Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

«Κανόνισε» σαν πρωταθλήτρια!!


«Κανόνισε» σαν πρωταθλήτρια!

Σεβασμό κι υποταγή απαίτησε η Μπαρτσελόνα από την Άρσεναλ! Με πρωταγωνιστή -ποιόν άλλον- τον Μέσι, η πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε βόλτα στην έδρα των «κανονιέρηδων» (2-0) κι έβαλε το 1,5 πόδι στους «8».

Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε η Μπαρτσελόνα τη ρεβάνς με την Άρσεναλ για τη φάση των «16» του Champions League, καθώς επικράτησε 2-0 στο «Emirates» χωρίς να φορτσάρει, με δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι που «νίκησε» πρώτη φορά στην καριέρα του τον Πετρ Τσεχ.

Το ματς


Η Άρσεναλ μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο, είχε το μομέντουμ αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει μια ευκαιρία για να σκοράρει. Αφού δεν κατάφερε να το κάνει αυτό, οπισθοχώρησε αλλά δεν άφησε κενούς διαδρόμους στην Μπαρτσελόνα και ειδικά στην τριάδα των επιθετικών της, Μέσι, Νεϊμάρ και Σούαρες, που ήταν καλά κλεισμένοι.

Η πρώτη φάση στο ματς, δημιουργήθηκε αρκετά αργά και συγκεκριμένα στο 22’, όταν ο Εζίλ έστρωσε στον Μπεγερίν, αυτός έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μασεράνο και έφτασε στον Τσάμπερλεϊν. Αυτός, λίγο έξω από την μικρή περιοχή και με πεσμένο στο έδαφος τον Τερ Στέγκεν έκανε ένα… άψυχο πλασέ και ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα μπλόκαρε τη μπάλα.

inner

Μετά από αυτή την ευκαιρία, ο ρυθμός άρχισε να ανεβαίνει στο ματς αλλά οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, έλειπαν. Μάλιστα, για να δημιουργήσει η Μπαρτσελόνα κάτι καλό στην εστία του Τσεχ έπρεπε να φθάσει το 45 λεπτό, όταν Νεϊμάρ, Μέσι και Σουάρες συνδυάστηκαν άψογα για πρώτη φορά (!) στο ματς, αλλά ο τελευταίος αντί να πλασάρει προσπάθησε να πασάρει στον Μέσι και οι αμυνόμενοι της Άρσεναλ έδιωξαν τη μπάλα. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη μια φάση μέχρι να λήξει το ημίχρονο, αλλά η κεφαλιά του Σουάρες μετά τη σέντρα του Ντάνι Άλβες πέρασε… σύριζα από το δεξί δοκάρι.

inner

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα τέσσερα λεπτά μετά την επανέναρξη, η Μπαρτσελόνα είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Νεϊμάρ βγήκε απέναντι από τον Τσεχ, αλλά ο πολύπειρος τερματοφύλακας της Άρσεναλ κράτησε το μηδέν με τα πόδια. Το ματς είχε αποκτήσει τρελό ρυθμό, οι γηπεδούχοι πλησίασαν το γκολ με τον Ζιρού στο 61’, αλλά ο Τερ Στέγκεν έδιωξε δύσκολα την κεφαλιά του Γάλλου φορ.

inner

Δέκα λεπτά μετά οι Μπλαουγκράνα έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να… κρύβουν τη μπάλα! Σε μια εκπληκτική αντεπίθεση, ο Νεϊμάρ άνοιξε στο πλάι στον Σουάρες, αυτός έκοψε μέσα για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος έφθασε μέχρι την περιοχή, γύρισε στον Μέσι που έκανε την προσποίηση στον Τσεχ και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ. Ακολούθησε ένα εκρηκτικό δίλεπτο (78’-79’) όπου η μεν Μπαρτσελόνα «έκρυψε» ξανά τη μπάλα αλλά ο Σουάρες την έστειλε στο δεξί δοκάρι και η δε Άρσεναλ, είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Ράμσεϊ αλλά δεν πρόλαβε με προβολή να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

inner

Αφού η Άρσεναλ δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, η Μπαρτσελόνα την αποτελείωσε. Ο Μέσι κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Φλαμινί στο 82’, που είχε ένα λεπτό που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο. Ένα λεπτό μετά, ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία, τον Τσεχ στην αριστερή, νικώντας τον για δεύτερη φορά και διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

inner

Κάπως έτσι, η Μπαρτσελόνα έκλεισε ήδη θέση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, με την Άρσεναλ να μην καταφέρνει να περάσει για 6 σερί χρονιά στους «8».

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Κοκλέν (82’ Φλαμινί), Τσάμπερλεϊν (50’ Γουόλκοτ), Εζίλ, Αλέξις Σάντσες, Ζιρού (74’ Γουέλμπεκ).

Στον πάγκο: Γκιμπς, Οσπίνα, Τσέιμπερς, Κάμπελ.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Ζόρντι Άλμπα, Πικέ, Μασεράνο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Νεϊμάρ ,Μέσι, Σουάρες.

Στον πάγκο:
Μπράβο, Μουνίρ, Σέρζι Ρομπέρτο, Κορέια, Βιδάλ, Βερμάελεν, Ματιέ.

Διαιτητής: Κιουνέι Τσακίρ (Τουρκία)

Γήπεδο: «Emirates»






*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: