Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Φοβού τη Βαλένθια!! (video)


Φοβού τη Βαλένθια! (video)

Μια… διαστημική Βαλένθια διέσυρε με σκορ 6-0 τη Ραπίντ για τους «32» του Europa League, κάνοντας το καλύτερο δώρο στον εορτάζοντα προπονητή της, Γκάρι Νέβιλ. Τυπική διαδικασία η ρεβάνς στη Βιέννη.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Βαλένθια το πρώτο παιχνίδι με τη Ραπίντ για τη φάση των «32» του Europa League. Οι «νυχτερίδες» διέσυραν με το εντυπωσιακό 6-0 τους Αυστριακούς στο «Μεστάγια» και μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό, που θα διεξαχθεί σε μια εβδομάδα στη Βιέννη. Παράλληλα, διατήρησαν την παράδοση απέναντι στις αυστριακές ομάδες, αφού αυτή ήταν η πέμπτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια επί ισπανικού εδάφους.

Οι παίκτες της ισπανικής ομάδας έκαναν το καλύτερο δώρο στον προπονητή τους, Γκάρι Νέβιλ, που έκλεισε σήμερα τα 41 του χρόνια. Κορυφαίος όλων ήταν ο Σάντι Μίνα. Ο 20χρονος Ισπανός επιθετικός έκανε… όργια, αφού πέτυχε δύο γκολ (4’ και 25’) και μοίρασε τρεις ασίστ στους Παρέχο (10’), Νεγρέδο (29’) και Αντρέ Γκόμες (35’). Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ροντρίγκο (89’). Σε όλο το 90άλεπτο αγωνίστηκε από πλευράς ηττημένων ο Θάνος Πέτσος.

Το ματς:

Με το… καλημέρα της αναμέτρησης στο «Μεστάγια» και συγκεκριμένα στο 4’, η Βαλένθια ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Σάντι Μίνα. Ο 20χρονος επιθετικός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αφού σέρβιρε το δεύτερο γκολ στον Παρέχο (10’), το τέταρτο στον Νεγρέδο (29’) και το πέμπτο στον Αντρέ Γκόμες (35’). Ενδιάμεσα, ο ίδιος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 25’. Οι «νυχτερίδες» είχαν ποσοστά… μπάσκετ, αφού το 5-0 στα πρώτα 35 λεπτά δημιουργήθηκε με έξι τελικές προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία.

Όπως ήταν λογικό, η Βαλένθια «έβγαλε το πόδι από το γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο, σκεφτόμενη πιθανότατα και το επερχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Γρανάδα. Η Ραπίντ είχε τρεις καλές στιγμές με τους Μουργκ (52’, 66’) και Γέλιτς (59’), ωστόσο, δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ της τιμής, αν και το δικαιούνταν. Η καλύτερη στιγμή της ήταν στο 82’ και πάλι με τον Γιέλιτς, που νικήθηκε από τον Ράιαν. Το τέρμα που δεν έβαλαν οι Αυστριακοί το πέτυχε εν τέλει η Βαλένθια στο 89’ με τον Ροντρίγκο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 6-0, που ουσιαστικά στέλνει από τώρα τη Βαλένθια στην επόμενη φάση.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: