Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Μία ακόμα πρόκληση για τον Γκας!!


Μία ακόμα πρόκληση για τον Γκας

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την πρόκληση που υπάρχει μπροστά για τον τεχνικό της ΑΕΚ, στην προσπάθεια του να καλύψει το κενό του Μπρούνο Σουκουλίνι, αλλά και τις απώλειες λόγω καρτών.

Η εξέλιξη με τον Μπρούνο Σουκουλίνι, είναι από αυτές που σίγουρα, οδηγούν έναν προπονητή σε απόγνωση. Μιλάμε για τη μία εκ των δύο μεταγραφών που έκανε η ομάδα στη χειμερινή περίοδο, σε έναν νευραλγικό χώρο. Μια προσθήκη που έγινε, για να μπορέσει η ομάδα να πάρει επιπλέον βοήθεια, στην γραμμή του γηπέδου που βρίσκεται η μεγαλύτερη της δύναμη. Η μεσαία γραμμή είναι το πιο κομβικό κομμάτι στην λειτουργία όλων των ομάδων, αλλά στη φετινή ΑΕΚ είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά μέσα στο γήπεδο. Ο Πογέτ, μετά τον τραυματισμό του Σουκουλίνι, καλείται άμεσα, αφού είχε δηλώσει τον Μάνταλο να εκτίσει στο ματς με τον Παναθηναϊκό, αντιμετωπίζει μια τεράστια πρόκληση.

Η λύση που θα βρει, αίσθηση μου είναι πως δεν θα προέρχεται από τον χώρο των μεσοεπιθετικών. Θαρρώ πως ο παίκτης που θα πάει να παίξει μαζί με τους Σιμόες και Γιόχανσον, θα είναι από την αμυντική γραμμή. Μέσα στην εβδομάδα ο Ουρουγουανός, θα δοκιμάσει σίγουρα αρκετά πράγματα και θα δει τι του βγαίνει καλύτερα. Θεωρώ όμως πως δύσκολα θα πάει σε μια προσθήκη στην τριάδα του κέντρου, παίρνοντας κάποιον παίκτη που έχει σαν επιλογή από μπροστά για έναν λόγο, που πολύ σωστά εξήγησε στην εκπομπή της Δευτέρας ο Κώστας Κετσετζόγλου. Δεν χαλάμε μια γραμμή, αφαιρώντας έναν παίκτη για να τον βάλουμε πίσω. Από την άμυνα είναι πιθανότερο να προκύψει εκείνη η επιλογή που θα καλύψει το κενό για το ντέρμπι της Κυριακής.

Από εκεί και μετά το γεγονός πως μέχρι την τελευταία στιγμή, κανείς δεν θα γνωρίζει τι θα επιλέξει να πράξει ο Πογέτ, αφού δεν θα έβλεπα εκτός προγράμματος ακόμα και την αλλαγή της διάταξης, ίσως ν’ αποτελέσει ένα επιπλέον όπλο για την «Ένωση». Ο Ουρουγουανός σίγουρα θα έχει αποφασίσει, πριν το παιχνίδι τι θα πράξει, αλλά θα το γνωρίζει μόνο αυτός. Η επιλογή που μπορεί ν’ αφορά πρόσωπο ή και σύστημα μπορεί ν’ αποτελέσει έναν απρόβλεπτο παράγοντα για τον οποίο ο αντίπαλος δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάνει από πριν εκτίμηση.

Για τον Πογέτ, θεωρώ πως προκλήσεις σαν αυτή που καλείται ν’ αντιμετωπίσει, όχι μόνο ενόψει του κυριακάτικου ματς, αλλά και στη συνέχεια, είναι σαν επικίνδυνες αποστολές που αποτελούν πρόκληση γι’ αυτόν. Κι όταν κάποιος έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, πως μπορεί ν’ ανταποκριθεί, τότε έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει.

Πολλοί θεωρούν πως το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δεν έχει κάποιο ουσιαστικό διακύβευμα, πέρα από το γόητρο. Κι όμως. Αν η ΑΕΚ νικήσει, πέρα από την βαθμολογική διαφορά, αποκτά και μία τεράστια δυναμική κι ένα ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει και των αγώνων στο Κύπελλο και των πλέι-οφ. Αν ολοκληρώσει την τριάδα των ντέρμπι με μία ακόμα νίκη, επιβεβαιώνει πως επιστρέφει για τα καλά, ως η δεύτερη δύναμη του πρωταθλήματος, ανεξάρτητα με το ποιά έκβαση έχουν τα πλέι-οφ. Επιβεβαιώνει πως τη στιγμή που οι δύο ομάδες που υπολείπονται απέναντι της βαθμολογικά, ακόμα ψάχνονται και πως εκείνη, παρά τα όποια προβλήματα απωλειών, έχει βάλει πλώρη για πολύ ψηλά και πως η πορεία αυτή, δεν σταματά, ούτε μέσα από τις σημαντικές απουσίες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: