Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ο Βαλβέρδε είδε τον… Μίτσελ με τα μάτια του!!!


Ο Βαλβέρδε είδε τον… Μίτσελ με τα μάτια του!

Η κόντρα των… πρώην του Ολυμπιακού έβγαλε νικητή τον Βαλβέρδε, αφού η Μπλιμπάο ήρθε 1-1 με την ανώτερή της Μαρσέιγ του Μίτσελ και προκρίθηκε χάρις στο 1-0 του πρώτου ματς στους «16» του Europa.

Αν και για ώρα η Μαρσέιγ ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο του αγώνα στο «Σαν Μαμές», η Μπιλμπάο πήρε την πρόκριση στους «16» του Europa League. Το τελικό 1-1, σε συνδυασμό με τη νίκη 1-0 των Βάσκων στη Γαλλία αποδείχθηκε αρκετό κι έκανε τον Βαλβέρδε να βγει νικητής στην… ολυμπιακών αποχρώσεων μάχη του κόντρα στον Μίτσελ!

Η Μαρσέιγ μπήκε στο γήπεδο δείχνοντας -μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά- απόλυτα προσηλωμένη στο στόχο της που δεν ήταν άλλος από το να σκοράρει. Άλλωστε, η εντός έδρας ήττα του πρώτου αγώνα με 1-0 δεν της άφηνε περιθώριο για διαφορετική προσέγγιση του αγώνα.

Μετά το εικοσάλεπτο, το 4-2-3-1 του Μίτσελ άρχισε να αποδίδει καρπούς μέσα στο γήπεδο, με τους παίκτες της Μπιλμπάο να δείχνουν πως δεν… πατούσαν καλά. Επιπλέον, το… μήνυμα του Ενκουντού στο 30’ όταν προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι, δεν λειτούργησε σαν ξυπνητήρι για τους Βάσκους, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μετατρέψουν την επόμενη καθαρή ευκαιρία τους σε γκολ. Ο 22χρονος Βέλγος χρειάστηκε και την τύχη, αφού η εντελώς άστοχη κεφαλιά του βρήκε σε αμυντικό και επέστρεψε… συστημένη, όμως το σουτ που εξαπέλυσε παίρνοντας το ριμπάουντ βρήκε δίχτυα και το 1-0 ήταν πλέον γεγονός.



Θα περίμενε κανείς πως αυτή η αρνητική εξέλιξη για τους γηπεδούχους θα έφερνε κάποια αλλαγή στη νοοτροπία τους, όμως η ομάδα του Βαλβέρδε επέστρεψε από τα αποδυτήρια το ίδιο υπνωτισμένη. Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Γάλλοι είδαν την τύχη να τους γυρνά την πλάτη (νέο δοκάρι από Μεντί) και κάπου εκεί φάνηκε πως η παράταση ήταν μάλλον αναπόφευκτη.

Κι όμως… Αυτή η κόντρα μεταξύ των δύο πρώην προπονητών του Ολυμπιακού έμελλε να βγάλει κερδισμένο τον Ερνέστο Βαλβέρδε! Στο 75’ έκανε κίνηση που αποδείχθηκε «ματ», ρίχνοντας στη μάχη τον Σαμπιν Μερίνο αντί του Ραούλ Γκαρσία. Έξι λεπτά αργότερα, σε μια από τις ελάχιστες «καθαρές» ευκαιρίες που έβγαλε η Μπιλμπάο στο ματς, ο 24χρονος ποδοσφαιριστής έγινε αποδέκτης καταπληκτικής σέντρας του Σουσαέτα και με άπιαστη καρφωτή κεφαλιά, διαμόρφωσε το τελικό 1-1 που σε συνδυασμό με το υπέρ της 1-0 στη Γαλλία, χάρισε στην Αθλέτικ την πρόκριση στους «16» του Europa League. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: