Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Γουόρικ στο παρά πέντε, αλλά κανονικός!

Ο Ολυμπιακός απέκτησε την ύστατη στιγμή ψηλό και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για το αναγκαίο ρίσκο με τον Χακίμ Γουόρικ, την καθυστέρηση και το κακό που έκανε η παρατεταμένη μεταγραφολογία.

Γουόρικ στο παρά πέντε, αλλά κανονικόςΟμολογώ πως τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες, έχω ακούσει την φράση «ψηλό θα πάρει ο Ολυμπιακός;» περισσότερες και από το όνομά μου. Ο κύβος ερρίφθη, έστω και τη τελευταία στιγμή και ο Χακίμ Γουόρικ θα ενισχύσει τους «ερυθρόλευκους» στη τελική ευθεία της προσπάθειάς τους για πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, αλλά και για την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Σίγουρα, ο 33χρονος φόργουορντ/σέντερ δεν είναι το όνομα που θα κάνει «γκελ» στον κόσμο, ούτε θα αναγκάσει τους οπαδούς να πάνε στο αεροδρόμιο, όπως θα συνέβαινε με τον Αντρέα Μπαρνιάνι, είναι όμως μία προσθήκη. Ένα ακόμα κορμί στον ταλαιπωρημένο φετινό Ολυμπιακό.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Το αν θα αποδειχθεί σωστή κίνηση θα το δείξει το γήπεδο. Ο απόφοιτος του Σιράκιους και πρωταθλητής μαζί με τον Καρμέλο Άντονι στο κολέγιο το 2003, έκανε καλή καριέρα στο ΝΒΑ, έβγαλε χρήματα, τα νούμερά του ήταν καλά, όμως με μία τριετία περιπλάνησης σε Κίνα, Τουρκία και Αυστραλία, οποιοδήποτε θετικό ή αρνητικό συμπέρασμα πριν τον δούμε να παίζει είναι παρακινδυνευμένο. Σίγουρα θα μπορούσε ο πρωταθλητής με πιο συντονισμένες και πιο αποφασιστικές κινήσεις να είχε πάρει κάποιον καλύτερο και κυρίως, νωρίτερα, ώστε να τον είχε διαθέσιμο από την αρχή του δεύτερου γύρου του Top 16. Είναι δεδομένο πως έγιναν λάθη, υπήρξε κωλυσιεργία που εκτός των άλλων έκανε και κακό στο εσωτερικό της ομάδας, αλλά τουλάχιστον στο τέλος έγινε το αναγκαίο.

Διότι θα ήταν… εγκληματικό να μείνει ο Ολυμπιακός χωρίς έναν ψηλό. Τα… κουκιά δεν θα έβγαιναν με τίποτα, οι Χάντερ-Πρίντεζης που έχουν τραβήξει… κουπί για τέσσερις παίκτες θα χρειάζονταν δεδομένα μπουκάλες οξυγόνου για να σταθούν όρθιοι και ακέραιοι ως το φινάλε και οι πιθανότητες αποτυχίας θα αυξάνονταν σημαντικά. Όχι πως τώρα οι πρωταθλητές έχουν υπογράψει κανένα συμβόλαιο επιτυχίας, όμως με τον, κανονικό παίκτη, Γουόρικ, έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στο παρκέ μία… κανονική ομάδα.

Αυτό, είναι άμεσα συνδεδεμένο με το κατά πόσο θα προσαρμοστεί ο Γουόρικ και κατά πόσο η έφεση που έχει στο τελείωμα του πικ εν ρολ, το επιθετικό του ταλέντο και η συνέπειά του στα ριμπάουντ θα κάνουν την εμφάνισή τους στη θητεία του με τα «ερυθρόλευκα». Στη παρούσα φάση και με όλα τα λάθη που προηγήθηκαν αυτό το διάστημα στο να γίνει κάποια μεταγραφή, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος αν η νέα του προσθήκη του δώσει δέκα ποιοτικά λεπτά. Δύο-τρία καλάθια, δύο συνεπής άμυνες και μερικά ριμπάουντ, θα αποβούν ευεργετικά. Τώρα τουλάχιστον υπάρχει η πιθανότητα, αν το ρόστερ έμενε ως είχε, αυτά έπρεπε να βρεθούν με κάποιον… μαγικό τρόπο εκ των έσω.

Όσο καλός προπονητής και αν είναι ο Σφαιρόπουλος και όσο πρόθυμοι είναι οι παίκτες να κάνουν διπλές δουλειές όμως, κάποια στιγμή και τα θαύματα… στερεύουν. Ο Γουόρικ λοιπόν θα κριθεί στο παρκέ, αλλά ο Ολυμπιακός, με τελειωμένες όλες τις συζητήσεις και τα μπερδέματα (κρατούν από την αρχή της σεζόν), μπαίνει στη τελική ευθεία. Καλείται απρόσκοπτα ποια να δουλέψει, γνωρίζοντας πως αυτός είναι και δεν αλλάζει. Η σοβαρότερη δικαιολογία που έχει είναι τα απανωτά χτυπήματα των τραυματισμών, των ιώσεων και άλλων προβλημάτων που δεν τον αφήνουν να ησυχάσει. Με τη διάθεση που έδειξαν οι Αγγελόπουλοι να κάνουν την υπέρβαση –ίσως θα έπρεπε να είχε γίνει για τον Ντόρσεϊ, αλλά στην τσέπη και τα κριτήρια κανενός δε μπορούμε να μπούμε- , ή τουλάχιστον να βοηθήσουν την ομάδα τη τελευταία στιγμή, ο Ολυμπιακός δείχνει πως δεν έχει αποδεχθεί τη μοίρα του. Η συνέχεια επί της… οθόνης.

Υ.Γ.: Πολλά από τα ονόματα που γράφτηκαν όλο αυτό το διάστημα δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, αφού αποτελούσαν απλές προτάσεις μάνατζερ. Ένα… μπέρδεμα στο τι ακριβώς ψάχνει ο Ολυμπιακός πάντως το είχε και αυτό δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το ήδη γεμάτο εμπόδια, βάσει εποχής, έργο του. Δεν είναι εύκολο να χάνεις τον βασικό σου σέντερ όμως και αυτό πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό…

Υ.Γ.1: Το ότι ο Σφαιρόπουλος δεν ήθελε ψηλό, είναι η μεγαλύτερη ανοησία που έχει ακουστεί τις τελευταίες ημέρες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: