Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Προτό: «Μια μεγάλη και σημαντική στιγμή για την ομάδα»


Προτό: «Μια μεγάλη και σημαντική στιγμή για την ομάδα»

Ως μια μεγάλη και σημαντική στιγμή για την Αντερλεχτ χαρακτήρισε την πρόκριση των πρωταθλητών Βελγίου επί του Ολυμπιακού στους «16» του Europa League ο Σιλβέν Προτό.

Ο γκολκίπερ και αρχηγός των «αντερλεχτουά» τόνισε πως δεν υπήρχε το πέναλτι που τους άφησε πίσω στο σκορ, όμως πάλεψαν σαν λιοντάρια και ανταμείφθηκαν στο τέλος με την πρόκριση και πως υπάρχει πίεση μέσα στο «Καραϊσκάκης», όμως αυτοί αντέδρασαν σωστά.

Αναλυτικά: «Είναι μία πολύ μεγάλη και μία πολύ σπουδαία βραδιά για εμάς. Μία πολύ σημαντική στιγμή. Θέλαμε από την αρχή να κρατήσουμε το "μηδέν" για να περάσουμε. Τελικώς, δεχτήκαμε ένα γκολ από ένα πέναλτι που δεν υπήρχε. Δεν υπάρχει κανένα πέναλτι σε βάρος μας και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην Ευρώπη. Θυμάμαι κάτι ανάλογο και στη Μόσχα πέρυσι. Εκεί, ένα φάουλ είχε μετατραπεί σε πέναλτι.

Είμαι πολύ χαρούμενος, διότι παλέψαμε σαν λιοντάρια. Οι προσπάθειές μας ανταμείφθηκαν. Εάν είχαμε χάσει αυτό το ματς θα είχαμε... αδειάσει ψυχολογικά και πνευματικά. Για κάθε παίκτη είναι μεγάλη πίεση να παίζει στο "Καραϊσκάκης".

Είπα στους συμπαίκτες μου στο ημίχρονο να μείνουν ήρεμοι. Δεν χάσαμε ενέργεια. Καταλαβαίνω πως και ένας διαιτητής μπορεί να νιώσει παραπάνω πίεση. Αντιδράσαμε, σκοράραμε, νικήσαμε και περάσαμε».

Ο Κάρα Μπόντζι συμπλήρωσε πως: «Ήμουν πολύ νευριασμένος για την κάρτα και το πέναλτι. Του μίλησα με ευγένεια του διαιτητή και μου βγάζει κάρτα. Μετά, όμως, είδα το τι έπρεπε να κάνω και ηρέμησα. Είπαμε όλοι να ηρεμήσουμε, γιατί θέλαμε ένα γκολ τουλάχιστον.

Έτσι, λειτουργήσαμε σωστά στο δεύτερο μέρος, αλλά και στην παράταση. Ξέραμε πως παίζαμε με μία πολύ καλή ομάδα και σε μία "καυτή" έδρα. Έπρεπε να δώσουμε τα πάντα. Ο διαιτητής το έκανε πιο δύσκολο. Αυτή η πρόκριση σίγουρα είναι η πιο μεγάλη βραδιά μου στην Άντερλεχτ».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: