Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

«Μήτσο» και Νικ, αράξτε!!


«Μήτσο» και Νικ, αράξτε

Παράπλευρο κέρδος της σπουδαίας νίκης του Παναθηναϊκού επί της Φενέρμπαχτσε αποτελεί η μείωση του χρόνου συμμετοχής για Διαμαντίδη-Καλάθη.

Από την αρχή της σεζόν μέχρι και τα μέσα της, Νικ Καλάθης και Δημήτρης Διαμαντίδης τραβούσαν όλο το κουπί στην οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας. Η έλλειψη λύσεων στα γκαρντ (με τους Παππά και Μποχωρίδη τραυματίες ή ανέτοιμους) είχε υποχρεώσει τους δύο «μοχλούς» της ομάδας σε υπερωρίες στο παρκέ, με συνέπεια η απόδοσή τους-φυσιολογικά-να μην είναι σταθερά σε υψηλά επίπεδα, καθώς η «κατάχρησή» τους οδηγούσε σε κούραση και αυτή σε λάθη.

Όλα αυτά, ωστόσο, φαίνεται να αλλάζουν πλέον… Οι δύο «εγκέφαλοι» της ομάδας δεν νιώθουν μοναξιά, αλλά έχουν συμπαραστάτες. Ο Έλιοτ Γουίλιαμς, που μπορεί να προσφέρει σε τρεις περιφερειακές θέσεις, αλλά και ο Μαρκίζ Χέινς που σε δεύτερο ρόλο δίνει λύσεις στην άμυνα, το κατέβασμα της μπάλας κι αν χρειαστεί στο σκορ, λύνουν τα χέρια του Σάσα Τζόρτζεβιτς και δίνουν ανάσες σε Νικ και «Μήτσο».

Είναι ενδεικτικός ο χρόνος που χρησιμοποιήθηκαν στον χθεσινό αγώνα. Ο Καλάθης έπαιξε για μόλις 24:31, πολύ λιγότερο από κάθε άλλο ματς της Ευρωλίγκας φέτος, όπου χρησιμοποιείται για 30:58 κατά μέσο όρο (τρίτος σε όλη τη διοργάνωση, πίσω μόνο από Ντιλέινι της Κουμπάν και Ράις της Μακάμπι).

Ο Διαμαντίδης πάτησε το παρκέ για 19:26, έχοντας χρησιμοποιηθεί φέτος λιγότερο στην Ευρωλίγκα μόνο στα παιχνίδια που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού (με Φενέρ στην Πόλη, Τσεντεβίτα και Εφές).

Ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί τους δύο καλύτερους δημιουργούς του φρέσκους και υγιείς στα πιο δύσκολα που έπονται.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: