Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Η Μίλαν επιστρέφει(;)

Η Μίλαν θυμίζει ξανά μεγάλο σύλλογο εντός αγωνιστικού χώρου, δείχνοντας ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που παρουσίαζε στην έναρξη της σεζόν.

Η Μίλαν επιστρέφει(;)Χρειάστηκε να αλλάξει δύο φορές το σύστημα, από 4-3-1-2 σε 4-3-3 και από 4-3-3 σε 4-4-2, να περάσουν πέντε μήνες για να βρεθεί η σωστή «χημεία» στην ενδεκάδα και πολλή δουλειά με το «μυαλό» των ποδοσφαιριστών για να μπουν οι «ροσονέρι» σε τροχιά ανάπτυξης.

Η Μίλαν θυμίζει ξανά μεγάλο σύλλογο εντός αγωνιστικού χώρου, δείχνοντας ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που παρουσίαζε στην έναρξη της σεζόν.

Η 26η αγωνιστική ολοκληρώθηκε με το κλαμπ του Μιλάνο να φεύγει από την Νάπολι έχοντας στις αποσκευές της τον ένα βαθμό της ισοπαλίας και τη διαφορά από την 3η θέση που οδηγεί στα προκριματικά των ομίλων του Champions League να αυξάνεται από το -6 στο -8.

Και τι μ'αυτό; Το σφύριγμα της λήξης βρήκε σύσσωμη την ομάδα μία αγκαλιά. «Χτυπήματα» στην πλάτη, χαμόγελα, πειράγματα και ικανοποίηση για μία πραγματικά σπουδαία εμφάνιση αν και με έμφαση στα αμυντικά καθήκοντα. Μα δεν γινόταν διαφορετικά.

Οι παίκτες του Σίνισα Μιχαιλοβις, αναγεννημένοι, παρουσιάζονται βελτιωμένοι σε όλες τις κατηγορίες. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους.

Έχοντας διανύσει 7 στροφές στον β’ γύρο του πρωταθλήματος, συγκρίνοντας τα νούμερα με αυτά των επτά πρώτων αγωνιστικών του Campionato, διαπιστώνει κανείς την τεράστια διαφορά.

9 βαθμοί, 1,28 μέσο όρο, 11η θέση, με 8 γκολ υπέρ και 13 κατά στους πρώτους επτά αγώνες, 15 με 2,28 μέσο όρο, 4η θέση(σε μία ιδιότυπη βαθμολογία), έχοντας σκοράρει 13 τέρματα και έχοντας δεχτεί μόλις 5 στη πρώτη «επτάδα» του δεύτερου γύρου.

Και δεν είναι μόνο αυτά. 23-34 τα σουτ εντός εστίας, 55-63 τα κλεψίματα στην άμυνα, 388-421 οι σωστές πάσες.

Η Μίλαν του 2016 δεν έχει σχέση με αυτή του 2015. Γίνεται καλύτερη, μεγαλώνει. Λέτε ο στόχος των «δύο τελικών Champions League στα επόμενα 5 χρόνια» που έθεσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι λίγες μέρες πριν να είναι εφικτός; Φαίνεται πως οι «ροσονέρι» βαδίζουν στον σωστό δρόμο κάνοντας σταθερά βήματα.

Ο παράγοντας «Τζακ» της Μίλαν

Στον εορτασμό για τα τριάντα χρόνια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην προεδρία της Μίλαν, ο «Cavalliere» είχε τονίσει πως περιμένει μία καλή εμφάνιση σε συνδυασμό με «θετικό» αποτέλεσμα.

Μεγάλο μερίδιο για το επιτυχές αποτέλεσμα φέρει ο Τζιάκομο Μποναβεντούρα, ο οποίος στο 45' ισοφάρισε, μετά από ασίστ του Χόντα, το τέρμα του Ινσίνιε με το οποίο οι «ατζούρι» είχαν προηγηθεί.

Με το γκολ αυτό το νούμερο «28» της Μίλαν έφτασε τα 6 στη φετινή Serie A έχοντας μάλιστα πετύχει τα 4 εξ αυτών εκτός έδρας απέναντι σε Σασουόλο, Ουντινέζε, Φροζινόνε και Νάπολι (εναντίον Παλέρμο και Σαμπντόρια τα δύο εντός).

Αυτή μάλιστα ήταν η δεύτερη φορά που ο «Τζακ» σκοράρει με αντίπαλο τους «παρτενοπέι», καθώς την περσινή σεζόν είχε σημειώσει το δεύτερο τέρμα της ομάδας του στην νίκη με 2-0 στο «Σαν Σίρο», όταν οι φιλοξενούμενοι είχαν στον πάγκο τους τον Ράφα Μπενίτεθ.

Ο μέσος των «ροσονέρι», «μεγαλώνει» παιχνίδι με παιχνίδι κάτι που αποτυπώνεται και με αριθμούς.

Την σεζόν 2014-15 με τεχνικό τον Πίπο Ιντζάγκι , ο Ιταλός μέσος στον ίδιο αριθμό εμφανίσεων(26) , είχε σημειώσει τέσσερα τέρματα, δύο λιγότερα απ'ότι έχει πετύχει φέτος.

Με 3 μήνες αγωνιστικής δράσης να απομένουν έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει το προσωπικό του ρεκόρ με τη φανέλα του συλλόγου που είναι 7, σε 28 συνολικά αγώνες την περσινή σεζόν στο πρωτάθλημα(συν 6 ακόμα στο κύπελλο).

Δεν απέχει πολύ βέβαια από το να «σβήσει» και την καλύτερη αγωνιστική περίοδο μέχρι τώρα στην καριέρα του, αυτή του 2012-13, όταν αγωνιζόμενος στην Αταλάντα σε 36 παρουσίες (σε Campionato και Coppa Italia), έστειλε τη μπάλα 8 φορές στα αντίπαλο δίχτυα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: