Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Προσκύνησε κι αυτή τον Εξάστερο!!


Προσκύνησε κι αυτή τον Εξάστερο!

Έναν-έναν ξεπετάει τους αντιπάλους του ο νέος Παναθηναϊκός! Στην «κόλαση» του ΟΑΚΑ, οι πράσινοι «πάτησαν» την μέχρι πρότινος αήττητη Φενέρμπαχτσε (76-71) και είναι όλο και πιο κοντά στα πλέι οφ.

«Βουντού-βουντού και πράσινη μαγεία, το Κύπελλο θα φέρουμε από την Γερμανία» τραγουδούσε ο κόσμος και ο Παναθηναϊκός του ‘χε δώσει λόγο γι’ αυτό!

Στην κόλαση του κατάμεστου ΟΑΚΑ και με υποδειγματική εμφάνιση, ο Εξάστερος επικράτησε 76-71 της Φενέρμπαχτσε, την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στο Top-16 και πετυχαίνοντας ο ίδιος την τέταρτη σερί νίκη του, έφτασε στο 5-3 και όλο και πιο κοντά στα πλέι οφ.

Το τριφύλλι προηγήθηκε με 8 στο 37' (72-64), στο τέλος πήγε να αυτοκτονήσει, αλλά ευτυχώς ο Μπογκντάνοβιτς αστόχησε σε τρίποντο για την ισοφάριση (με το σκορ στο 74-71) και οι βολές του Ουίλιαμς κλείδωσαν το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο νεοφερμένος Αμερικανός των πρασίνων που... σκύλιασε στην άμυνα, ήταν πρώτος σκόρερ (αν και άστοχος) με 14 πόντους, 13 πρόσθεσε ο Ραντούλιτσα, μαεστρικό διάβασμα Διαμαντίδη (7 ασίστ), προσέφερε ο Κούζμιτς, δύο τρίποντα-φαρμάκι στην τέταρτη περίοδο από Φώτση, έπεσε στα 25' συμμετοχής ο πάντα πολύτιμος σε όλα Καλάθης, δείγμα του πόσο τον «ελάφρυναν» οι προσθήκες (Χέινς-Ουίλιαμς).

Από πλευράς Τούρκων (7-1 το ρεκόρ τους) 19 είχε ο Ούντο, 12 ο Βέσελι, 16 ο Ντίξον, αλλά δεν είχαν λύσεις απέναντι στον... πυραυλοκίνητο Παναθηναϊκό. Αποθέωση για τον Ομπράντοβιτς πριν, αλλά και στο τέλος της αναμέτρησης.

Το ματς

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να ξεκίνησε καλά στην άμυνα, να πίεζε ασφυκτικά την μπάλα, αλλά Μπογκντάνοβιτς-Ντίξον πέτυχαν μεγάλα τρίποντα κι έδωσαν ένα μικρό προβάδισμα στη Φενέρμπαχτσε (2-8). Ο Ντατόμε άρχισε να κάνει «ζημιά» με αντίπαλο τον Γιάνκοβιτς, αλλά Καλάθης και Κούζμιτς (με επιθετικά ριμπάουντ και 4 σερί πόντους) κράτησαν όρθιο τον Παναθηναϊκό για το 12-14 και παρά το ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε «ταϊστεί» ο Ραντούλιτσα. Οι Τούρκοι διατηρούνταν εξ’ αρχής σε θέση οδηγού κι εκεί έμειναν ως το τέλος της πρώτης περιόδου (15-20), με το τριφύλλι να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ και ουσιαστικά αυτό ν’ αποτελεί πληγή.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς ήταν… εντυπωσιακά εύστοχοι στα δίποντα, ο Εξάστερος δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως ο Βέσελι έπαιζε με δύο φάουλ και… μοιραία οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο διατηρούσαν τα ηνία του αγώνα, αλλά έφτασαν και στο +8 (20-28) απέναντι σε έναν προβληματικό επιθετικά Παναθηναϊκό. Εκεί όμως ήταν το σημείο-κλειδί και ήρθε η «ανατροπή». Με άμυνα που… τσάκισε κόκαλα και δεν άφησε την Φενέρ να πάρει ανάσα (κάτι που την ευκαιρία στους πράσινους να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και να βγάλουν αιφνιδιασμούς) το τριφύλλι έφτασε το επιμέρους σκορ του στο 11-0 με αιχμή του δόρατος τους Ουίλιαμς (δύο εντυπωσιακά καρφώματα), Καλάθη και Διαμαντίδη και πέρασε μπροστά (31-28) μέσα σε πανδαιμόνιο. Εν τέλει οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες (36-36) με μοναδικό… αστερίσκο τα άσχημα ποσοστά στα τρίποντα και την μη αξιοποίηση των πολλών επιθετικών ριμπάουντ.

Ο Κούζμιτς έκανε πολλή δουλειά (ριμπάουντ, ποντάκια, άμυνα), ο Φελντέιν έκλεβε κι οδηγούσε σε αιφνιδιασμό και το τριφύλλι προηγήθηκε προσωρινά με 40-36, προτού με τον Ούντο (που έφτασε τους 15 πόντους έχοντας κάνει ζημιά) και τον Μπογκντάνοβιτς, η Φενέρμπαχτσε επιστρέψει, 42-45. Καλάθης και Διαμαντίδης… σήκωσαν μανίκια –με την άμυνα να παραμένει στα γνωστά υψηλά στάνταρ- και επανέφεραν την ελληνική ομάδα σε θέση οδηγού, 52-48. Ο Ραντούλιτσα πήρε εξίσου το όπλο του κοντά στη ρακέτα (έφτασε τους 12π.), αλλά ένα… μίνι «ξέσπασμα» του Ντίξον στο νήμα, κράτησε… γερά στο κόλπο την ομάδα του Ομπράντοβιτς (την ώρα που ο Ντατόμε είχε «εξαφανιστεί» λόγω της καλής άμυνας), μειώνοντας σε 55-53 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Αν ένας άνθρωπος έχει κρύο αίμα, τότε αυτός είναι ο Αντώνης Φώτσης. Δικό του τρίποντο έγραψε το 58-53, αλλά προς στιγμήν το… πάρτι στην εξέδρα «πάγωσε» καθώς η Φενέρμπαχτσε ισοφάρισε σε 58-58 (33’). Κι εκεί που όλα έδειχναν πως πάμε για θρίλερ, η «έκρηξη» Ομπράντοβιτς (χρεώθηκε με τεχνική ποινή) προς τους διαιτητές ήρθε σαν… δώρο στον Παναθηναϊκό και μπαμ-μπαμ ο Εξάστερος ξέφυγε ξανά με 66-59. Η άμυνα παρέμενε σε εξαιρετικά επίπεδα (με Γκιστ-Φώτση ψηλούς) και παρά τις «τρέλες» του Μαχμούτογλου να το γυρίσει μόνος, ο μεγάλος Batman έδειξε εκ νέου πόσο killer, γράφοντας από τα 6,75 το 71-64, που... έγειρε την πλάστιγγα! Όλα έδειχναν πως το τελευταίο δίλεπτο θα ήταν τυπική διαδικασία, ωστόσο η… βιασύνη του τριφυλλιού, μια λάθος επιλογή του Ουίλιαμς (δέχθηκε τάπα σε τρίποντο στο τελευταίο λεπτό) και ο Ντίξον έφεραν το 72-71. Με δευτερόλεπτα να απομένουν, ο Διαμαντίδης μοίρασε «μαγική» ασίστ και ο ψύχραιμος Ουίλιαμς πήρε το αίμα του πίσω, διαμορφώνοντας το 74-71. Στην απέλπιδα προσπάθεια των Τούρκων για να αποφύγουν την ήττα, ο Μπογκντάνοβιτς αστόχησε –υπό πίεση- για την ισοφάριση και ο Αμερικανός του Εξάστερου «κλείδωσε» τη νίκη με βολές (76-71).

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 36-36, 55-53, 76-71

Παναθηναϊκός: Χέινς 6, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 6, Ραντούλιτσα 13 (5ρ.), Φελντέιν 8, Διαμαντίδης 6 (7 ασίστ), Γκιστ 8, Καλάθης 9, Παπαγιάννης, Κούζμιτς 6 (8ρ.), Ουίλιαμς 14 (4/12 σουτ)

Φενέρμπαχτσε: Χίκμαν, Χερσέκ, Ούντο 19 (7/12 δίποντα, 7ρ.), Μαχμούτογλου 6, Μπογκντάνοβιτς 9, Βέσελι 12 (7ρ.), Κάλινιτς 2, Ντίξον 16, Ντατόμε 7

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: