Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ιντέγε, η γκέλα Ρομπέρτο κι ο Μπέμπεκ λύγισαν τον ανώτερο Ολυμπιακό!


Ο Ιντέγε, η γκέλα Ρομπέρτο κι ο Μπέμπεκ λύγισαν τον ανώτερο Ολυμπιακό

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον Ολυμπιακό, που ήταν σαφώς ανώτερος από την Άντερλεχτ μέχρι το 65’, για την αιτία που δεν σκόραρε και για το πέναλτι που δεν είδε ο Κροάτης διαιτητής.

Είναι από τα παιχνίδια που όταν ολοκληρώνεται το 90λεπτο και όχι μόνο δεν σκοράρεις, αλλά χάνεις και το παιχνίδι, δεν το πιστεύεις.

Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος από την αντίπαλο του, μέχρι να έρθει το αναπάντεχο γκολ, είχε τουλάχιστον 4 σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρει, αλλά βρέθηκε να χάνει. Για να συμβεί αυτό έβαλε το χεράκι του ο «γκαντέμης», μα και συνάμα εχθρικός Κροάτης, που δεν είδε το πεντακάθαρο χέρι του Οκάκα, που σαν μπλοκέρ του βόλεϊ έκοψε την κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς στη φάση του 33’.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα είχαν βάλει θεμέλια πρόκρισης από σήμερα, αν ο Σεμπά και ο Ιντέγε είχαν σκοράρει στις δύο φάσεις του πρώτου δεκαλέπτου. Ειδικά στο πρώτο μέρος, αλλά και στο πρώτο μισό της επανάληψης, ο Ολυμπιακός έδειχνε πως έχει σαφή διαφορά από τους Βέλγους. Ωστόσο, όταν δεν σκοράρεις, κάποιες χαρακτηριστικές ευκαιρίες για να βάλεις το άγχος στον αντίπαλο και να πάρεις τα ηνία στο ματς, ο κίνδυνος να σου γυρίσει μπούμερανγκ η κατάσταση, είναι σοβαρός.

Κατά την ταπεινή μου άποψη και λαμβάνοντας υπόψη και το ματς του ΟΑΚΑ το περασμένο Σάββατο, ο Ολυμπιακός πληρώνει αυτή τη στιγμή το ντεφορμάρισμα του Ιντέγε. Γιατί πριν από την «γκέλα» του Ρομπέρτο, προηγούνται αυτά που (δεν) έχει κάνει ο Νιγηριανός που μέσα στο 2016 είναι σκιά του καλού του εαυτού. Ο Ιντέγε δεν βάζει το έτοιμο γκολ που του δίνει ο Ντουρμάζ στο 8’, έχει χαλάσει δύο-τρεις επιθέσεις μόνος του, για να φτάσουμε στο 64’ όπου υπάρχουν δύο συμπαίκτες του στην μικρή περιοχή και άλλοι δύο πιο πίσω του. Αυτός προτιμά να τελειώσει μόνος του τη φάση. Η τραγωδία ολοκληρώνεται με τον Ρομπέρτο να κάνει μια γκέλα απίστευτη για την κλάση του, αλλά αυτή είναι η ζωή του τερματοφύλακα.

Κάπου εδώ έρχεται η πρώτη ευθύνη του Σίλβα. Ο Νιγηριανός από τη στιγμή που κατάλαβε πως παίζει μόνος του για τη θέση του σέντερ-φορ και αφού ο Φινμπόγκασον αποχώρησε σχεδόν άπραγος, έχει μείνει με μια επιλογή ουσιαστικά, αφού και ο Πουλίδο είναι σαν παροπλισμένος. Ο Ιντέγε, ακόμα και σε φάσεις όπου θα έπρεπε να κινείται πολύ καλύτερα, όπως π.χ στις σέντρες που του βγάζουν στο πρώτο δοκάρι, αργεί χαρακτηριστικά και ο Ολυμπιακός βρίσκεται χωρίς βασικό επιθετικό όπλο σε κρίσιμο σταυροδρόμι της χρονιάς. Η εμφάνιση του Νιγηριανού είναι επί της ουσίας συνέχεια από το ΟΑΚΑ, όπου ουσιαστικά δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε πολλές φάσεις του ματς. Η κάποια αστάθεια που έδειξε ο Ντα Κόστα στο πρώτο μέρος, δεν φάνηκε πολύ. Ένας άλλος τομέας που υστέρησε αρκετά, είναι πως οι Σεμπά και Ντουρμάζ που είχαν όλες τις καλές προϋποθέσεις σήμερα να είναι πιο ουσιαστικοί δεν τα κατάφεραν. Ο Ντουρμάζ δίνει το πάρε-βάλε στον Ιντέγε, ενώ ο Σεμπά ένα λεπτό νωρίτερα έχει χάσει το τετ-α-τετ. Από εκεί και μετά με εξαίρεση το φάουλ ο Σουηδός, δεν έχει κάνει όσα θα περίμενε κανείς. Να μην ξεχάσω πάντως πως και η ευκαιρία του Μιλιβόγεβιτς στην εκκίνηση του β’ μέρους, είναι απίστευτη.

Ο Ρομπέρτο έχει κάνει μια μεγάλη γκέλα, αλλά αυτή είναι η ζωή του τερματοφύλακα. Οποισδήποτε μεγάλος πορτιέρο, θα έχει και την κακή μέρα. Ασφαλώς κι αυτό το 1-0, δεν είναι εύκολο αποτέλεσμα και οι «ερυθρόλευκοι» για να περάσουν θα πρέπει να βρουν ρυθμό καλού παιχνιδιού για περισσότερη ώρα, απ’ όσο το κάνουν στα τελευταία παιχνίδια.

Ο φόβος των «ερυθρολεύκων» για τον Μπέμπεκ δικαιώθηκε. Ο Οκακά, έκανε τον βολεϊμπολίστα στη φάση του 33’ στην κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς, δεν έδωσε τίποτα και γενικά είχε περίεργα σφυρίγματα. Όμως για την απώλεια του ματς, ευθύνεται κυρίως ο ίδιος ο Ολυμπιακός, που δεν μπόρεσε να κάνει γκολ τις ευκαιρίες του. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι καλύτερη ομάδα από τους Βέλγους, αλλά τώρα, δεν έχουν περιθώριο, να χάσουν άλλες ευκαιρίες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: