Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Εκτός Κυπέλλου η Μπαρτσελόνα!!


Εκτός Κυπέλλου η Μπαρτσελόνα!

Η πρώτη «βόμβα» στο Final 8 του Κυπέλλου Ισπανίας είναι γεγονός, καθώς η Μπιλμπάο νίκησε 73-72 την Μπαρτσελόνα και έτσι πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση!

Στο… σπίτι της η Μπαρτσελόνα! Η Μπιλμπάο έκανε την πρώτη μεγάλη έκπληξη στο Final 8 του Κυπέλλου Ισπανίας, καθώς νίκησε 73-72 τους Καταλανούς και έτσι πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Βαλένθια ή Γκραν Κανάρια.

Το ματς ήταν ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκειά του, με τους Βάσκους να πηγαίνουν στο +5 (66-71), περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη. Έκτοτε, δεν έχασαν το προβάδισμα και έτσι έφτασαν στην πολύ μεγάλη νίκη. Στα 3'' πριν το τέλος ο Τόμιτς κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ, αλλά ευστόχησε μόνο σε μία βολή, ενώ στην επαναφορά ο Ντόελμαν έκανε λάθος πάσα και το κλέψιμο του Μουμπρού σφράγισε τη νίκη της ομάδας του Σίτο Αλόνσο.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Σίτο Αλόνσο ήταν ο Ρούοφ με 18 πόντους, με τον Ερβέλ να προσθέτει 15 και τον Γιώργο Μπόγρη να είχε πολύ καλή παρουσία με 8 πόντους και 3 ριμπάουντ, προτού αποβληθεί με 5 φάουλ. Από τους «μπλαουγκράνα» κορυφαίος ήταν ο Όλεσον με 14 πόντους, με τον Στράτο Περπέρογλου να είχε 6 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είχε 2 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 37-40, 55-55, 72-73

Η τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε στην πρώτη φάση του Final 8 του Κυπέλλου Ισπανίας ήταν το 2008 και πάλι από την Μπιλμπάο και πάλι με ήττα στον πόντο (70-69), όταν στον πάγκο της ήταν ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: