητοί. Το sport-fm. gr το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Είδε Champions League, πίνοντας Heineken… με τον Ντέκο!

Οι συστάσεις, περιττές…

Τι να (πρωτο)γράψεις, δηλαδή, για έναν τύπο που κατέκτησε Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες, Πόρτο και Μπαρτσελόνα, όντας βασικός και αναντικατάστατος σε αμφότερες, ένα Κύπελλο UEFA και… καμπόσα πρωταθλήματα και Κύπελλα σε Πορτογαλία, Ισπανία, Αγγλία και Βραζιλία!

Για να μην αναφέρουμε -όλες- τις ατομικές διακρίσεις του, μεταξύ των οποίων, «Ασημένια Μπάλα», πίσω από τον Σεφτσένκο, το 2004 και MVP, την ίδια χρονιά, του τελικού του Champions League -που κατέκτησε με την Πόρτο του Μουρίνιο απέναντι στη Μονακό του Άκη Ζήκου. Ένας τίτλος του… ξέφυγε, για να πετύχει… τα πάντα ως ποδοσφαιριστής, αλλά του τον στέρησε η Ελλάδα, εκείνη, την εξαιρετική, κατά τ’ άλλα, χρονιά για τον ίδιο, το 2004.

Ο Άντερσον Λουίς ντε Σόουζα, ή, πιο απλά, Ντέκο, σε έκανε να… χαζεύεις. Ειδικά όταν πήρε μεταγραφή -αντί 15 εκατ. ευρώ από την αγαπημένη του Πόρτο- για την Μπαρτσελόνα και βρήκε εκεί τον κολλητό του, Ροναλντίνιο, οι δυο τους χάρισαν μοναδικές στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας.

Αυτός ο μικρός «μάγος», λοιπόν, ο Βραζιλιάνος, πολιτογραφημένος Πορτογάλος, με την απίστευτη τεχνική κατάρτιση, τις 30άρες, κάθετες και κοντινές μπαλιές, με την ικανότητα να «τρυπάει» τις αντίπαλες άμυνες και ενίοτε, να πετυχαίνει γκολάρες με τα δυνατά του πόδια, βρέθηκε στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Heineken, προκειμένου να είναι το βασικό πρόσωπο του #ChampionTheMatch και σχολίασε, μέσω Twitter και του @Heineken_gr, τη ματσάρα της φάσης των «16» του Champions League ανάμεσα στην Άρσεναλ και την… πρώην του, Μπαρτσελόνα!

Και το sportfm.gr δεν… άντεξε. Συνάντησε τον 38χρονο, πια, Ντέκο, ήπιε μαζί του μια Heineken και έμαθε όλα όσα θα ήθελες να τον ρωτήσεις!

Συνέντευξη στον Νίκο Ράλλη

inner



-Κατ’ αρχήν, πώς αισθάνεσαι που βρίσκεσαι στην Αθήνα;

«Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι στην Αθήνα. Είναι πραγματικά υπέροχη εμπειρία. Απολαμβάνω κάθε στιγμή της παραμονής μου εδώ».

-Ένα σχόλιο για το ματς που παρακολουθήσαμε. Η Μπαρτσελόνα νίκησε άνετα την Άρσεναλ στο Emirates και έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Champions League

«Δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι για την Μπαρτσελονα. Η Άρσεναλ είχε τις ευκαιρίες, αλλά δεν σκόραρε. Όταν δεν σκοράρεις απέναντι στην Μπαρτσελόνα, βλέπεις τι γίνεται. Μόλις μπήκε το γκολ για την Μπαρτσελόνα έγινε εύκολο το παιχνίδι».

inner

-Πες μας δυο λόγια για την ενέργεια Champion The Match της Heineken. Τι ακριβώς αφορά και πώς αποφάσισες να συμμετάσχεις;

«Με προσκάλεσε η Heineken και δεν θα μπορούσα να αρνηθώ. Είναι μια υπέροχη εμπειρία. Η υποδοχή ήταν υπέροχη, όπως και οι άνθρωποι που συνάντησα εδώ. Είχα έρθει ξανά στην Αθήνα ως παίκτης και επέστρεψα για να ζήσω δύο πολύ όμορφες μέρες, αλλά και μια πολύ ωραία βραδιά Champions League» .



-Ποιος πιστεύεις θα κατακτήσει το Champions League… και ποιος θέλεις να το κατακτήσει;

«Δύσκολη ερώτηση, δεν είναι εύκολο να προβλέψεις κάτι τέτοιο. Η Μπαρτσελόνα είναι ένα απ’ τα φαβορί, ίσως η Μπάγερν, πιθανόν και η Ρεάλ. Η ενδόμυχη επιθυμία μου είναι να το πάρει η Μπαρτσελόνα».

inner



-Μέσι ή Ρονάλντο;

«Όλοι αναρωτιούνται το ίδιο, αλλά δεν υπάρχει σύγκριση. Και οι δύο είναι πολύ μεγάλοι παίκτες, αλλά έχουν εντελώς διαφορετικό στιλ, διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και παίζουν σε διαφορετικές ομάδες. Δεν πρέπει να συγκρίνονται».

inner

-Σε ποιους παράγοντες οφείλεται η τεράστια επιτυχία της Μπαρτσελόνα περισσότερο από μία δεκαετία τώρα;

«Σίγουρα οφείλεται στους πολύ καλούς παίκτες που έφερε, αλλά και σ’ αυτούς που έχτισε. Υπάρχουν αρκετοί νεαροί που προέκυψαν από την ομάδα όπως οι Τσάβι, Ινιέστα. Ουσιαστικά η επιτυχία ήρθε από τους παίκτες που αποτελούν την Μπαρτσελόνα από την ακαδημία της, αλλά και όσους ενσωματώθηκαν στην πορεία σ’ αυτήν».

-Κοιτώντας πίσω στη σπουδαία καριέρα σου, ποια στιγμή ξεχωρίζεις;

«Η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή έχει καλές και κακές στιγμές. Όλες αυτές την κάνουν σημαντική. Θα ξεχώριζα τις στιγμές που κατάφερα να προσφέρω κάτι στην ομάδα μου».

inner

inner

-Πώς μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου κατά τη διάρκεια του Champion The Match της Heineken; Τι χρειάζεται να κάνει;

«Μέσω Twitter! Συμμετείχα πολύ ενεργά στη διαδικασία. Καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού απαντούσα στις πολύ καλές ερωτήσεις που μας έκαναν. Ήταν πραγματικά πολύ ευχάριστο. Υπήρχαν και πιο περίεργες ερωτήσεις. Για παράδειγμα, με ρώτησαν ποιος ήταν ο καλύτερος τραγουδιστής και τι μουσική θα διάλεγα για να βάλω πριν από ένα ματς».

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: