Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Δυνατό ντέρμπι στην Μαδρίτη - Γράφει ιστορία η Μπαρτσελόνα!!


Δυνατό ντέρμπι στην Μαδρίτη - Γράφει ιστορία η Μπαρτσελόνα

Στην πρωτεύουσα Μαδρίτης στρέφονται οι προβολείς της 26ης αγωνιστικής της Λα Λίγκα, με της Ρεάλ και Ατλέτικο να δίνουν «μάχη» στο ντέρμπι της πόλης, με φόντο τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Το ντέρμπι της Μαδρίτης, ανάμεσα στη Ρεάλ και την Ατλέτικο είναι σαφώς το ματς που ξεχωρίζει στην 26η στροφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Με μόλις ένα βαθμό να τις χωρίζει, «γκαλάκτικος» και «ρχιμπλάνκος» διασταυρώνουν τα ξίφη τους, αφενός γιατί πάντα είναι σημαντικό το ποιος θα είναι το αφεντικό της ισπανικής πρωτεύουσας και αφετέρου για να καταφέρουν να εδραιωθούν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από την Μπαρτσελόνα που έχει ξεφύγει.

Σαφώς η Ρεάλ είναι πιο φρέσκια, μιας και δεν είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις αυτή τη βδομάδα, σε αντίθεση με την αντίπαλο της που ρίχτηκε στη «μάχη» του Τσάμπιονς Λιγκ μεσοβδόμαδα στο 0-0 με την Αϊντχόφεν.

Η παράδοση είναι με τους «μερένχες» που έχουν κερδίσει στο «Μπερναμπέου» τα 17 από τα 19 ματς κόντρα στην Ατλέτικο, ενώ παραμένουν αήττητη στην έδρα τους στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν μπορεί να υπολογίζει κανονικά στις υπηρεσίες του Καρίμ Μπενζεμά που προπονήθηκε κανονικά το τελευταίο διάστημα και αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά στο ματς του Σαββάτου. Από την άλλη ο Γάλλος τεχνικός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Μπέιλ και Πέπε.

Από την άλλη ο Ντιέγκο Σιμεόνε, έχει δει την ομάδα του να έχει δεχθεί μόλις έντεκα γκολ στο πρωτάθλημα φέτος, καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τον Καράσκο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σάβιτς.

Μία μέρα αργότερα, η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα έχει δύσκολη αποστολή αφού υποδέχεται την Σεβίλη, με τον αέρα πάντα που της δίνει η διαφορά από τις ομάδες που την καταδιώκουν. Οι Καταλανοί θέλουν να διευρύνουν το σερί των 33 ματς δίχως ήττα, θέλοντας να γράψουν ιστορία, σπάζοντας το σερί αήττητων παιχνιδιών που διατηρεί από τη σεζόν 1998-1999 η Ρεάλ Μαδρίτης.

Πάνοπλοι θα παραταχθούν οι Καταλανοί, τιμωρημένος ο Μπανένκα για τη Σεβίλλη.

Το παιχνίδι αποτελεί ευκαιρία για «εκδίκηση», αφού οι Ανδαλουσιάνοι αποτελούν μία από τις δύο ομάδες που κέρδισαν φέτος τους «μπλαουγκράνα».

Η 26η αγωνιστική

Παρασκευή, 19/2

Εϊμπάρ-Λας Πάλμας (21:30)

Σάββατο, 20/2

Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης (17:00)
Χετάφε-Θέλτα (19:15)
Σπόρτινγκ Χιχόν-Εσπανιόλ (19:15)
Μπέτις-Ράγιο Βαγεκάνο (21:30)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μάλαγα (23:05)

Κυριακή, 21/2

Βιγιαρεάλ-Λεβάντε (13:00)
Βαλένθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο (17:00)
Λα Κορούνια-Γρανάδα (19:15)
Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη (21:30)

Η επόμενη (27η) αγωνιστική

Τρίτη 1 Μαρτίου

Ατλέτικο – Σοσιεδάδ (22.00)
Λας Πάλμας – Χετάφε (23.00)

Τετάρτη 2 Μαρτίου

Μάλαγα - Βαλένθια (21.00)
Σεβίλλη – Έιμπαρ
Θέλτα – Βιγιαρεάλ
Μπιλμπάο – Λα Κορούνια
Λεβάντε – Ρεάλ Μαδρίτης (22.00)

Πέμπτη 3 Μαρτίου

Γρανάδα – Χιχόν (21.00)
Εσπανιόλ – Μπέτις
Βαγιεκάνο – Μπαρτσελόνα (22.00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: